Новини ЗМІ

Косевич: зараз ми повинні ухвалювати мудрі рішення, щоб футболісти не відчували себе кинутими напризволяще

16:00, 19 березня 2020

Головний тренер "Авангарда" Олександр Косевич розповів про період карантину в Україні та  українському футболі, а також наголосив на тому, що зараз необхідно залишатися людяними та цінувати футболістів.

Фото: fcavangard.com


Період карантину

- На даний момент активне життя клубу дещо "законсервоване", - говорить Олксандр Косевич. - Починаючи з вечора 17 березня футболісти та персонал приділяють увагу своїм рідним, сім'ї ... Ми законослухняні громадяни і цілком виконуємо всі рекомендації Уряду України та Міністерства охорони здоров'я.

Дотримання рекомендацій

- У цій ситуації, звичайно ж, кожен сам вирішує як йому чинити. Є факт того, що коронавірусом захворіли дуже багато людей по всій планеті і вже чимало тих, хто, на превеликий жаль, від цієї хвороби помер.  Щодо мене, то я, як законослухняний громадянин, виконую всі рекомендації органів охорони здоров'я. Саме тому тимчасово переїхав із Запоріжжя в Лиман. У цьому місті все закрито, крім великих магазинів. Паніки не відчувається: на полицях є все, що необхідно для повсякденного життя. Зрозуміло, що місто невелике. У Краматорську ми були ще до того моменту, коли нашим урядом було ухвалено рішення про суттєве обмеження пересування. Звичайно, перебуваючи в Туреччині, ми і подумати не могли, що доведеться жити у такій ізоляції. Проте, нам зверху даються тільки ті випробування, які ми можемо пройти. Саме тому зараз найголовніше тримати себе в руках, вірити тільки в хороше, і дотримуватися всіх необхідних рекомендацій з боку медиків.

Рівні умови

- Усі футболісти отримали індивідуальні завдання. Я думаю, що хлопці будуть сумлінно їх виконувати. У цьому плані нам є що втрачати, оскільки в Туреччині ми дуже добре попрацювали, футболісти прагнуть проявити себе в весняних баталіях, набрали хороші кондиції. Однак, в будь-якому випадку тут важливо, щоб всі команди були в рівних умовах. Після закінчення карантину у нас всіх має бути можливість для проведення тренувального процесу, щоб футболісти в кінцевому підсумку постали перед глядачами в бойовому стані. Що стосується мене особисто, то я зараз займаюся аналізом минулих зборів, розписую далі конспект тренувального процесу. Я залишатимуся абсолютно спокійним, якщо ухвалять рішення про дострокове завершення чемпіонату, адже здоров'я людей зараз найголовніше. Якщо ж термін карантину закінчиться до оголошеної Будинком футболу дати - головне буде те, щоб всі команди знаходилися в рівних умовах в плані підготовки футболістів. У всіх повинні бути однакові часові рамки.

Людство впорається

- Звичайно, я переживаю... Перш за все за тих, хто захворів цим вірусом. Я хочу побажати їм якнайшвидшого одужання. Це непросте випробування, через яке ми повинні пройти всі разом. Я впевнений, що людство впорається з цією хворобою і на обличчях людей знову будуть посмішки.

Фото: fcavangard.com


Тривала пауза

- Звісно, місяць проведений без звичного тренувального процесу негативно вплине на  організм спортсмена. Особливо в нашому випадку, коли він зовсім недавно вже повноцінно відпочивав. Тому в разі затяжної паузи футболісти знову приступлять до роботи "розібраними": жодні індивідуальні тренування не замінять офіційні ігри. Звичайно, це трохи засмучує, оскільки в Туреччині наш тренерський штаб зробив все, щоб наші гравці до матчу проти "Оболоні-Бровар" підійшли у всеозброєнні. Я вважаю, що "Авангард" повернувся до України в хорошому тонусі.

Мудрі рішення

- Щодо зарплат футболістів у період коронавіруса, то звичайно, це дуже делікатне питання, яке потрібно обговорювати і постійно тримати руку на пульсі. В даному випадку, я вважаю, що ми повинні бути професіоналами і приймати мудрі рішення, щоб футболісти не відчували себе кинутими напризволяще в дуже непростий момент. Так буде правильно суто по-людськи, особливо, якщо враховувати, що у них на руках є повноцінні контракти.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами footboom.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору