Новини змагань

Запорожець: в "Інгульці" всі 24 футболісти - гравці основи (відео)

13:00, 3 березня 2020

Євген Запорожець відповів на питання пресслужби ПФЛ

Півзахисник Інгульця Євген Запорожець після контрольного матчу на зборах у Туреччині з Торпедо-БелАЗ (3:0) розповів про функціональний стан команди, втрату Владислава Клименка, а також наголосив на тому, що у Інгульці кожен гравець здатен грати у основному складі.

— Євгене, як оціните фізичний стан Інгульця на даному етапі підготовки?

— Готуємося згідно з напрацьованим планом, хочемо вийти на пік форми до матчу 1/4 фіналу Кубка України і на матчі чемпіонату. З кожним днем відчуваю, що форма покращуються і думаю, зовсім скоро наша команда буде максимально готова у функціональному плані до перших офіційних матчів.

— Сьогодні Минай спостерігав за діями вашої команди. Як вважаєте, вони щось побачили корисне для себе напередодні очної зустрічі у Кубку?

— Переконаний, що вони обов’язково помітили якісь деталі. Зараз Перша ліга більш менш рівна, тому тренерський штаб Минаю вирішуватиме що потрібне їхній команді, а що ні. Якщо завітали сюди, то значить їм було цікаво.

— Ваша команда гратиме основним складом у Кубку України, враховуючи те, що пріоритет для вас все ж чемпіонат?

— У нас всі 24 футболіста у команді основні. Зараз у ФК Інгулець здорова конкуренція за місце у основі, всі гравці заслуговують отримати свій шанс. Всі  готові у функціональному плані, тактично навчені. Кого б не поставив тренерський штаб на гру, то це буде основний склад.

— Взимку Інгулець залишив ваш найкращий друг Влад Клименко. Наскільки це вагома втрата для вашої команди? Чому його так просто відпустили?

— Хочеться побажати Владу удачі у Чорноморці. Бажаю йому проявити всі свої найкращі якості у новому колективі. Думаю, що він давно хотів грати вдома і нарешті його бажання здійснилося.

— Кого зараз награють на його позицію?

— У нас є гравці, які здатні достойно замінити Клименка. Награють всіх гравців, які можуть зіграти у центрі. Наприклад, Бартулович, Загальський, Лупашко, Козак, Мішуренко… Навколо одного футболіста гра не будується. Думаю, що наша гра особливо не зміниться, але це вже у компетенції тренерського штабу. Хто добре проявлятиме себе на тренуваннях та під час матчів, той і гратиме на цій позиції. Владу нас грав не тільки у центрі, а й переміщався по всьому полю, намагався закрити всі позиції.

— На вашу думку, зміна тренерів у Оболоні Бровар та Русі ослабила ці команди?

— Думаю, що легко нам точно не буде. Всі команди ретельно готуються і розуміють, що для підвищення у класі необхідно прикласти максимум зусиль. Такої сильної Першої ліги я не пам’ятаю. Вісім-дев’ять колективів претендують на вихід до Favbet Ліги. Вважаю, що зміна тренерів може по-різному позначитися на командах. Можливо, якась одна зупиниться у розвитку, а інша навпаки, прогресуватиме. Зараз це неможливо передбачити.

Коли приходить новий тренер, то футболісти хочуть проявити себе по максимуму, щоб довести свою спроможність грати у основі. Думаю, навесні будуть дуже цікаві та непередбачувані матчі. Перші вісім команд претендуватимуть на підвищення у класі. Зробимо усе можливе, щоб не відкладати вирішення своїх завдань на останній тур.

Висловлюємо подяку компанії "Sunex Sport" і особисто Миколі Видерку за можливість висвітлювати збори команд ПФЛ у Туреччині

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору