Новини ЗМІ

Свистун: "Кремінь" не відмовився б від спонсора

14:00, 15 квітня 2020

Головний тренер "Кременя" Сергій Свистун розповів програмі ПФЛ "Україна футбольна" про стан справ у клубі

У Кременчуку нова команда – склад "Кременя" не впізнати, він змінився майже на сто відсотків. Збирати нову команду почав ще Володимир Прокопиненко, але, отримавши запрошення з Молдови (став помічником головного тренера у клубі Сперанца), залишив команду.

Як і у випадку з "Оболонню Бровар", керівники клубу з Полтавщини вирішили зробити ставку не на чужинця, а на свого фахівця. Сергій Свистун, який багато років віддав Кременчуку, неодноразово очолював команду, потім допомагав Сергію Ященку, Ігорю Столовицькому і, власне, Володимиру Прокопиненку. Тепер намагатиметься зберегти прописку в першій лізі.

«Зважаючи на той склад, який догравав у осінній частині сезону, то він повністю змінили. І будували нову команду навколо тих, хто залишався і запрошували здебільшого футболістів із Кременчука і це здебільшого молодого. Щодо фінансування, то з цим також є питання. Місто не відмовляється, допомагає. Але проблема в тому, що цього фінансування замало для повноцінного функціонування команди. Було б добре знайти спонсора чи інвестора, але поки з цим проблема.

Звісно, взимку як і інші готувалися до відновлення змагань. Зараз, в умовах карантину, дали гравцям програму індивідуальної підготовки і чекаємо, що скажуть нам далі», - сказав Сергій Свистун в ефірі «України футбольної».

Два роки тому "Кременю" не вдалося залишитися в Першій лізі, тож тепер спроба номер два. І хоча зимові спаринги не дали чіткої відповіді, наскільки готовий до випробувань "Кремінь", але трансфери залишають уболівальникам надію на краще. Потрібно чіплятися за будь-які шанси, а з-поміж аутсайдерів у кременчужців вони не найгірші.

Особливо з такими гравцями як Богдан Бичков, Артем Козлов, Олег Баранник, Валерій Курелєх та Іван Янаков, що повернулися до Кременчука.

«Я говорив з цими футболістами, - переконує Свистун. – Вони можуть і нам допомогти, і за ті два місяці, що залишилося дограти, себе показати, перезагрузити власну кар’єру. І влітку вони можуть піти з команди в інші клуби, якщо в нас нічого не зміниться. Тобто ці футболісти в таких умовах працюватимуть для себе в тому числі».

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору