Новини змагань

Друга ліга. Вражаючий "Верес", стабільність у "Таврії Сімферополь"

13:00, 5 лютого 2020

Останні новини зі стану команд Другої ліги

Після повернення з відпустки гравцям тернопільської «Ниви» представили нового співвласника клубу, Богдана Федорківа, який раніше був президентом футбольного клубу «Агронива» — бронзового призера обласного чемпіонату.

Уболівальники «Ниви» сподіваються, що завдяки підтримці Богдана Федорківа в тернопільських футболістів зникнуть фінансові проблеми, і вони зуміють вибороти путівку до першої ліги. Поки ж підопічні Василя Малика стартували на Меморіалі Ернеста Юста й поступилися аматорам зі львівського «Високого Замку» — 1:2.

Тим часом ще при одній «Ниві», вінницькій, почала функціонувати рада тренерів, яку очолив відомий фахівець Володимир Рева, що донедавна був наставником жіночої збірної України. До її складу ввійшов і керманич «Ниви» Олег Шумовицький. Рада займатиметься стратегічним розвитком усієї вертикалі ФК — від першої команди й молодіжного складу до місцевих ДЮСШ, з якими підписані угоди про співпрацю. До речі, подоляни вже провели перший контрольний матч цього року: у Житомирі вони вели у рахунку грі з «Поліссям» — 2:0, але все ж змушені були капітулювати, пропустивши тричі поспіль. А сьогодні через погодні умови була скасована гра з "Поділлям".


Читайте також: Горват: хочу допомогти рідному "Гірнику" повернутися в Першу лігу


Цікаво, що підопічні Анатолія Безсмертного, одні з лідерів групи «А», програвали й під час наступного спарингу — із 19-річними вихованцями донецького «Шахтаря», проте завдяки результативним діям Дениса Голенкова та Євгена Немтінова відсвяткували вольову перемогу — і знову з рахунком 3:2. Завершили футболісти «Полісся» перший етап підготовки протистоянням із «Чайкою» (Петропавлівська Борщагівка), в якому також виявилися сильнішими — 2:0.

Продовжує радувати приємними новинами і "Верес". 30 січня клуб отримав офіційні документи про створення публічного акціонерного товариства. "Я глибоко переконаний, що час футбольних команд як "іграшок бізнесменів" давно залишився в минулому. Футбол – спорт №1, а спорт – величезний ринок розміром в мільярди доларів. Чому б не спробувати взяти найкраще з європейського досвіду і не створити успішні проєкти футбольних команд в Україні?", - відзначив президент НК «Верес» Іван Надєїн.

За деякий час кожен охочий зможе стати акціонером рівненського "Вересу". У кого буде 5% і більше акцій, той увійде в наглядову раду і матиме голос при ухваленні ключових рішень.

Перше тренування команда Юрія Вірта провела першого лютого. Повідомляється, що в команді шестеро потенційних новачків, а досвідчений Сергій Чеботаєв уже залишив розташування "Вереса".

У свою чергу в «Ужгороді» новий головний тренер Михайло Іваниця не приховує, що в селекційній роботі йому доведеться розраховувати виключно на виконавців, що виступають в обласному чемпіонаті. Поки на перегляді перебуває квартет потенційних новобранців, які взяли участь у трьох спарингах. Спочатку ужгородці поступилися першоліговому «Минаю» — 1:3, потім розгромили дублерів словацького «Татрана» — 8:0 і розійшлися миром зі ще однією командою із сусідньої країни, «Кошице», — 2:2.

Лідер групи «Б», «ВПК-Агро», зумів у гостях дати бій першоліговому «Гірнику-Спорту», проте в підсумку поступився. Фото gornyak-sport.net


Що ж до команд групи «Б», то лідер, «ВПК-Агро», цими днями бере участь у традиційному турнірі, де його суперниками є аматори, і паралельно проводить спаринги з командами майстрів сусідніх областей. В останньому підопічні Сергія Соловйова в гострій боротьбі поступилися першоліговому «Гірнику-Спорту» з Горішніх Плавнів — 1:2. Найближчі переслідувачі команди з Дніпропетровської області свої контрольні поєдинки проводили з перемінним успіхом. Херсонський «Кристал» не уникнув розгрому в Одесі від «Чорноморця» — 0:5, а «Гірник» декласував новокаховську «Енергію» — 4:1. За належної підготовки криворіжці з їхнім підбором виконавців ще можуть замахнутися на місце на п’єдесталі пошани, хоча зробити це буде складно через відставання на 14 очок від прохідного місця. Нагадаємо, у третьому колі заплановано ще 11 турів.

«Гірник» здобув упевнену перемогу у спарингу з новокаховською «Енергією» й налаштований у весняній частині сезону поліпшити своє турнірне становище. Фото fcgornyak.dp.ua


Як повідомляють ЗМІ керівництво сімферопольської "Таврії Сімферополь" розрахувалося з більшістю своїх боргів і зможе продовжити участь у змаганнях. Першого лютого команда зібралася на перший збір. Сімферопольці можуть посилитися частиною гравців, які раніше виступали за команду протягом попередніх сезонів. Зокрема, офсайт "Таврії Сімферополь" повідомляє, що досвідчені Масалов і Гурін повернулися до команди, а сьогодні команда розлучилася з дев'ятьма гравцями, які прийшли напередодні осінньої частини сезону. Перший контрольний матч команда Сергія Шевченка проведе дев'ятого лютого.

Чернівецька «Буковина» так само продовжує підготовку. За словами в.о. головного тренера чернівецької команди Степана Маковійчука, гравці працюють у режимі дворазових тренувань. "Зіграли матч із «Буковиною» U19. А 21 лютого ми зіграємо контрольну зустріч з командою першої ліги «Прикарпаття» (Івано-Франківськ). Поки не знаємо те, де відбудеться цей матч. У нас заплановано також контрольні матчі на 11 та 16 лютого. У цих зустрічах плануємо перевірити потенційних новачків".

Вже відомо, що у складі «Буковини» будуть суттєві зміни. Чернівецьку команду залишили воротарі Марк Медведєв, Роман Чопко, захисник Віталій Полянський, півзахисники Микита Ходаковський, Андрій Шишигін, захисник/нападник Андрій Понєдєльнік, півзахисник/нападник Олександр Жумига, нападник Александру – Васілє Мунтян. Не гратиме в «Буковині» її минулорічний капітан Тарас Сивка, який поїхав із родиною у Чикаго.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору