Новини змагань

Теслюк: міська рада Рівного рухається поруч із Вересом

16:00, 13 лютого 2020

Генеральна директорка Вереса Ірина Теслюк відповіла на питання ЗМІ

Фото: nkveres.club


Генеральна директорка "Вереса" Ірина Теслюк розповіла ТК "Футбол" про унікальну форму власності для українського футболу – створення на базі клубу ПАТ (Приватного акціонерного товариства).

- Маємо визначити критерії, за якими оцінюватимуть успішний футбольний клуб в Україні, - розповіла пані Ірина. - Ці критерії на мою думку є найголовнішими. Потрібно розрізняти футбольний клуб і футбольну команду. Наша мета — зробити правильний футбольний клуб в Україні, з правильною системою фінансування. Зараз, це є важливішим для нас.

Головне, щоб фінансування надходило із різних незалежних джерел. Аналізуємо ситуацію у футбольній Україні і бачимо, що, на жаль, у нас більшість клубів є збитковими. Ту велику різницю, яка утворюється між витратами та доходами, зазвичай покриває приватний власник або міська влада в особі Комунальних підприємств. Прикладом першого варіанту є Інгулець, а другого — Прикарпаття.

Ми хочемо створити механізм фінансування з трьох різних джерел: влада, бізнес та громада. Шляхом проб і помилок ми знайшли юридичний інструмент для фінансування професіонального футбольного клубу, створивши Публічне акціонерне товариство.

- Ця ідея може реалізуватися в Україні?

- Думаю, що всі небайдужі люди зможуть за цим слідкувати, адже відкрито публікуватимемо весь наш шлях. Детально з картинками у всіх соціальних мережах та на інших джерелах розповідатимемо про всі наші справи. Хочемо полегшити процес отримання акцій клубу для тих людей, які у цьому зацікавлені.

- Знаємо, що одна акція клубу коштуватиме 100 гривень. Які права дає ця акція?

- На сьогодні наше Акціонерне товариство уже зареєстроване, а сам юридичний процес реєстрації був досить тривалим. Навесні плануємо випустити перші акції номіналом 100 грн на шість мільйонів гривень. У нас вже є список 4 500 людей, які першими повірили у відродження НК Верес. Їм будуть безкоштовно роздаватися акції номіналом у 100 грн. Ці вболівальники автоматично стануть співвласниками НК Верес. Всі деталі вирішуватимуться на загальних зборах. Всю цю інформацію доноситимемо у наших соціальних мережах.

- Можете провести короткий інструктаж для тих, хто збереться купувати акції клубу?

- Однозначно, будемо діяти згідно з Законом України “Про Акціонерні товариства”. Юридично супроводжуватимемо людину, яка захоче купити акції клубу. Зробимо усе можливе, щодо допомоги, підказати нашим вболівальникам. Мрію, щоб в епоху автоматизації ми могли купити акцію у телефоні, через натискання буквально однієї кнопки. Прагнутимемо до цього і сподіваюся, що у нас усе вийде.

- Чим ці ваші пропозиції відрізняються від попередніх обіцянок, коли було багато гучних безрезультатних заяв?

- Можемо спостерігати за будівництвом нашого стадіону. Важливо, що зараз міська влада крокує з нами поруч. Було виділено 110 мільйонів гривень, проведено частину із запланованих робіт. У наших планах здати готовий об'єкт до кінця року. Хочемо якомога швидше проводити свої домашні матчі на новій арені. Всі бажаючи зараз можуть бачити не лише обіцянки, а реальні дії.

Верес зараз грає у Другій лізі, ставимо перед командою амбітні завдання. Вирушаємо на міжсезонні збори у Туреччину і сподіваємося, що зможемо вийти до Першої ліги.

- Ви декларуєте єврокубкові цілі для команди, а завдання мінімум — вихід до Favbet Ліги. Проте, для цього потрібно мати відповідну інфраструктуру. За скільки років можна виконати ці поставлені завдання?

- Бачили у сюжеті, що наші вболівальники декларують вихід НК Верес до єврокубків. Звісно, це є нашою мрією, але для цього потрібна фінансова стабільність. Якщо вона буде, якщо нам допомагатиме бізнес, влада та небайдужі люди, то ці завдання цілком реальні. Намагатимемося, щоб наш клуб став прикладом для всієї країни.

Вболівальники — другий критерій успішного футбольного клубу. Дуже важливо, що постійно збільшувалася кількість фанатів, які відвідують домашні матчі,  їздять за командою на виїзд, а також підписуються на наші соціальні мережі. Потрібно розуміти, що футбольний клуб існує для вболівальників, а не тільки заради спортивного результату.

Хочу подякувати всім людям, які в нас повірили і зараз є невіддільною частиною клубу. Також дякую партнерам, спонсорам та навіть скептикам. Вдячна вам, що довіряєте мені як генеральному директору клубу. Обіцяю, що буду поруч із клубом у хвилини перемог і в складні часи. Буду вас чути та прислухатися до вас. Дякую за те, що ми разом рухаємося вперед.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору