Новини змагань

Собуцький: виплачували преміальні навіть за поразки. У моменти нефарту треба було піднімати моральний дух гравців

13:00, 3 грудня 2019

Почесний президент ФК "Агробізнес" Олег Собуцький відповів на питання "України футбольної"

Фото: fcab.com.ua


Почесний президент ФК "Агробізнес" Олег Собуцький розповів про нефарт минулого сезону, кадрові зміни і відповів на питання що виходу до УПЛ.

- Пане Олеже, якби влітку вам сказали, що "Агробізнес" завершить осінню частину сезону в трійці лідерів, то ви б повірили в це?

- Звичайно, могли розраховувати на такі результати, адже збільшили бюджет клубу, провели якісну селекцію. Команда була готова боротися за найвищі місця.

- Чи згодні з тим, що у минулому сезоні "Агробізнес" переслідував футбольний нефарт?

- Дійсно, якщо проаналізувати минулий рік, то нам у багатьох матчах не щастило, хоча і грали досить непогано. Якщо взяти минулий чемпіонат і половину цього сезону, то протягом 44-х матчів Агробізнес не пробивав пенальті. Лише у останніх двох турах отримали право на виконання одинадцятиметрового. Це був рік справжнього футбольного нефарту.

- Чи правда, що після поразок у деяких матчах гравці отримували преміальні як за перемогу?

- Ця інформація відповідає дійсності. Були такі матчі, після яких футболісти приходили у роздягальну, віддавши всі сили, але результату не було. Було помітно, що у хлопців іскри летіли з очей, вони викладалися на максимум своїх можливостей. У деяких моментах просто не щастило, також у нас були певні питання до арбітрів. Потрібно було підтримати моральний дух гравців, щоб вони повірили у себе, тому і виплачували преміальні.

- Якою буде доля іспанських легіонерів "Агробізнеса"?

- На сьогоднішній день один іспанець залишив команду, адже не зміг у нас адаптуватися. Гарсія Педро залишається у команді, готуватиметься до весняної частини сезону. Сподіваюся, що він принесе користь "Агробізнесу". Тренери говорять, що це кваліфікований гравець, який має всі шанси прогресувати у майбутньому.

- Із початку свого існування "Агробізнес" був орієнтований на місцевих вихованців, згодом на футболістів з Хмельниччини та Тернопільщини. У Першій лізі вже з'явилися гравці з усієї України і навіть легіонери. Чи продовжиться така практика у майбутньому?

- Ми стали абсолютними чемпіонами Другої ліги і нам не хотілося прощатися з гравцями, які грали з початку існування клубу. Можливо, я десь не послухав тренерський штаб і прийняв рішення залишити місцевих хлопців у команді. У нас була місцева тернопільсько-хмельницька команда.

Після першого кола у Першій лізі зрозуміли, що потрібно проводити селекцію, підсилювати склад команди, щоб боротися за високі місця. Взимку було досить складно когось запросити, а влітку нам вдалося підсилитися кваліфікованими виконавцями. Важливо, що така робота на трансферному ринку принесла свої результати. Плануємо у майбутньому також залучати іноземців до "Агробізнесу", уже є певні напрацювання. Можливо, запрошуватимемо гравців з Бразилії. Час покаже.

- Чи відомо щось  про зміни у тренерському штабі?

- Зараз не можу вам нічого конкретного сказати, працюємо над цим питанням. Андрій Донець за це відповідає, але необхідно трішки почекати.

- Ви продовжуєте розвивати футбольну інфраструктуру у Волочиську. Що із зробленого у 2019 році можете виділити?

- Протягом 2019 року дуже багато уваги приділяли покращенню умов для наших гравців. Бачимо, що потрібна тренувальна база для дітей, адже діти — наше майбутнє. Збудували майданчик зі штучним покриттям для наших дітей. Розуміємо, що без розвитку футбольної інфраструктури для дітей у нас немає майбутнього. Збудували нове тренувальне поле для "Агробізнесу", провели реконструкцію головної трибуни нашого стадіону. Відзначу, що у нас є свій тренажерний зал, де займаються футболісти, герої АТО і всі бажаючі. Це все абсолютно безкоштовно.

У листопаді 2019 у Волочиську на стадіоні «Юність» відбулося урочисте відкриття спортивного майданчика із штучним покриттям. Фото: fcab.com.ua


- Перед початком сезону ставили перед командою завдання завершити змагання на шостому місці. Можливо, будете його коригувати з огляду на успішні виступи команди?

- Бачимо, що хлопці впоралися з цим завданням. Сподіваємося, що навесні виступатимемо не гірше. Поки що не ставимо собі за мету вихід до Прем'єр-Ліги вже цього сезону, адже потрібно ще вдосконалити інфраструктуру, завершити реконструкцію стадіону. У наступному сезону уже ставитимемо більш амбітні плани. Рухаємося крок за кроком.

- Після того як "Агробізнес" почав займати лідируючі позиції у Першій лізі різні ЗМІ та футбольні фахівці заговорили про перспективи виходу команди до Прем'єр-Ліги. Що думаєте з цього приводу?

- Поки у нас не буде стадіону, який відповідатиме рівню Прем'єр-Ліги, не будемо ставити перед собою завдання підвищення у класі. Хочемо грати для людей, для своїх вболівальників, які відвідують наші домашні матчі. Бачимо щасливі обличчя вболівальників, які задоволені грою команди. Важливо, що діти також приходять на футбол. Якщо зараз вийдемо до Прем'єр-Ліги, то необхідно буде шукати стадіон у Хмельницькому чи Тернополі, щоб там проводити свої домашні матчі. Нам би цього не хотілося. Краще поки що працюватимемо більше для наших дітей, приділятимемо увагу розвитку футбольної інфраструктури.

Розвиватимемо нашу дитячу-юнацьку школу, щоб діти досягали більш високих результатів у змаганнях ДЮФЛ. Наша команда "Збруч-Агробізнес" виступає у чемпіонаті Тернопільської області. Знаєте, що наша ветеранська команда двічі ставала чемпіоном України. У нас є дуже амбітні плани на майбутнє, але не ставимо собі за мету вже у цьому сезоні підвищуватися у класі.

- "Агробізнес" три роки поспіль завершальні збори проводив у Туреччині. Традицію не змінюватимете?

- У нас уже є поредні домовленності з готелем, куди їздили раніше. Там створені всі найкращі умови для футболістів, є прекрасне тренувальне поле. Якщо все буде добре, то обов'язково поїдемо до Туреччини.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору