Новини змагань

Бондаренко: перед "Діназом" стоять амбітні завдання (відео)

13:00, 8 березня 2020

Головний тренер "Діназа" Володимир Бондаренко розповів про збори команди у Туреччині, наголосив на амбітних завданнях, а також відзначив чудову атмосферу всередині колективу

Фото: пресслужба ПФЛ


- Пане Володимире, чи правда що у вашої команди на цих зборах по чотири тренування на день?

- Дійсно, так і є, але, звичайно, треба визначити як тренування рахувати. Дехто з наших хлопців навіть більше тренується – хто індивідуально працює в тренажерному залі. План нашої команди на день: зарядка, два тренування на полі і теорія.

- Скільки контрольних матчів встигли провести?

- У Туреччині встигли зіграти один спаринг з данським Карлслунде. Здобули мінімальну перемогу над представником Другої ліги Данії. Також команда провела ще один контрольний матч у Києві. У Туреччині будемо 12-ть днів протягом яких зіграємо три спаринги. Вважаю, що цих матчів для нашої команди достатньо.

- Ви втратили двох-трьох футболістів не основного складу, але придбали шістьох новачків на яких покладаєте сподівання. Про що це може свідчити?

- Перед нашої командою стоять дуже амбітні завдання,  які ми поки що не афішуємо. Прагнемо зростати, демонструвати привабливий футбол і досягати результату. Торік грали мінімальною кількістю футболістів, тому необхідно було підсилюватися у зимове міжсезоння. Сподіваюся, що новачки додадуть агресії нашій команді і у другій половині зустрічей зможемо додавати.  Взагалі, чудово коли конкуренція у команді підвищується.

- У лютому президентом клубу було обрано колишнього футболіста, тренера Романа Капаністого. Можете детальніше про це розповісти?

- Роман тривалий час працює у нашому клубі. У минулому він був нападником. Ярослав Москаленко займається більш глобальними питаннями, а у команді має  бути людина, яка завжди знаходиться у колективі. З огляду на це обрали Капаністого. Важливо, що у нього є велике бажання допомогти Діназу досягнути своїх амбітних цілей.

Роман Капаністий і Володимир Бондаренко. Фото: офіційна сторінка ФК "Діназ" у ФБ


- Що можете сказати про атмосферу у команді?

- Відзначу, що у нас вона чудова. Саме навколо цієї атмосфери і будується наша команда. Самі були футболістами, знаємо наскільки це тяжка праця. Намагаємося зробити усе необхідне для гравців, щоб у них з'являлися посмішки на обличчях. Коли у команді позитивна атмосфера, тоді легше сприймати складні навантаження на тренуваннях. Шляхом емоцій у футболі також можна досягати результату.

- Інвестором клубу залишається Ярослав Москаленко. Що можете сказати про фінансову ситуацію у Діназі?

- Зараз він більш прискіпливо займається глобальними фінансовими питаннями. Намагається зробити усе можливе для футболістів, тренерського штабу. Перед нами стоять завдання не на один рік. Прагнемо досягти своєї мети.

- Зважаючи на проведення зборів у Туречичні, ви вже напевно з першого туру почнете доводити свої амбіції?

- Але ж усі команди серйозно готуються до весняної частини сезону. Не можу сказати, що всіх з легкістю обіграватимемо, адже у нашій Групі А багато амбітних колективів. Чудово, що нам організували ці закордонні збори. У Туречичні створені всі умови для гравців. Наприклад, у Києві не можемо навіть два тренування на день провести, а тут тренуємося згідно з напрацьованим планом, дозуємо навантаження. Думаю, що навесні все у нашої команди буде добре. 

Хочеться подякувати Миколі Видерку, який допоміг нам організувати збори у Туреччині. З цією людиною приємно співпрацювати. Бачив багато людей які займаються організацією зборів, але Видерко дійсно професіонал. Він дуже швидко розв’язує всі питання. Приємно задоволений нашою співпрацею.

- Кого вважаєте головними конкурентами у своїй Групі А?

- Ми зіграли у Другій лізі 20 матчів. Якщо відверто, то ті колективи, які знаходяться знизу турнірної таблиці, мені більш імпонують за якістю гри. Наприклад, Верес, Полісся, тернопільська Нива більш зосереджені на вирішенні своїх завдань, тому грають більше на результат. У нашій Групі А всі 11 команд рівні.

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору