Новини змагань

Собко: свій найважливіший матч зіграю з "Авангардом" в УПЛ

16:00, 30 березня 2020

Капітан «Авангарда» Віталій Собко розповів клубній пресслужбі про карантин і ситуацію, що склалася в світі

Фото: fcavangard.com


- Усі вперше стикаються з такою ситуацією, коли через вірус зупинився чемпіонат з футболу і весь світ разом з ним, - говорить найкращий асистент "Авангарда" цього сезолну. - В цей час нам як ніколи потрібно об'єднатися. Тільки спільними зусиллями і виконуючи рекомендації Міністерства Охорони здоров'я, ми зможемо подолати цю хворобу.

- Ви, як капітан, підтримуєте атмосферу в команді?

- Після тривалих зборів, ми хотіли скоріше вийти на футбольне поле і приносити радість нашим уболівальникам. Але так склалося... Як капітан завжди підтримую і переживаю не тільки за команду, а й за тих людей, які люблять футбол. ФК «Авангард» - це велика сім'я, і ​​ми всі один одного підтримуємо і в горі і в радості.

- Чим займаєшся на карантині? Які завдання на цей період головний тренер поставив перед командою?

- Йдучи на карантин, Сан Санич Косевич дав кожному футболістові індивідуальну роботу на підтримку фізичних кондицій. Я особисто намагаюся не порушувати умови карантину, з дому виходжу тільки на стадіон і за крайньої необхідності.

- Згадай найкращий матч в твоїй кар'єрі.

- Мій найкращий матч ще попереду. Коли вийдемо з «Авангардом» до Прем'єр-Ліги, тоді я і зіграю свій найважливіший матч у житті, і обов'язково принесу користь команді.

- Хто найкращий гравець з тих, з ким ти грав в одній команді?

- Я грав у командах з дуже хорошими і перспективними футболістами. Але хочу виділити Сергія Кандаурова. Будучи молодим, мені пощастило грати з ним в ФК «Геліос» з Харкова. Він відрізнявся своїм мисленням і неординарними діями на футбольному полі, був справжнім лідером. Недаремно грав за збірну України, і був найкращим легіонером в чемпіонаті Португалії...

Фото: fcavangard.com


- З ким хотів би зіграти в одній команді?

- З ким би я хотів грати в одній команді (посміхається)? Багато хто назве Мессі і Роналду... Але я щасливий і пишаюся нашими футболістами в ФК «Авангард», я знаю, що з ними можна йти «і в вогонь, і воду».

- Хто найкращий капітан в історії футболу?

- Найкращих і сильних капітанів багато, але мені симпатизував Рой Кін, гравець збірної Ірландії і "Манчестера Юнайтед". Адже бути капітаном - це не означає тільки носити пов'язку на руці. Це означає, що ти заради команди повинен жертвувати більшим ніж ти можеш, душею і СЕРЦЕМ битися за свій клуб.

- Що зараз хочеш побажати нашим уболівальникам?

- Я хочу сказати, що ми дуже скучили за нашими фанатами, і з нетерпінням чекаємо їх на стадіоні, коли всі разом подолаємо цей вірус. Я бажаю всім здоров'я, добра і миру!

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами fcavangard.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору