Новини ЗМІ

ФК "Агробізнес": "Прикро від того, що відбувається, але це треба пережити"

16:00, 28 березня 2020

Футболісти ФК "Агробізнес" про те, як змінилося в них життя в умовах карантину

Фото: fcab.com.ua



Три футбоілсти "Агробізнеса" з прикрістю розповіли про вимушену паузу з відновлення змагань ПФЛ через карантин.

"Зараз удома, в батьків, - говорить капітан команди Ігор Курило. - Дуже хотілося стартувати у весняній частині чемпіонату. Тривалий час не грали офіційних матчів, могли нарешті повернутися в Першу лігу. Тож дуже прикро від того, що відбувається, але це треба пережити. На перший план виходить здоров’я та благополуччя людей, а футбол відходить на другий план. Та будемо сподіватися, що ситуація виправиться і ми зможемо закінчити чемпіонат. Попри все стараюся підтримувати себе в формі. Живу в маленькому містечку, тож виконуючи всі карантинні застороги, уникаючи контактів, вдається займатися індивідуально. Спілкуємося в клубному чаті, обмінюємось новинами, інформацією, порадами, підтримуємо один одного. Практично щодня на зв’язку. Як пандемія змінила моє життя? Життя зупинилося. Виконуючи поради лікарів, практично весь день перебуваю вдома, на вулицю без потреби не виходжу. Нічого особливого в моєму житті не відбувається. Розширюю світогляд, переглядаючи фільми, займаю деякий час комп'ютерними іграми та спілкуванням в он-лайні. Також підтримую фізичну форму. Один день від іншого не дуже відрізняється. Але є змога більше часу провести з батьками, це має свій позитивний момент".

Не менш прикро почувається 17-річний півзахисник Роман Дідик, якого напредодні викликав до юнацької збірної України її наставник Володимир Єзерський. "Мав вирушати знову в Туреччину, цього разу з однолітками U-18 на збори юнацької збірної для участі у турнірі "Кубок Федерації", - говорить футболіст. - Виклик у збірну України - це серйозна мотивація. Для мене це хороший шанс проявити себе на міжнародній арені. Звичайно, шкодую, що не вийшло побувати на зборах. Але зараз такий час, що здоров’я людини важливіше. Сподіваюсь, що скоро все владнається і чекатиму наступних викликів. В свою чергу буду робити все для того від мене залежне.

Добре, що у Туреччині гарно працювали: дворазовий режим плюс грали контрольні матчі. Клуб створив для підготовки до сезону прекрасні умови. В команді була хороша атмосфера і, на мою думку, всі відпрацювали на 100%. Так як я перейшов з дитячо-юнацького в дорослий футбол, то на початку було важкувато. Але зараз почуваюся нормально. З кожним тренуванням набуваю певних навиків, які потім намагаюся реалізовувати в матчах. Зараз же кожному гравцю нашої команди дали індивідуальну роботу.  Вся наша команда зацікавлена в тому, щоб не втратити ту форму, яку ми набули на тренувальних зборах".

Новачок "Агробізнеса" Дмитро Козьбан з нетерпінням чекав на старт у своїй новій команді, однак старт переноситься. Форвард намагається знайти у складній суспільній ситуації позитив і зберігає оптимізм.

 

"Як на мене, збори у Туреччині пройшли дуже продуктивно, - говорить дочвідчений футболіст. - Вважаю, що ми добре підготувалися до старту чемпіонату. Жили і тренувалися в хороших умовах. Шкода, що через незалежні від нас причини не змогли вчасно розпочати змагання. "Агробізнес" - це хороша амбіційна команда, дружній колектив! Видно, що більшість хлопців грають разом не один рік, тож зіграність проявлялась з перших контрольних матчів і новим гравцям нескладно було влитися в команду. "Агробізнес" знаходиться у верхній частині турнірної таблиці, тож є всі можливості поборотися за призові місця. Що й постараємось зробити, як тільки чемпіонат відновиться. Сподіваюся, що так воно і буде.

Зрозуміло, що всю зиму готувалися, дуже чекали початку чемпіонату і всі  занудьгували за футболом. Але така ситуація в світі, що звісно, до неї треба підійти з розумінням. На першому місці здоров’я людей! Сподіваюся, що якомога швидше карантин закінчиться і ми повернемось до звичайного життя. На період карантину тренери дають нам завдання, які стараюсь виконувати, не забуваючи, звісно, про карантинні заходи. І тримати себе у формі, щоб, коли розпочнеться чемпіонат, бути в тонусі. Ніхто не думав, коли це розпочалось в Китаї, що така ситуація буде в усьому світі! Звісно, до цього потрібно поставитися серйозно. Кожна людина повинна виконувати прості речі, щоб не заразитись цим вірусом самому і не наразити на це інших. Ми із сім’єю весь час проводимо вдома, виходячи хіба що в магазин. Свої заняття проводжу, не контактуючи з іншими людьми.

 Узагалі, вважаю себе оптимістом і намагаюсь завжди в житті бути налаштованим позитивно. Але зараз нам у сім’ї з дружиною і зовсім не нудно, адже в грудні минулого року в нас народилася донька Ніка! Попри важку ситуацію з коронавірусом одразу після приїзду із зборів 16 березня, коли карантин був ще не введений і ще працювали усі заклади й були відчинені церкви, встигли похрестити доцю (наступного дня цього зробити вже б не змогли). Ось, зараз, із задоволенням няньчимось з Нікою, приділяючи їй весь свій час. Неймовірно заскучив за нею, поки був на зборах".

 

Пресслужба ПФЛ за матерілами fcab.com.ua

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору