Новини змагань

Чим порадувало перше коло у Першій лізі (відео)

14:00, 29 жовтня 2019

Сюжет "України футбольної" з деякими підсумками першого кола

Фото: ingulec.com


Власне, перше коло можна вважати завершеним лише формально, адже залишилося ще дві гри - перенесена через Кубок країни "Гірник-Спорт" - "Рух" і незавершена через неадекватні дії фанатів "Балкани" - "Чорноморець". В усьому іншому - спокій і порядок. Чим порадували 15-ть турів? Перш за все, інтригою у верхніх щаблях турнірної таблиці. Старожили навіть не можуть пригадати, коли востаннє таке було, щоб за вихід до Прем'єр-ліги вели боротьбу одразу вісім команд.

Якби ще й "Чорноморець" не провалив початок сезону, то взагалі б мали картину з дев'яти охочих до еліти. Незадовільні результати призвели до тренерських перестановок не лише в одеському клубі - за осінь зміни відбулися у сімох командах. Крім "Чорноморця", в "Металурзі", "Гірнику-Спорт", "Кремені", "Миколаєві", "Агробізнесу" і "Черкащині". Проте, перед заключним туром першого кола чаркащани повернули Олександра Кирилюка - будемо вважати, що фахівець перебував у так званій відпустці.

Серед бомбардирів справжня спека. Список очолює Ніка Січінава (на фото з м'ячем) з "Інгульця", який раніше не відзначався голеадорськими здібностями. Для порівння: у двох попередніх сезонах він усього забив чотири голи, а тут вже 11-ть.

Десять м'ячів в активі лідера "Волині" Дениса Кожанова. Він, до речі, і рік потому перебував на провідних ролях, з 16 голами став другим бомбардиром чемпіонату після Станіслава Куліша з "Дніпра-1".

Ще п'ятеро гравців відзначилися по сім разів. Серед позитивних моментів - те, що не було зафіксовано жодної неявки, і усі команди, що вийшли на старт, продовжують перегони. Засмучує лише те, що три команди, які підвищилися в класі, виявилися неготовими до реалій першої ліги. Але в "Кременя", "Черкащини" і "Металурга" є час виправити ситуацію, адже попереду - ще 15 турів.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору