Новини змагань

Близнюк: задача МФК "Миколаїв" - побудувати колектив однодумців

11:00, 25 лютого 2020

Головний тренер МФК "Миколаїв" розповів власній пресслужбі про перші враження від команди

Фото: Анастасія Мехедова, mfc.mk.ua



Головний тренер МФК “Миколаїв” Ілля Близнюк, який очолив команду у середині січня, розповів про першочергові завдання, кадровий потенціал команди, а також наголосив на важливості довіряти молодим гравцям.

Першочергове завдання

- Інформацію про команду я вже маю, - сказав пан Ілля напередодні. - Разом з тренерським штабом провели комплексно-педагогічне тестування, познайомилися з молоддю, яка грає в дублі, обговорили з керівництвом цілі та завдання, які стоять на весняну частину чемпіонату. Головне завдання - побудувати колектив однодумців, а також підключити молодих футболістів, які трохи «засиділися» в МФК "Миколаїв-2". Ми даємо хлопцям можливість заявити про себе і продемонструвати свої здібності.

Кадровий потенціал

- З упевненістю можу сказати, що є футболісти, які непогано проявили себе як в першому півріччі, так і в контрольних матчах цієї зими. Це Порох, Ляшевський і низка інших футболістів. Зараз у нас є новачки, але на даний момент ми не афішуємо їхніх імен. З деякими ми вже підписали контракт, дехто знаходиться ще на перегляді, але їх самовіддачею задоволений.

Контрольні матчі

- Завдяки іграм можу зрозуміти, в якому фізичному стані знаходиться команда. Щодо контрольних матчів, то всі вони були інформативними. Деякі у нас вийшли, деякі - не дуже. Я отримав інформацію про можливості кожного гравця і в цілому про команду. Хотілося, щоб футболісти швидше сприймали принципи футболу, які ми їм намагаємося донести.

Шанс для молоді

- Я люблю працювати з молоддю і давати шанс. Нехай це буде одна зірочка - але це буде людина, яка дійсно хотітиме прорватися «наверх». Я стежу за футболістами в школах футболу, у мене є інформація практично про всіх перспективних футболістів, яких випускають школи. Я сам заграв досить рано, мені надали шанс і я спробував його використовувати. Неважливо, який у тебе вік, насправді, справа в іншому. Не кожен тренер ризикне використовувати молодого гравця під час календарного матчу.  Проте, якщо не переглядатиму молодих і перспективних гравців, то хто тоді дасть їм шанс?

За підсумками контрольного матчу десятиденної давнини тренерський штаб МФК "Миколаїв" ухвалив низку кадрових рішень. Фото: Анастасія Мехедова, mfc.mk.ua



Задордонний збір

- 22 лютого вилетіли на тритижневий збір до Туреччини, за що хочу подякувати президенту клубу - Сергію Кантору. Ми будемо знаходитися в Сіде, де зіграємо вісім спарингів. Погодні умови в нашій країні хороші і можна було б тренуватися вдома, але спарингів належних не зможемо провести, тому що більшість команд полетіли до Туреччини та в інші країни. Сподіваємося, що хлопці проявлять себе належним способом і саме в Туреччині награємо склад на весняну частину.

Допомога талантам

- Деяким молодим гравцям з труднощами дається швидка перебудова на «дорослий» футбол. На це треба час, але, на жаль, його у нас немає. Але хто їм дасть шанс, якщо не ми? Зараз у них є всі можливості побудувати собі гарне майбутнє і якщо вони скористаються цим шансом і будуть сумлінно ставитися - то я зі своїм тренерським штабом неодмінно допоможу їм. Весь персонал, який працює в клубі - професіонально ставиться до своєї справи і ми тільки хочемо, щоб команда розвивалася. 

 

До речі. Офііційний сайт "корабелів" повідомив, що 22 лютого команда вирушила до Туреччини, в місто Сіде, де проведуть тритижневий навчально-тренувальний збір. МФК "Миколаїв" займатиметься у Туреччині до 14 березня. У команди заплановані тренування у дво- і триразовому режимі, а також вісім спарингів.

 

Пресслужба ПФЛ за матерілами mfc.mk.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору