Новини змагань

ЕКСКЛЮЗИВ! "Волинь" захоче реваншуватися у матчі з "Авангардом" за перше коло"

06:00, 2 листопада 2019

Тренер Володимир Пятенко поділився враженнями від нинішньої "Волині" і поділився очікуваннями від її матчу проти "Авангарда", який відкриє друге коло Першої ліги

Фото: fcavangard.com


Після невдалого старту "Волинь" здобула п'ять поспіль перемог у Першій лізі і максимально наблизилася до ТОП-3. Поєдинок проти "Авангарда" цієї суботи може ще більше наблизитися лучан до лідерів. Для цього треба вигравати в одному з центральних матчів 16 туру. Тренер Володимир Пятенко у коментарі пресслужбі ПФЛ висловив переконання, що "Волинь" поступово набрала своїх оптимальних кондицій.

“Волинь не дуже вдало розпочала сезон, але вони вдосконалювали свою гру від матчу до матчу. У лучан багато досвідчених футболістів, ті ж Кожанов, Бартулович, Сімінін, які можуть вирішити долю матчу. Головне, що "Волинь" поступово набрала своїх оптимальних кондицій. Також необхідно відзначити Дениса Кожанова, який забиває дуже важливі м'ячі. Саме завдяки цьому команда досягає результату", - відзначив Володимир Миколайович.

За словами Пятенка обом командам хоч з коліна вилупи потрібна перемога. “До кінця осінньої частини сезону підопічним Тлумака залишилося зіграти три домашні матчі з "Авангардом", "Рухом" та "Миколаєвом", а також виїзне протистояння з "Прикарпаттям".

Щодо найближчого матчу з "Авангардом", то лучани у минулому колі програли цьому супернику, тому вдома вони гратимуть виключно на перемогу. Вважаю, що саме ці матчі стануть визначальними як для "Волині", так і для "Авангарду". "Волинь" у будь-якому випадку претендуватиме за вихід до Прем'єр-Ліги, а "Авангарду" потрібно здобувати залікові пункти, щоб мати шанси боротися у весняній частині сезону. Думаю, що нас очікує цікаве протистояння, адже обом командам треба максимум очок”, - зазначив авторитетний спеціаліст.

Фото: fcavangard.com


На думку Пятенка у чотирьох завершальних матчах 2019 року "Волинь" має здобути щонайменше сім залікових пунктів. “Думаю, що у матчі з "Рухом" лучанам буде складніше, адже це досить серйозний суперник, а у матчі з "Авангардом" та "Миколаєвом" “хрестоносці” мають перемагати, хоча проти підопічних Косевича також буде дуже непросто. 

Пам'ятаємо, як у першому колі "Прикарпаття" створило серйозну конкуренцію "Волині", яка змушена була відіграватися після 0:2 у першому таймі. Браво, лучанам, які все ж зуміли вирвати перемогу".

“Для Авангард три-чотири матчі будуть показовими, адже команді вкрай важливо не втрачати залікові пункти. Якщо не досягати результату зараз, то навесні буде досить складно наздогнати лідерів. Думаю, що "Авангард" зможе підтягнутися до групи лідерів і підопічні Косевича стануть восьмою силою, яка боротиметься за підвищення у класі”.

Під час сезону Тлумак знайшов нову позицію Горопевшеку на вістрі і це приносить свої результати. “Зараз бачимо, що Андрій Тлумак у цьому сезоні почав використовувати Горопевшека на позиції центрального нападника. Багато клубних тренерів шукають нестандартні ходи. Можемо згадати Тимощука, який грав нападника і потім перейшов на позицію опорного півзахисника. Головне, що Міха забив уже чотири м'ячі і це означає, що Тлумак мав слушність.

Важливо, що Горопевшек може змінювати позиції на полі, а команда до того ж стає більш варіативною. Тренери лучан можуть використовувати різні моделі ведення гри”.

Згадав спеціаліст і Чачуа, за словами Пятенка українець знайшов свою команду, в якій має можливість на повну розкривати свій потенціал. “На високому рівні виступає Амбросій, який раніше непогано себе проявляв у "Карпатах". У львівському клубі Чачуа ще був молодим, тому не завжди отримував ігрову практику. Коли виходив на поле, то своїми діями допомагав команді. Це кваліфікований, технічний плеймейкер.

Йому 25 років – це найбільш оптимальний вік для футболіста. Головне, що у луцькому клубі Амбросій отримує ігрову практику. Довіра тренера завжди окриляє. Якщо футболіст грає кожен матч, то у будь-якому разі він прогресуватиме", - резюмував Пятенко.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору