Новини змагань

Малик: в «Ниві» є свої вимоги до селекції (відео)

12:30, 29 січня 2020

Головний тренер ФК «Нива» Т Василь Малик відповів на питання пресслужби ПФЛ

Тернопільська «Нива» перед виходом із відпустки отримала нового співвласника. Ним став знаний в регіоні бізнесмен Богдан Федорків. Останніми роками він був президентом футбольного клубу "Агронива" — бронзового призера чемпіонату Тернопільської області з футболу.

Його плече підтримки футбольному клубу "Нива" дозволило команді продовжити участь у чемпіонаті Другої ліги і боротися за підвищення у класі. А таке завдання перед командою стоїть, про що сказав керманич тернопільської команди:

«У нас досить специфічний колектив. І в підсумковому першому місці за підсумками осінньої частини змагань найбільша заслуга наших футболістів, які прогресують і додають».

Прогрес і працездатність

- Хлопці дуже перспективні, - говорить Малик. навряд хтось із них розглядає можливість переходу в іншу команду. Колектив у нас чудовий, кожен із хлопців хоче зростати, перемагати.

«Нива» дійсно зростає, і хлопці задоволені. А ми тішимося з їх працездатності, розуміння всіх процесів і наші футболісти ще точно не сказали останнього слова в професіональному футболі.

Кадрові втрати

- Втрати були задекларовані заздалегідь. Команду залишили Семен Даценко, Віталія Тригуба і Валентин Залізняк. Втрати планові, ми вдячні гравцям, які з нами виконували поставлену задачу перед початком сезону. Ми рухаємося далі. Доукомплектовуватимемося згідно з вимогами до селекції, до комплектації. Нам потрібні футболісті ті, які будуть корисними уже в найближчий час.

Власні вихованці

- Не відкрию секрет, у команді більша половина гравців місцеві, серед них багато молодих футболістів. Ми не зраджуємо своєму ігровому балансу: 12+1, 4+1 і 4+1. Тобто 12 гравців «основи», четверо - під основою і ще четверо молодих гравців. Зважаючи на цю формулу і ми запрошуватимемо гравців.

Найкращий тренер-2019

- Нагорода тішить і мотивує, але то є заслуга всього нашого колективу. Він у нас досить цікавий, молодий і монолітний. Йдеться про тренерський, ігровий складі і, звичайно ж, про керівництво. Ми всі, кажучи образно, дивимося в одному напрямку і дихаємо в унісон. Навіть, якщо у нас виникають проблеми, це не позначається на нашій грі. І це радує, адже небагато є команд, які за неповного фінансування можуть досягати результату. Нам це вдалося і в цьому величезна заслуга колективу.

Розставання з ФК «Калуш»

- Там залишилося дуже багато хороших людей, яких я поважаю. Залишилися друзі. У дуже гарних теплих стосунках із президентом «Калуша». Про колишніх помічників, персонал клубу тільки найкращі спогади. Та й в цілому, мав би гріх, якби сказав щось погане.

Пішов несподівано? Були певні непорозуміння щодо подальшого розвитку клубу. Керівництво вважало, що, відрахуючи десять чоловік, можна буде знайти можливість створити кращу команду. Я вважав, що коли ми пройшли з людьми певний період і якийсь шлях, не треба щось міняти. Тим більше, результат був прийнятний. Але в цілому, спогади якнайкращі.

 

Пресслужба ПФЛ




ТЕГИ: НИВА Т, МАЛИК
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору