Новини змагань

Приходько: у «Гірника» було певне заспокоєння. Думали, ніщо не завадить залишитися серед лідерів

12:00, 10 січня 2020

Головний тренер криворізького «Гірника» Геннадій Приходько у розмові з клубною пресслужбою підбив підсумки першої половини сезону

Фото: fcgornyak.dp.ua


Про сезон

- Оцінка «незадовільно». Ставили перед командою максимальні цілі і завдання, але знаходимося лише на четвертому місці. Десь недопрацювали до тієї позиції, на якій планували опинитися. Дуже шкода, що так завершили першу частину чемпіонату, адже було завдання бути в трійці. Але ж сезон почали добре: один з найкращих матчів проти «ВПК-Агро» вдома (1:0).

Непогану гру провели проти «Миколаєва-2», зуміли відігратися з 1:3. Потім поїхали в Херсон в ранзі лідера, їхали за перемогою. Але поступилися: в кінці пропустили з пенальті після індивідуальної помилки нашого гравця. Після тієї невдачі зуміли вивести хлопців з психологічної ями. Вигравши два матчі, зуміли повернутися в групу лідерів. Потім настав спад.

Психологічний момент

- Можливо, булое певне заспокоєння, адже перебували в трійці, і, думали, ніщо не завадить боротися за найвищі місця. Але сталася низка невдалих матчів. Тут можна говорити про психологічний момент, хлопці почали недопрацьовувати індивідуально, дехто знизив до себе вимоги. Все це вилилося в такий підсумковий результат.

А щодо поразки в Краматорську... Володіючи повною перевагою, поступилися. Було важко вийти з цієї ситуації психологічно. Ніби поговорили, зрозуміли один одного.

Команда, яка претендує на підвищення в класі, повинна показувати максимум в кожному поєдинку. Згодом була нічия з «Чорноморцем-2» і поразка від «Реал Фарми».

Ми не повинні були втрачати очки в цих ключових іграх. Цих балів нам дуже не вистачило, щоб бути поруч із лідерами. Ну а кінцівку провели більш-менш нормально.

Про Цибульського

- Сергія брали після перегляду ігор «Миру», де він виступав. Він мені сподобався. Почав у «Гірнику» дуже навіть непогано: і забивав, і віддавав передачі.

Але через сімейні обставини попросив дати можливість йому залишити команду.

Про Черниша

- Воротарська позиція - п'ятдесят відсотків успіху команди. Ухвалили рішення поставити в рамку Черниша після невдалої гри з Магдалинівкою (1:5).

Він проявив себе на непоганому рівні. Багато разів виручав. Все залежить від нього. Він - молодий перспективний воротар.

Про Коцюмаку

- Ігор орендований у «Інгульця» до кінця чемпіонату. Далі все залежить від нього. Якщо він і продовжить показувати хороший рівень, будемо зацікавлені продовжити співпрацю.

Розмовляв з Ігорем: він задоволений, що грає в нашому клубі. Хоче працювати і розвиватися разом з «Гірником».

Ігор Коцюмака. Фото: fcgornyak.dp.ua


Про Ярового

- Ігор дуже слабо провів цей сезон. Яровий в цьому чемпіонаті і в минулому - дві великі різниці. Не хочу називати прізвища, але і інші футболісти знизили до себе вимоги в ігровому плані.

Я помилився, адже сподівався, що вони прогресуватимуть. Але не побачив цього. Якби хлопці зіграли сильніше, загальнокомандний результат був би кращим.

Про вихованців Прялкіна і Попчука

- Розраховую на хлопців і надалі, вважаю, у них є потенціал. Гліб мало грав, адже на його позиції дуже велика конкуренція. Він її не витримав.

Прялкін забив свій перший м'яч. Ми його привітали. Ради, що вихованець академії «Гірник» вперше відзначився на офіційному рівні.

Про Гвоздевича

- Уже говорив, ми не ділимо команду на «старих» і перспективних. Кожен повинен заслужити місце в складі своєї грою. Коли Сергій був в хорошій формі - виходив і забивав.

Питання від уболівальників

- На кого з хлопців U-19 звернув увагу? Хочу відзначити наш новий колектив. Тут зібрані одні з найперспективніших гравців Кривого Рогу. Сподіваємося на них в майбутньому.

Є хлопці, у яких я бачу зростання і прогрес: Легостаєв, Козак, Матко. Запрошу їх на зимові збори з головною командою.

Зазначу кваліфікованих тренерів: Юру Мукана і Сашу Семеренка. Обидва виступали в «Гірнику». На них теж велика надія: що молоді виконавці поповнюватимуть «Гірник».

Тенденція в невдалих матчах проти лідируючої трійки? Так, п'ять поразок і лише одна перемога. Але майже всі невдачі з різницею в один м'яч. Всі поєдинки видалися непоступливими, доля матчу вирішувалася на останніх хвилинах.

Жодної закономірності немає. Це швидше за все збіг обставин. Окрім другого тайму з «ВПК-Агро» ми не поступилися по грі нікому.

Плани

- Попереду - чотири зимових збору по 12 днів. Виходимо з відпустки 20 січня. Найближчі спаринги: 23 січня на виїзді проти «Інгульця», 26 - «Дніпро-1» U-21, 29 - «Олександрія» U-21, 31 - «Енергія» Нова Каховка.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами fcgornyak.dp.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору