Новини змагань

Поворознюк: “Інгулець” повільно, проте впевнено рухається до своєї мети (відео)

11:00, 28 квітня 2020

Гостем YouTube-проєкту "Бобмардир" став президент ФК "Інгулець" Олександр Поворознюк

Фото: ingulec.com


Президент “Інгульця” Олександр Поворознюк в інтерв'ю проєкту “Бомбардир” розповів про виплату зарплат своїм гравцям, новий стадіон, бюджет і трансферну політику футбольного клубу. Поворознюк наголосив на тому, що зараз дуже важливо клубам не сперечатися, а об'єднуватися та розв'язувати всі складні питання.

Виплата зарплат

- Зараз дуже складна ситуація в країні, в світі, - сказав Олександр Поворознюк. - Щодо зарплат, то у гравців влітку є відпустка, якої цього року, скоріш за все, в них не буде і вони все одно гратимуть у футбол. Я тримаю своє слово і гравцям платитиму зарплату. Можливо, десь можна зменшити витрати на преміальні, але зарплату будемо платити у повному обсязі.

Відновлення тренувань

- Наша команда готова хоч завтра зібратися та почати підготовку до продовження чемпіонату. Проте, це залежить не від нас, а від керівництва країни, керівництва нашого футболу. Якщо відверто, то без футболу я вже схожу з розуму. Хочу приїхати і подивитися хоча б тренування, адже насолоджуюся футболом. Сподіваюся, що незабаром змагання продовжаться.

Фото: ingulec.com


Важливість об'єднання

- Вважаю, що Макаров як президент ПФЛ сьогодні на своєму місці. Клубам ПФЛ не варто шукати в якихось ситуаціях крайнього, а просто треба об’єднуватися і розв'язувати питання, які на сьогодні всіх турбують. І коли було піднято тему з м’ячами, то я і тоді, і зараз говорю, що позиція Григорія Козловського трішки неправильна. Якщо всі ухвалили рішення [грати одними м’ячами - Авт.], то необхідно всім виконувати рішення колективу. А поводячись таким чином, показуємо, що колективу сьогодні немає.

Якість м’ячів офіційних м’ячів ПФЛ Select? У моєї команди, яка грає цими м’ячами, запитань ніяких не було.

Бюджет Інгульця

- Говорять, що бюджет "Інгульця" п’ять мільйонів гривень? Можу запевнити, що ця цифра неправдива. Не боюся сказати, що гравці отримують набагато більшу зарплату. Я знімаю дивіденди з підприємства, плачу 10,5% податків і потім свої кошти віддаю на футбол. Маю право розпоряджатися своїми фінансами на власний розсуд.

Трансферна політика

- Думаю, що у нашій команді можна буде очікувати ще підсилення такими за рівнем гравцями, як Шуст та Бартулович. Якщо підвищимося у класі, то перше коло надам можливість проявити себе гравцям, які зараз у команді. Я хочу вчинити чесно. Можливо, хтось з них і заграє на найвищому рівні. А далі, якщо задача потрапляння у першу шістку не буде виконуватися, то підсилимося.

Амбітна мета

- Наше завдання просте — потрапити до першої шістки, якщо не буде поділу, то боротися за зону єврокубків. Для цих цілей будемо досить серйозно підсилюватися. Думаю, що рано чи пізно вийдемо на рівень київського “Динамо” та донецького “Шахтаря”. Зроблю усе можливе для цього. Повільно, проте впевнено рухаємося до своєї мети. Витрачаю кошти, які сам заробляю, а не краду.

Фото: ingulec.com


Досвідчені гравці

- Шуст з нами підписав контракт на п'ять років. Як ви думаєте з якою перспективою Богдан підписував угоду на такий тривалий термін в його немолодому віці? Такі футболісти як Ковальов, Шуст, Лупашко насамперед хороші, порядні люди. Для мене це дуже важливо. Хотів би, щоби після закінчення кар'єри вони брали активну участь у розвитку ФК “Інгулець”. Це може бути різна діяльність: від директорів до футбольних тренерів.

Нова арена

- Наш стадіон вміщуватиме до 7000 глядачів. Хочу зробити такі сидіння для глядачів, які у VIP-ложі на "Дніпро-Арені". Можна зробити так, щоб стадіон вміщував 10 тисяч, проте головна мета для мене — комфорт вболівальників, щоб вони приходили на футбол як на свято і дивилися, як “Інгулець” всіх перемагає. Звісно, на фан-секторах будуть звичайні стільці, адже вони все одно їх порозбивають.

Стадіон для Favbet ліги

- Усе зробив для того, щоби команда свої матчі в Favbet лізі грала у Кропивницькому. Думаю, що там би ми збирали повний стадіон. На жаль, нам виставили просто захмарні фінансові умови оренди. Одна гра без освітлення у Кропивницькому — 480 тисяч гривень, а на “Метеорі” - до ста тисяч. Тому вирішили заявити своїм основним стадіоном на Favbet-лігу саме “Метеор”.

Звання Майстер спорту України гравці "Інгульця" отримали за участь команди у фіналі Кубку України. Фото: ingulec.com


Дружба з “Альянсом”

- Із батьком президента "Альянса" ми дуже часто їздимо закордон. Одного разу сиділи, розмовляли. Він каже: “Сашко, яка ти хвора людина. Витрачаєш скільки грошей на футбол”.  Відповідаю: “У мене є нові авто, свій власний футбольний клуб, всім допомагаю”. Ці слова його дуже сильно мотивували, адже сам є амбіційною людиною. Через тиждень вже звернувся до мене за консультацією. Ось так і було створено ФК “Альянс”. Стадіон у Липовій Долині було збудовано за проєктом нашого стадіону у Володимирівці зі штучним покриттям. Думаю, що у “Альянса” дуже велике майбутнє. Цей клуб впевнено рухається вперед.

Один із лідерів "Інгульця" Вячеслав Піднебенной вілітку 2019 несподівано для всіх перейшов до "Альянсу". Фото: ingulec.com


Найкращі тренери

- Для мене найкращий тренер Першої ліги - це Сергій Лавриненко. Також хочу відзначити Василя Кобіна з “Минаю” та Ігоря Жабченка з “Гірника-Спорт”. Це дуже хороші спеціалісти, під керівництвом яких розвиваються команди. Приємно, що такі тренери працюють в українському футболі.

Фото: ingulec.com


 

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору