Новини змагань

Великі амбіції і перспективи: змагання ПФЛ посилюються гравцями еліти

12:00, 31 січня 2020

Про міграції футболістів із Favbet  Ліги у змагання ПФЛ

Фото: fcrukh.com


Екс-голкіпер ФК "Львів" Олександр Бандура наприкінці січня підлписав контракт з ФК "Рух". "Тут досить великі амбіції і перспективи. Хочеться стати частиною настільки великої справи і проекту. Так, я роблю крок назад, перейшовши до Першої ліги, але я вірю, що з цією командою ми зробимо три кроки вперед.

Керівництво і тренер "Львова" пішли мені назустріч й надали статус вільного агента. Працював вже раніше з Юрієм Бакаловим. Мені подобається його філософія, підхід до справи, як на футбольному полі, так і в житті. Надзвичайно приємно з ним працювати. Поки важко сформулювати остаточне враження про нову команду, але вже зараз можу сміливо сказати, що організація роботи тут на найвищому рівні - все структуровано, будується академія, класні поля.

Фото: fcrukh.com


Двічі приходив на стадіон дивитися домашні матчі "Руху", але ретельно не стежив за грою "жовто-чорних". В будь-якій команді – велика конкуренція. Потрібно багато працювати і доводити свій клас. Все буде добре", - сказав Бандура клубній пресслужбі.

Відзначимо, що напередодні ще один гравець Favbet Ліги поповнив лави львівського клубу - екс-захисник "Ворскли" Тарас Саків став новачком "Руху" напередодні. "Перш за все обрав львівський клуб тому, що у нього великі амбіції, - заявив 22-річний футболіст. - Перед командою стоять максимальні завдання. "Рух" одноосібно очолює таблицю в Першій лізі й має усі шанси потрапити в елітний дивізіон. Також у виборі клубу відіграв і той факт, що зі Львова мені ближче до рідного дому. Звичайно, хочу рости тут, як футболіст, і набирати хорошу ігрову форму".

Віталій Приндета, Ярослав Конкольняк і Станіслав Куліш. Фото: fcvolyn.net


Про великі амбіції свідчить робота на трансферному ринку "Волині", яка поповнилася двома гравцями зі змагань УПЛ - Віталій Приндета ("Десна") і Станіслав Куліш ("Дніпро-1") стали повноцінними гравцями команди Андрія Тлумака. "Приємно повернутися в рідний клуб, - сказав програмі "Все про спорт" вихованець луцького футболу Віталій Приндета. - Сподіваємося, що цього року вийдемо в УПЛ. Дуже велика конкуренція, між лідерами відставання всього кілька очок. Але я дуже сподіваюся, що саме ми завоюємо путівку до еліти".

Відзначаємо і посилення "Інгульця", який підписав екс-захисника ФК "Львів" Миколу Квасного та зумів переконати екс-гравця "Волині" і збірної Хорватії Младена Бартуловича поповнити лави петровчан.

"Чорноморець" напередодні оголосив про підписання 30-річного вихованця "Шахтаря" Станіслава Микицея, відомого за виступами у "Іллічівці", "Зарі" та "Олександрії", останнім клубу якого був середняк чемпіонату Латвії ФК "Елгава".

Щодо краматорського "Авангарда", то команда Олександра Косевича не має завдань підвищитися у класі цього сезону, але і не відмовиться від медалей, що дозволить команді підвищитися до еліти. Тому команда і підписала ще одного нападника Владислава Нехтія, який перші кроки у футболі робив саме у Краматорську, а його останнім клубом був представник Favbet Ліги.

"Удвічі приємно повернутися до Краматорська, адже тут вся моя родина, - сказав гравець пресслужбі ФК "Авангард". - Я був в інтернаті донецького "Шахтаря", пограв у Казахстані, повернувся в "Авангард" і ще на чотири роки пішов в інші клуби. Якщо поглянути в турнірну таблицю, то видно, що відставання від першого місця – лише шість очок. Чому б не поборотися за призові місця, щоб вибороти путівку в УПЛ? Ми довго спілкувалися з головним тренером і взагалі постійно були з ним на зв’язку. Надійшла пропозиція, ми зустрілися, я почув про цілі клубу і наявність проекту на три-п'ять років. В УПЛ я пограв, але не так багато ігор зіграв за "Колос". В "Авангарді" є старші хлопці, які більше пограли в УПЛ. Є і молодші. Сподіваюсь, ми всі разом працюватимемо на команду".

Фото: fcavangard.com



Приємно, що змагання ПФЛ отримують гравців такого класу. Це свідчить про рівень турніру, інфраструктури і в цілому класу команд.

"Фінансова складова – це найважливіше у діяльності кожного клубу Ліги, - сказав у коментарі пресслужбі ПФЛ Олександр Косевич. - За нею вже йдуть рівень тренерів, гравців, персоналу. Зверніть увагу, яку інфраструктуру мають "Волинь", "Металіст 1925", "Рух", "Минай". "Миколаїв" не зупиняє будівництво нових спортивних інфраструктурних об’єктів. "Чорноморець" готується в належних умовах, "Оболонь-Бровар" також. Гравці залюбки йдуть в такі команди, адже там є всі умови для роботи і можливість розвиватися. Саме тому змагання ПФЛ знаходяться на такому високому рівні".

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору