Новини змагань

Батюшин: зараз "Гірник-Спорт" отримує задоволення від футболу

16:10, 21 листопада 2019
Півзахисник команди із Горішніх Плавнів Юрій Батюшин відповів на питання ЗМІ

Фото: gornyak-sport.net


Герой 18-го туру у Першій лізі Юрій Батюшин поділився своїми враженнями від матчу з "Оболонню Бровар", а також розповів про зміни, які відбулися у команді з поверненням Ігоря Жабченка.

— Звісно, приємно отримувати визнання Героя туру, але не відчуваю себе таким, — сказав 26-ріний півзахисник ФК "Гірник-Спорт". — Якщо відверто, не очікував що переможу у цій почесній номінації. Думав, оберуть Волошиновича, який забив переможний м’яч у компенсований час чи когось іншого. Кандидатів, насправді, вистачало.

— У цьому сезоні ви вже перемагали “пивоварів” на виїзді у Кубку України. Моделювали свою гру з огляду на те протистояння?

— Не було в цьому сенсу, адже розуміли, що у киян вийде зовсім інших стартовий склад. Ігри чемпіонату відрізняються від кубкових. Ретельно аналізували матчі суперника і відзначили, що кияни вже починають грати дещо нестабільно. За рахунок самовіддачі, а також фарту підопічні Ковальця виривали перемоги на останніх хвилинах. Відчували, що можемо здобути три залікові пункти.

— Оболонь-Бровар до цього туру ще не програвала вдома. Цей факт вас додатково мотивував?

— Якщо чесно, навіть не знали про це. Прагнули дотримуватися свого стилю гри, не дивлячись на статус суперника. Налаштовували виключно на позитивний результат, адже набрали хорошу ходу протягом останніх матчів.

— Напевно, приємно було перервати серію з трьох поспіль перемог лідера Першої ліги? На чому акцентував головний тренер перед матчем?

— Готувалися до матчу у звичному режимі. Розуміли, що гратимемо проти першої команди, проте у нас зараз такий чемпіонат, що лідер змінюється після кожного туру. Тренер налаштовував нас на бойову гру, кожен гравець повинен був максимально відповідально зіграти.

— Президент не заходив в роздягальню? Не акцентував увагу на тому, що скоро у Гірника-Спорт 25-річний ювілей?

— Ні, не розмовляли про це з президентом, проте у клубі відчувається, що готується свято. Ніхто не говорив, що принципово необхідно виграти у Оболоні-Бровар. Просто хотіли повернути борг киянам за домашню поразку.

— На яких гравців Оболонь-Бровар потрібно було звернути особливу увагу?

— У киян багато хороших виконавців, тому когось виділяти не було сенсу.

Фото: gornyak-sport.net


— Не дивлячись на гру у гостях, ви досить активно розпочали гру і на 23-й хвилині відкрили рахунок. У психологічному плані цінність цього забитого м’яча напевно складно переоцінити?

— Завжди намагаємося забити швидкий м’яч, адже після цього легше грається. Суперник починає відкриватися і у нас з’являються вільні зони для швидких атак. Конкретного завдання забити на перших хвилинах у нас немає, але сам стиль гри Гірника-спорт до цього підштовхує. Тренер від нас вимагає грати активно, агресивно, постійно пресингувати і змушувати суперника помилятися, не дивлячись на рахунок і час матчу. Зараз граємо у футбол і отримуємо від цього задоволення.

— Після забитого м’яча ви не відійшли у захист, а навпаки, продовжували атакувати. Відчували, що суперник дещо розгублений і можна ще у першому таймі закріпити свою перевагу?

— Прагнули ще одну гру завершити 3:0. Хотіли три матчі поспіль виграти з цим рахунком. Чудово, що нам це майже вдалося (посміхається).

— Погоджуєтеся з тим, що запорука успіху Гірника-Спорт — надійна гра у захисті?

— Упевненість наших захисників передається усій команді. Якщо в захисті вдається грати організовано, то і у нападі тоді все виходить. Відзначу, що у нас вся команда захищається і вся — атакує. Після втрати м’яча нападник відразу вступає у відбір, при необхідності він може навіть відійти ближче до центральних захисників. Також необхідно подякувати Антону Ситникову, який грає блискуче. Кожен повністю відпрацьовує на своїй позиції.

— На 82-й хвилині ви майстерним ударом зі штрафного вразили ворота Боровика. Відразу вирішили бити чи з партнером ще дискутували?

— Дійсно, розмовляли з партнером, обговорювали у який кут краще пробити, зважаючи на розстановку гравці суперника перед ударом. Боровик дещо відкрив для мене кут і я цим скористався. На тренуваннях приділяю увагу виконанню штрафних, відточую свою майстерність. У такому стилі забивав Колосу, Зірці…

— Коли вже відчули, що доведете гру до переможного результату?

— Ще до гри відчували що переможемо. Коли всієї командою стали у коло перед стартовим свистком, тоді вже розуміли що зможемо досягти бажаного результату.

— Гірник-Спорт у трьох матчах поспіль перемагає, до того ж ваша команда не пропускає. У чому на вашу думка запорука успіху?

— Вважаю, що зміна тренера вплинула на нашу гру і результати. З’явилася якась розслабленість у грі, отримаємо задоволення від футболу. Склад не змінився, а результат зовсім інший. Почали грати спокійніше, впевненіше. У Гірника-Спорт чудова атмосфера всередині колективу.

— Що змінилося з поверненням Ігоря Жабченка до команди?

— З’явилося більше відповідальності перед самим собою у тренувальному процесі. У нас зараз новий тренер з фізичної підготовки, до речі, клубний вихованець Віталій Явтушенко. Почуваємо себе значно краще у функціональному плані. Це також дає свої плоди. У команді багато кваліфікованих, досвідчених футболістів, які виступали на найвищому рівні, пройшли київську, харківську школи футболу. Для Першої ліги у нас дуже хороший підбір виконавців. Головне було не затискати у рамки гравців, а дати просто пограти у футбол. З цим завданням Ігор Валентинович справляється.

 

Герой 18-го туру Першої ліги. Ілюстрація pfl.ua

БЛІЦ

  • Народився у Алчевську
  • Вихованець футбольної школи ФК Сталь Алчевськ
  • Перші тренера — Микола Семенович Коцюбинський та В’ячеслав Максимович Францев
  • Улюблена команда — Ювентус
  • Улюблений гравець — Андреа Пірло
  • Футбольна мрія — хочеться зіграти в Лізі чемпіонів.

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору