Новини змагань

Косевич: "Авангард" розвиває патріотизм усередині клубу

12:30, 28 січня 2020

Головний тренер Авангарда Олександр Косевич відповів на питання Sport Arena

Фото: facebook.com/fcakr55


"Авангард" вийшов із відпустки 23 січня і відразу оголосив про гучний трансфер – екс-гравець "Колоса" Владислав Нехтій, який починав свої перші кроки у футболі в Краматорську, повернувся в рідний клуб. Про кадрову ситуацію і плани на майбутнє головний тренер клубу Олекандр Косевич розповів у інтерв’ю.

— Олександре Олександровичу, днями ви зустрічалися з почесним президентом клубу Максимом Єфімовим. Які гарні новини винесли з неї?

— Головне, що наша команда рухається далі. Завдання на сезон — не опуститися нижче п’ятого місця. Зараз у турнірній таблиці неймовірна щільність, тому нам буде непросто. Зробимо все від себе можливе, щоб досягти бажаного результату. Перед нами не стоїть завдання виходу до Favbet Ліги, але, звісно, всі будемо надзвичайно щасливі, якщо фінішуємо у призовій трійці. Ніхто не відмовлятиметься від участі у Favbet Лізі.

— Ще одна гарна новина у січні — вдалося підписати досвідченого Владислава Нехтія…

— Для всього Краматорська важливо, що в Авангарді гратиме власний вихованець. Нехтій — один із небагатьох гравців, який представляв Краматорськ на такому високому рівні. Щасливий, що нам вдалося підписати цього гравця, адже давно за ним слідкував. У Нехтія був чинний контракт із Колосом, тому раніше не могли запросити його до нашої команди.

Протягом тривалого часу спілкувалися, але Владислава у Колосі утримувало те, що команда грала у Favbet Лізі. Контракт закінчився і ми отримали бажаного гравця. У цьому трансфері велику роль зіграв патріотизм. Владислав пам’ятає про своє коріння, у нього тут проживає сім’я. Думаю, що всі вболівальники задоволені, адже у нас тепер гратиме місцевий якісний футболіст.

Фото: facebook.com/fcakr55


— Позиція нападника тепер точно закрита. Вадим Яворський та Ігор Кириєнко відчуватимуть ще більшу конкуренцію, щоб бути в тонусі?

— Задоволений грою Яворського у осінній частині сезону, адже він став найкращим бомбардиром нашої команди. Так, у нас у обоймі є Кириєнко, Шаврін, а тепер ще і доєднався Нехтій. У нас зараз дуже сильна лінія нападу, тому більше форвардів більше не підписуватимемо, чекатимемо на поповнення талантами із академії.

— Кого з футболістів Авангарда-2 можна вже зараз запросити до основної команди? Як взагалі оціните виступи дубля?

— Владислав Таранда, Максим Максименко, Ярослав Плечій з другої команди та Ілля Зінов’єв з U-19 зараз тренуються з першою командою. Основне завдання для Іващенка — підготувати молодих гравців для основної команди. Результати Авангарду-2 зараз не виходять на перший план. Також потрібно розвивати патріотизм, адже Авангард робить велику ставку на власну академію. Наша молодь має поповнювати ряди основної команди.

— З якою основною проблемою зіштовхнулися на початку зборів, над чим доведеться зараз працювати?

— Втрата Ємця для нас дуже болюча. Намагатимемося знайти виконавця на лівий фланг захисту, щоб достойно замінити цього гравця. Жодних інших проблем не було, кістяк команди залишився. Працюватимемо з тими хлопцями, які є у нашому розпорядженні і у цьому немає нічого поганого. Награвати склад цікавіше, ніж взагалі не мати у своєму розпорядженні основної обойми. Зараз будемо давати можливість проявити себе молодим хлопцям.

— Хто з підопічних став для вас відкриттям сезону?

— Когось конкретно не хочу виділяти. Нарешті, моя команда почала мене чути. Хлопці грають у той футбол, який від них вимагаю. Це найголовніше досягнення. У нас немає зіркових гравців, але досягаємо результату за рахунок колективних дій.

— Можете виділити найкращий матч Авангарду в осінній частині сезону?

— Мені найбільше сподобалася домашня гра з Інгульцем (2:1 – прим. Авт). У тому матчі хлопці показали ту гру, до якої прагнемо. Гравці виходили на поле з великим бажанням, грали до кінця. Звісно, були присутні і помилки, але за рахунок колективних дій та шаленого налаштування досягли результату. Всі були заряджені на перемогу і мені це сподобалося. Хочеться, щоб всі матчі грали з таким бажанням.

Фото: facebook.com/fcakr55


— Віталій Собко не зіграв жодного матчу всі 90 хвилин, але він один із найкращих гравців із шістьма асистами. Прикро, що наприкінці сезону травмувався?

— Віталій вже пройшов курс лікування, зараз займається у загальній групі. На жаль, він травмувався у матчі з Черкащиною і цього гравця нам дуже на вистачало у заключних матчах 2019 року. Віталій завжди опиняється у потрібному місці у потрібний час, вміє віддати шикарну передачу з флангу. Собко дуже корисний і важливий гравець для Авангарду.

— Де плануєте провести збори та з якими суперниками вже є попередня домовленість про контрольні матчі?

— У Туреччині маємо зіграти контрольні матчі із представниками Favbet Ліги. Поки плани такі: дев’ятого лютого гратимемо із харківською аматорською командою Універ-Динамо, 14 лютого у нас спаринг із СК Дніпро-1 (U-21), 22 числа гра з Металістом 1925, а 26-го — із запорізьким Металургом. На 18 лютого ще підшукуємо суперника.

— За рахунок чого рівень Першої ліги настільки піднявся?

— Фінансова складова – це найважливіше у діяльності кожного клубу. За нею вже йдуть тренери, гравці, персонал. Звернуть увагу, яку інфраструктуру мають Волинь, Металіст 1925, Рух, Минай. Миколаїв не зупиняє будівництво нових спортивних інфраструктурних об’єктів. Чорноморець готується в належних умовах, Оболонь-Бровар також. Гравці залюбки йдуть в такі команди, адже там є всі умови для роботи і можливість розвиватися. Саме тому змагання ПФЛ знаходяться на такому рівні.


Попередньо на зборах з першою командою працюватимуть 28 футболістів:

Воротарi: Артур Денчук, Вадим Солдатенко, Микита Якубенко.
Захисники: Андрiй Дедяєв, Владислав Таранда, Владислав Савін, Роман Мірошник, Ілля Брюхов, Дмитро Петрик, Максим Воробєй, Олександр Сухаров, Ярослав Плечій, Ігор Решетов.

Півзахисники: Микита Полюлях, Юрій Сеницький, Олексій Лобов, Денис Долинський, Ілля Зінов’єв, Іван Матяж, Віталій Собко, Володимир Близнюк, Єгор Демченко, Арзіман Різванов, Максим Максименко.

Нападники: Вадим Яворський, Ігор Кірієнко, Вадим Шаврін, Владислав Нехтій.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору