Новини змагань

Пархоменко: очікую від бразильців "Балкан" високої ефективності (відео)

07:00, 1 березня 2020

Як Балкани готуються до весняної частини сезону

 

Головний тренер ФК "Балкани" Андрій Пархоменко поділився своїми враженнями від зборів команди, розповів про бразильських новачків, а також відзначив позитивну динаміку у грі.

— Ви могли подумати на початку цього сезону, що взимку доведеться готувати команду до неприпустимого для вас особисто завдання – боротьби за виживання? Чи могли ви це передбачити?

Скажімо так, у нас влітку справді був нелегкий час. Ми очікували, що боротимемося за виживання, адже були проблеми з фінансуванням. Відверто поговорили з керівництвом і пообіцяли зробити все, що від нас залежить, щоб не опинитися там, де ми зараз знаходимося. Все відбувається, як має бути, це випробування для нас, як для керівників, щоб вийти з ситуації, у якій опинилися. По життю наш клуб весь час бореться і я вважаю, що ми добре пройшли цей професіональний проміжок, але прийшов час змін.

— Можна говорити про позитивні моменти? Що змінилося?

— Звісно, ми зрозуміли, що так працювати можна. За наших скромних фінансових можливостей треба щось робити, щоб вийти на новий рівень. З нами зустрілись певні футбольні персони, запропонували бразильський вектор, але звісно не такий як, скажімо, у Шахтаря.

Запросили трьох гравців, щоб підсилити атаку. Подивимося, що з цього вийде. Плюс, ми ще підсилилися трьома українцями і ці гравці досить високого рівня. Наші хлопці також мають підтягнутися. Минулого року все ж таки результат не такий поганий, але треба було підтягувати всіх. Збори і чемпіонат – це два різних турніри, але вже зараз помітна позитивна динаміка.

— Про Додо було відомо, але ви підписали ще двох бразильських футболістів. Можете сказати кілька слів про них?

— Фернандо — відомий український вболівальникам футболу, адже він грав Металісті, був у Олімпіку, хоча з ним і не підписали контракт. Це кваліфікований гравець і зараз йому потрібна ігрова практика. Вирішили надати шанс Фернандо проявити себе. Лукас останні півроку грав у Прем’єр-Лізі Узбекистану. Він вже зміг адаптуватися до європейського клімату. Усі три гравці хорошого рівня. Розраховую на цих виконавців, проте вони також конкуруватимуть за місце у стартовому складі. Інші гравці відчули конкуренцію і дуже непогано зараз виглядають.
— Перший збір провели в Одесі. Як його оціните? Чи все зробили, що хотіли?

— Одеський збір завжди складний, тому що там у нас немає бази і доводиться багато їздити. У нас є місцевий вектор, який встановили ще чотири роки назад. Проблема, що займаємося на синтетиці, проте усі в однакових умовах. Задоволений збором, адже зіграли  хороші спаринги з Шерифом, Кристалом, з основною і дублем Чорноморця. Цей збір був для нас селекційним, адже хотіли переглянути новачків і подивитися на прогрес своїх гравців.

— Ви вже тиждень знаходитеся у Туреччині. Чи все так, як і очікували?

— В Туреччині завжди добре. Вже четвертий рік ми працюємо з тими самими людьми. Микола Видерко завжди нам гарні умови створює, гарні спаринги організовує, тому гріх жалітися. Це третій готель у якому ми були за весь час. Всі підлаштовуються, як нам зручно, але ми не примхливі і розуміємо, що в цей час не можуть бути ідеальними поля. Проте в цілому все, що відбувається для зростання футболістів – все ідеально.

— 23 лютого була перша гра з данською командою. Як оціните цей спаринг?

— Ми вже третій рік граємо з цим суперником і я люблю проводити з ним спаринги. Навіть, не важливо — Перша ліга чи Друга їм протистоїть, вони завжди українські команди, грубо кажучи, полощуть. Вони гарно навчені фізично, тактично, проте не вистачає майстерності в завершальній стадії атаки. Водночас, як тільки даси шанс, відразу за це і карають.

Цього роу ми вже двічі зіграли з данськими командами. Минулого року поступилися 0:3 та 1:5. Навіть не очікували на такі результати. Дивилися, аналізували всі спаринги. Цього року вже зробили аналіз, і зараз  відсотків на 70 задоволений, адже граємо із непростими суперниками. Такі спаринги нам потрібні у нинішній ситуації.

— Скільки ще будете на зборах і які ігри вас очікують?

— У Туреччині будемо до шостого березня. У нас заплановано ще два спаринги. Зіграємо з ФК Іслочь із Білорусі та з представником Першої ліги Казахстану.  Суперники вже більш високого рівня. У минулому році грали з представниками Першої та Другої ліги Данії, а згодом з командами Прем’єр-Ліги Білорусії зіграли 0:0 і 2:2. З білорусами цікаво грати. Зараз якраз будемо виходити на той рівень, де зможемо побачити індивідуальну майстерність кожного гравця і командну гру з більш серйозними командами.

— Шістьох новачків вже підписали. Чи очікувати ще гравців? Яку лінію хотіли би підсилити?

— Враховуючи наше положення, ми не можемо дозволити собі запрошувати ще гравців. Просто так когось підписувати сенсу немає, а у кваліфікованих гравців зараз доволі високі зарплати і нам складно конкурувати в цьому плані. Використовуємо тих, хто є у наявності. У нас є 20 польових гравців і троє воротарів, на яких розраховуємо. Таким складом гратимемо весняну частину сезону. Подивимось що з цього вийде. Ми віримо тільки у краще, а там вже як Бог дасть.  Треба робити все чесно, правильно і  все буде добре.

Я говорив, гравці на які позиції і яких саме якостей мені потрібні. Ми співпрацюємо з серйозним хлопцем, який працював з Мірчою Луческу близько семи років. Він розуміє бразильський футбол. Звісно, ми віримо у наших хлопців, проте індивідуальні якості у бразильських гравців більш високі. Сказали, що нам потрібне підсилення у групу атаки. Запропонували двох крайніх нападників та інсайда. Всі ці гравці  конкурентоспроможні і це дуже важливо. Очікую від них високої ефективності, але, знову ж таки, важливо не завищувати очікування, щоб потім не розчаровуватися. Хлопці класні, принесли у наш колектив багато позитиву. У них менталітет трішки інший, вони сильно не засмучуються, посміхаються, карнавали після тренувань влаштовують. Це добре, все ж таки багато було негатива останнім часом. Коли програєш — звісно негатив, а зараз все відбувається так як і має бути.

— Чи є перспектива у наступному сезоні посісти більш високе місце і від чого це залежить?

— Все залежатиме від фінансування, від того, як себе почуватимуть наші керівники. Непроста ситуація взагалі в країні, і навіть в Бессарабії. Ми все ж таки аграрії і тут фінансування відіграє важливу роль.  Будемо все робити поетапно, а там побачимо.

— Вам не  прикро, що в такому цікавому чемпіонаті ви боретеся за виживання?

— На все воля Бога, значить так має бути. Все життя це випробування, значить ми маємо це випробування пройти, щоб потім рухатися далі. Нічого страшного. Все у житті відносно, треба простіше до цього ставитися. Треба ставити ціль і йти до неї, як би не було важко.

У цьому сезоні — найсильніша Перша ліга за всю історію. Дуже сильні матчі, було непросто, але ми билися. Розуміємо, що цього мало, тепер треба ще й ефективно грати в футбол, щоб досягати результату. Все для цього саме і робимо, щоб вийти на максимально високий рівень нашої майстерності, а там вже буде як буде.




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору