Новини змагань

Туреччина приваблює, Туреччина готує: чекайте багато ексклюзиву (відео)

11:00, 28 лютого 2020

Пресслужба ПФЛ вирушає до Туреччини, де готується до відновлення сезону багато клубів ПФЛ

Фото: chernomorets.odessa.ua



Закордонними зимовими зборами в цій країні ще років п’ять тому ми нікого не здивували б – але часи змінюються і навіть чимало клубів, які раніше це могли собі дозволити, перейшли на бюджетні варіанти.

Це раніше всі клуби Прем'єр-ліги майже у повному складі з року в рік гостювали на Середземномор'ї. З представників Першої і Другої ліг - лише заможні. Але час іде, фінансова ситуація поліпшується і клуби ПФЛ все частіше залишаються перед вибором: де провести якісні збори? Вдома, де в інші сезони зазвичай снігу до коліна і відсутні спаринг-партнери високого рівня, чи за кордом, у тій же Туреччині, де є абсолютно все для плідної підготовки до сезону?

Ті керівники, що вміють рахувати власні гроші і воліють, щоб їхні команди не пасли задніх у чемпіонаті, давно зрозуміли: взимку немає нічого кращого за Туреччину. А тому їдуть до Анталії, Сіде, Белеку...

Для нижчих ліг це було звичною та потрібною практикою в довоєнні часи – і приємно відзначити, що стабілізується фінансове забезпечення клубів і сьогодні все більше їх їде на берег турецький.

Раніше тут щороку гостював "Геліос", пізніше – "Волинь", "Рух", "Оболонь-Бровар", "Інгулець", фактично всі претенденти на медалі... Всіх прихильників турецького узбережжя, звісно, не вдасться перерахувати, але відзначимо, що з кожною зимою їх стає дедалі більше. Рік тому, наприклад, туди вперше вирушив "Миколаїв" - говорять, сподобалося. Полетіли і цього разу.

Загалом, із Першої ліги в Туреччині готуються або планують туди вирушити 13 клубів. Винятки - "Гірник-Спорт" і "Кремінь", що традиційно залишилися вдома, плюс "Черкащина", яка планує вийти з відпустки ось-ось.

Приємно відзначити, що намагаються не відставати від свого старших за рангом колег і друголігівці. "Альянс" і "Верес", які всерйоз претендують на підвищення в класі, також обрали Туреччину місцем зимових зборів. Дивляться у той бік й інші клуби як-то "Калуш" та "Диназ...

Прес-служба ПФЛ вирушає на Середземномор'я і щодня - упродовж цілого тижня - готуватиме для вас найцікавіші сюжети і матеріали з тренувальних таборів українських колективів.

Висловлюємо подяку компанії "Sunex Sport" і особисто Миколі Видерку

Залишайтеся з нами! Буде цікаво!

 

Пресслужба ПФЛ

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору