Новини змагань

Прима: футболісти "Діназу" не мають турбуватися за виконання контрактних зобов'язань перед ними

09:30, 4 квітня 2020

Виконавчий директор «Діназа» про готовність команди до рестарту чемпіонату

Інтенсивність робочого процесу на карантині зведена до мінімуму. Утім, якщо футболістам залишається тільки підтримувати фізичний тонус та насолоджуватися можливістю поспілкуватися з рідними, то у відповідальних працівників клубу є організаційні питання, котрі потрібно все ж треба вирішувати в нагальному порядку.

- Звичайно, зараз немає стільки клопотів як під час регулярного чемпіонату, але залишати все аби пливло за течією ніхто не буде, - розказав клубній пресслужбі виконавчий директор «Діназу» Дмитро Прима. – Є питання, які треба тримати на пульсі і вирішувати. Ось у четвер разом з нашим президентом Романом Капаністим відправилися на клубний стадіон в Демидів, де потрібно було розв’язати кілька важливих проблем. Бо якщо карантин завершиться, то поле для тренувань та офіційних матчів має бути в чудовому стані. Правда, такі виїзди тепер відбуваються нечасто, переважно працюємо й вирішуємо питання дистанційно. Тим більше, що вийшло розпорядження Уряду, в якому заборонено збиратися більше двох разом. Ми законослухняні, тому суворо дотримуємося карантину.

- Ви сказали, що поле в Демидові буде чудово готове до матчів у травні. Схоже, карантин навіть посприяв тому, що його вдалося краще зберегти весною.

- Ми розпочали готувати футбольне поле значно раніше, ще до відльоту на збори в Туреччину. І спеціалісти сказали, що воно витримало б усі навантаження, які були заплановані за календарем. Тепер коренева система газону ще більше проросла, закріпилася. Поле у відмінному стані й готове хоч сьогодні приймати матчі чемпіонату.

- Багато чуток нині ходить щодо якихось можливих рухів у контрактах з футболістами. Деякі клуби в себе навіть намагаються підняти це питання. Як у «Діназі»?

- Ми всі контрактні зобов’язання виконуємо і виконаємо. Хлопці про це чудово знають і не повинні турбуватися. Я особисто постійно перебуваю на зв’язку з нашим головним спонсором, почесним президентом «Діназа» Ярославом Москаленком (зустрічалися ми через карантин тижнів два тому) і відчуваю його оптимізм та бойовий настрій. Так, час складний, але ми його переживемо разом. Життя після карантину продовжиться.   

- Ви як помічник головного тренера, тримаєте руку на пульсі футболістів?

- Постійно спілкуємося. І з Петровичем (Володимиром Бондаренко – Прим.авт.), і з хлопцями. Знаємо про їх настрій, про самопочуття. Кожен з них старається робити той мінімум фізичних вправ, які потрібно, щоб тримати себе в тонусі. Загалом всі здорові і з нетерпінням чекають повернення до тренувань.

- Карантин – це не відпустка. Жорстка буде оцінка футболістів після відновлення тренувань?

- Це вже більше питання до головного тренера, який відповідає за результати команди. Як він сказав у попередньому інтерв’ю, важливо, щоб вони повернулися в більш-менш однакових кондиціях, а ми вже їх потім підправимо, вирівняємо до одного знаменника.

 - І скільки на це піде часу?

- Як сказали в ПФЛ, відразу після завершення карантину чемпіонат не стартуватиме. Нам дадуть 10-12 днів потренуватися, а потім розпочнуться матчі третього кола. Дай боже, щоб хлопці зберегли значну частину того, що вдалося напрацювати на зборах в Туреччині. Від цього постраждали не тільки ми, а й всі команди.

- «Діназ» турнірних планів не міняє. І багато хто навіть не чекав від новачка такої зухвалості…

- Як кажуть, апетит приходить під час обіду. У першій частині сезону ми виросли, зміцніли й відчули, що можемо долати високі рубежі. Чому б не спробувати? Та й передсезонні збори показали, що ми стаємо ще сильнішими. Завдання в команди одне – вигравати в кожному матчі. Будуть перемоги, будуть і очки в турнірній таблиці.

- Ви самі ще повністю не повісили бутси на цвях. Як підтримуєте форму?

- Все ж таки давня травма ноги не дає мені повноцінно тренуватися. На вулиці не бігаю, стараюся дотримуватися карантину і переважно працюю вдома. Прес, руки, плечі… Все, що можна придумати в домашніх умовах та з домашніми тренажерами.

- Скільки часу футболіст нині повинен приділяти заняттям?

- Десь не менше години з повним навантаженням. Цього цілком достатньо, щоб суттєво навантажити всі групи м’язів. Ну, і в кого є можливість, то бігати.

- Й відволікатися від негативу…

- Саме так. Перестати думати негативно, дивитися вперед і готуватися. Не казати, що ось закрили вдома, тут сумно, нічого робити, хочеться на вулицю. Це ж прекрасний шанс більше спілкуватися з дітьми, рідними, близькими, почитати книги, подивитися фільми…

- Які б книги, фільми порекомендували?

- Вже радив хлопцям подивитися «Ігри престолів». Класний фільм. Сам я його передивився, коли свого часу ходив у гіпсі після операції на нозі. Зараз вже менше дивлюся фільми, бо є достатньо організаційної роботи навіть в карантин.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами dinaz.com.ua




ТЕГИ: ДІНАЗ, ПРИМА
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору