Новини змагань

Пархоменко: "Балкани" розробили елективні курси для футболістів

09:00, 12 квітня 2020

Головний тренер ФК «Балкани» Андрій Пархоменко розповів клубній прес-службі про тренування онлайн та план на перший календарний матч весни

Фото: fcbalkans.com.ua


- Андрію Вікторовичу, напевно, Ви вперше зіткнулися з такою ситуацією, коли пауза в чемпіонаті може затягнутися на півроку. Чи реально командам вирішувати поставлені завдання після такого затяжного простою?

- Так, мені вперше довелося зіткнутися з такою форс-мажорною ситуацією, але потрібно дивитися на речі позитивніше. Перше - не падати духом! Друге - удосконалювати свою думку і душу! Третє - тримати себе в тонусі! Тому, я впевнений, що наша команда нормально увійде і втягнеться в сезон. Також, я абсолютно спокійний за нашу основну задачу, яку ми зможемо вирішити за підсумками сезону.

- Зараз керівники футбольних відомств України більше схиляються до того, що, не дивлячись, на карантин, чемпіонат все-таки буде дограний до кінця. При цьому на підготовку команд після карантину планують відвести 10-12 днів. Цього буде достатньо для того, щоб повернути футболістів в тонус?

- Щоб за два тижні набрати ігрову форму необхідно, в даний момент, робити все від себе залежне, щоб не розгубити рівень сили.

- Не секрет, що тренерський штаб «Балкан» намагається контролювати фізичні кондиції своїх підопічних шляхом проведення онлайн-тренувань. А яким чином збираєтеся оперативно відновити ігрові зв'язки, а також повернути команді ігрові елементи пов'язані, перш за все, з м'ячем?

- Тому, ми і проводимо онлайн-тренування. Мій помічник Дмитро Вікторович Пархоменко розробив дуже елективні курси для гравців. У них включені і сила, і координація, і інтенсивність руху. Щодо награних на зборах ігрових зв'язків, то їх відновленням ми займемося вже, коли почнемо тренуватися на футбольному полі. Я не думаю, що за час вимушеної відпустки нам доведеться починати з нуля.

- Чи розроблен вже план або стратегія оперативної підготовки команди до першої офіційної гри року?

- Не бачу сенсу розробляти план, коли нічого невідомо з термінами початку сезону. Одне можу сказати точно, що нам однозначно доведеться форсувати підготовку і ми до цього готуємося вже зараз. Я вірю в тренерський штаб і наших футболістів.

- Які чинники, на вашу думку, стануть визначальними в перших весняних іграх сезону?

- Звичайно, впевненість в своїх власних силах. І ця впевненість, в першу чергу, походить від нашого керівництва, а тренерський штаб, в свою чергу, допомагає здійснювати все на практиці. Ми зобов'язані зараз підготувати з футболістами добрий фундамент для потужного старту у весняному сезоні. При цьому, ми всі повинні довіряти один одному.

Фото: fcbalkans.com.ua


- Все йде до того, що ігри доведеться проводити в досить жорсткому графіку, близько двох на тиждень. Як, в зв'язку з порушенням тижневого циклу підготовки зміниться тренувальний процес і наскільки важлива буде глибина лавки?

- Не бачу в цьому проблем. На зборах ми тренуємося і граємо в більш жорсткому режимі. Все - в наших головах, немає нічого неможливого. Незважаючи на ймовірне порушення тижневого циклу підготовки до ігор, сам тренувальний процес мінятися не буде. У нас своя система підготовки та свій напрямок. Ми від усього цього відходити не збираємося. Що стосується важливості лави запасних, то зараз для мене важливий кожен гравець, будь то вийшовший в основному складі або залишившийся на заміні. У нас зараз утворився дуже конкурентно-здатний склад з 23 футболістів, кожен з яких повинен бути готовим допомогти команді.

- Напевно, непогано було б зіграти ще як мінімум одну товариську гру після такої паузи?

- У будь-якому випадку контрольні гри будуть. Це звичайна практика. Головне, що ми всі віримо в те, що робимо і не на грам не сумніваємося. Я дуже вдячний керівництву клубу за те, що вони дають нам надію на розвиток. Я вдячний всім своїм помічникам, які є найсильнішими фахівцями як ментально, так і професійно. У сукупності все це дає сильну енергію.

- Про футбол вдалося на деякий час забути під час карантину?

- Скоріше навпаки. Чи не на краплю про улюблену гру пам'ятаю. Під час карантину намагаюся вдосконалювати себе, як особистість. Багато читаю літератури про долі тренерів і не тільки великих. Дуже багато дивлюся відео ігор за участю нашої команди, стиль якої мені дуже імпонує. Ну і, звичайно, дуже багато часу намагаюся приділяти своїй сім'ї.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами fcbalkans.com.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору