Новини змагань

Граючий директор "Минаю" Кополовець: зараз для президента клубу Кубок важливіший, ніж чемпіонат

16:00, 21 квітня 2020

Граючий спортивний директор "Минаю" Михайло Кополовець став гостем програми Трендець

Фото: ФК "Минай"


Спортивний директор ФК "Минай" Михайло Кополовець поспілкувався з ведучим YouTube-шоу "Трендець" Дмитром Поворознюком та розповів про шанси команди на підвищення у класі.

Невідвортні зміни

- Немає футболу, про нього ніхто і не говорить, - сказав Кополовець. - Футбол взагалі відійшов. Люди просто хотіли б вийти на вулиці. Я уявляю, скільки у людей зараз енергії назбиралося. Чудово буде, коли вся ця енергія вивільниться. Я чекаю цього моменту, коли всі вийдуть на вулиці, у місто, кави випити. Розумієте? Я чекаю цієї енергії, потужності, яка назбиралася, гарного настрою у всіх. Він буде таким, я сподіваюся.

Я думаю буде потужне переосмислення цінностей. Люди почнуть цінити те, що мають. Елементарні речі стануть здаватися розкішними. Вийти на вулицю, випити кави, зайти в магазин, зустрітися з другом на вулиці. Елементарні речі здаватимуться незвичними. Мені один знайомий говорив: «Я вже 50 днів тримаю піст, я чекаю шість днів і спробую елементарне: яйце, шматочок ковбаски. Це для мене буде краще ніж ікра».

Прогноз

- Люди по-іншому почнуть мислити. Після цього вірусу криза буде неймовірна. В Першій лізі пару команд відклеїться, не захочуть далі продовжувати чемпіонат. Можливо навіть і в Favbet лізі хтось зніметься зі змагань. Знаєте від чого сумно? Футбол тільки почав підіймати голову і тут його знову його прибило. Бізнесменам буде не до футболу.

Без боргів

- Мають піти назустріч і футболісти, домовитися про зменшення зарплат. Деяким людям зараз навіть на шматок хліба немає грошей. Треба, щоб футболісти вже не вимагали зарплат, щоб можна було піти на зменшення бюджету. Обопільним має бути рішення, щоб  футбол продовжувався. У нас президент клубу такий, наприклад, зараз немає можливості, але коли буде - він віддасть. Я думаю ми не будемо вимагати. Він скаже: хлопці, треба так. Ми і будемо намагатися. Приємно, що ми пішли у цю відпустку без боргів.

Готовність до УПЛ

- Ми не дуже готові. Бо наш «минайський» стадіон не підготовлений до змагань такого рівня. У нас немає  інфраструктури, яка потрібна для Favbet ліги. «Минай» -  команда, яка ще три роки назад грала на чемпіонат району, області. 

Нам уже люди говорять, коли обіграємо «Динамо» у КУ, то можемо грати в Лізі Європи. Я відповідаю: «Ви розумієте, про що ви говорите? Коли я приїхав з Німеччини у 2016-му, тут взагалі ще не було нічого». А зараз мені такі речі говорять. Звісно, ми не дуже готові. У нас є стадіон «Авангард», можемо грати там. Наш президент хоче, щоб ми грали на стадіоні «Минай» однозначно. Щоб підготувати наш стадіон «Минай», потрібно приблизно 400 тисяч євро. Чи захоче президент в такі часи вдосконалювати цю інфраструктуру? Додавати трибуни, освітлення...

Клубна харизма

- У нас є «Авангард» стадіон, може там і гратимемо. Футболісти хочуть підвищитися у класі і грати на новому для себе рівні. Це однозначно. Я думаю, така команда як «Минай» трішки б розбавила чемпіонат своєю харизмою та якісними футболістами. Думаю ми були б не зайві. Не знаю, як би ми там виступали, але щонайменше бодалися б з усіма. Вдома точно.

Ситуація з Гегедошом

- Гегедош? Так, найкращий бомбардир пішов з «Минаю». Чоловік подумав, що переріс нашу команду. Захотів піти і пішов. Ніхто нікого тримати не буде. Вирішив, що йому цікавіше грати в «Металісті 1925» ніж удома, ми відпустили. Все.

Чи заробили на ньому щось із цим переходом? Він просто показував, що в нього немає бажання грати в цій команді і ми його відпустили. В нього був чинний контракт. Ми за обопільною згодою розірвали контракт. Ніхто нікого тримати не буде, у нас немає зірок. У нас немає особливих футболістів, усі рівні.

У нас є команда, яка за рахунок характеру, за рахунок налаштування досягає результату. Як хтось завтра скаже, що не хоче грати, ми його відпустимо. Гегедош був одним із лідерів. Правильно? Пішов, поїхав, до побачення. Він хороший футболіст. І що? Якщо він не поважатиме своїх футболістів, «колег по цеху», не буде поважати тренерський склад, я завтра будь-якого футболіста цієї команди відправлю в «Металіст 1925» чи іншу команду.

Фото: ФК "Минай"


Кадрові досягнення

- Так, я грав із Ткачуком, з яким «Минай» підписав контракт. А мені всі говорять: «Міша, ти що, крім карпатівських футболістів інших не знаєш? Чого ти усіх береш?» Тому що я  впевнений в цих хлопцях, впевнений у них. Це старі вовки, які ніколи не підведуть. Я б ще Худобяка забрав та Федецького. Зараз молоді паперові і пальця тих хлопців не варті. Розумієте, чому я беру цих футболістів? Бо це потужні, надійні хлопці. Я б ще Кожанова і ще кількох гравців забрав б, але їх важко переманити.

Щодо матчу з «Динамо» у Кубку україни, то не знаю як буде тренер виходити з цієї ситуації, тому що Кубок для нас теж дуже важливий, але і чемпіонат не менш важливий. Я навіть не знаю, що важливіше. Для нашого президента навіть чемпіонат не такий важливий як Кубок. Тому я не впевнений як гратимемо у чемпіонату, а через день буде гра на Кубок. Я не знаю, де буде грати основний склад. Думаю, в кубковому матчі....

Топ- 5 футболістів Першої ліги від Михайла Кополовця

- Мені подобається декілька футболістів з «Руха» і «Волині». Денис Кожанов у тому числі. Виділю з нашої команди Оринчака – це вже два гравці (посміхається). Мені подобається один гравець з «Прикарпаття», центральний захисник, міцний, не знаю його прізвища (схоже, Роман БочкурАвт.). Мені подобається з «Інгульця» Бартулович. І додам сюди ще одного гравця «Минаю», воротаря Поповича.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору