Новини змагань

Друга ліга."Буковина" і "Нива" В починають із нуля

13:30, 11 лютого 2020

Уже всі друголігові команди повернулися з відпустки й розпочали підготовку до весняної частини сезону, а дехто записав до активу по чотири-п’ять спарингів

Фото: niva-v.com.ua


Попереду за кількістю спарингів «Полісся» та «Ужгород», які в останніх контрольних матчах поступилися відповідно «Волині» (0:1) та «Минаю» (1:2). Житомирські футболісти могли врятуватися від поразки, але в середині другого тайму не реалізували пенальті. Що ж до ужгородців, то вони вже вдруге останнім часом з’ясовували стосунки з «Минаєм», а 14 лютого поміряються з ним силами ще раз.

Зіграли свій перший спаринг цього року й футболісти «Поділля», які вдома в цікавому матчі поступилися «Агробізнесу» — 1:2. Головний тренер господарів Віталій Костишин переглянув велику групу потенційних новачків і залишився задоволеним їхньою самовіддачею.

Тим часом знову серйозні кадрові проблеми виникли в «Буковини». В інших клубах вирішили працевлаштуватися воротарі Марк Медведєв, Роман Чопко, захисник Віталій Полянський, півзахисники Андрій Понєдєльнік, Олексій Жумига, Андрій Шишигін, Микита Ходаковський, Тарас Сивка й нападник Александру-Васіле Мунтян. Якщо врахувати, що більшість із них були гравцями основного складу, то керманичу Степану Маковійчуку можна тільки поспівчувати - йому доведеться створювати фактично нову команду.

Поки вакантні місця посіли вихованці молодіжної команди, але «Буковині» терміново треба підсилюватися. Додамо, що свій перший спаринг чернівецькі футболісти проведуть 21 лютого з «Прикарпаттям».

Що ж до команд групи «Б», то один із лідерів, «Альянс», після звитяги над аматорами з «Вівчанська» (3:0), зустрівся в Харкові з місцевим «Металістом 1925». Господарі диктували умови й здобули розгромну перемогу — 4:0. Залишається сподіватися, що головний тренер команди з Липової Долини Юрій Ярошенко якісно попрацює над виправленням помилок, адже вже на початку березня на його підопічних чекає кубкове протистояння з елітним «Маріуполем».

Напередодні вінницька "Нива" провела контрольний матч з "Оболонню Бровар" у Києві. Хоч вінничани ів поступилися, але наставник команди Олег Шумовицький сповнений оптимізму. "Оболонь Бровар" – хороший, мобільний суперник. На його тлі ми змогли перевірити власні напрацювання, виявити проблемні зони. Адже багато ігрових ланок у "Ниви" – нові. До того ж переглядаємо гравців на нових позиціях. Тому результатом незадоволені, а гру оцінюємо позитивно. Наші гравці непогано рухалися, особливо в першому таймі. Порадували молоді виконавці. Треба набратися терпіння, адже багато ланок будуємо з «нуля». Молодим гравцям потрібен час, аби «притертися» один до одного. До того ж у нас нова філософія тактичних дій на полі". У четвер, 13 лютого, вінниччани приймуть першоліговий “Агробізнес”. Гра пройде у Вінниці.

Криворізький «Гірник» зіграв другий контрольний матч в рамках другого зимового міжсезонного навчально-тренувального збору. Учора в селі Чкалове Нікопольського району команда Геннадія Приходько розписала результативну мирову з «Нікополем» - 3:3.

Огляд матчу за посиланням нижче:


Свій перший контрольний поєдинок цього року провели футболісти «Таврії Сімферополь». На засніженому полі вони поступилися аматорам із новотроїцької «Таврії» — 0:1. Лави «Таврії Сімферополь» поповнили гравці з досвідом виступів у першій лізі: воротар Віталій Онопко, захисник Павло Чмеленко, півзахисники Сергій Цибульський та Вадим Воронченко. Є надія, що поруч із ними швидше прогресуватиме й місцева молодь.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору