Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 15 тур. Анонс центрального матчу неділі

11:00, 27 жовтня 2019

Анонс матчів 15-го туру сезону 2019/20 у Першій лізі

Фото: Елісса Вєтрова, metalist1925.com


У понеділок, 28 жовтня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 15-му турі Першої ліги із гостями студії тренером низки команди Володимиром Пятенком і спортивним директором ПФЛ Євгенієм Морозом.

З нововведень відзначаємо той факт, що всі команди гратимуть єдиним м’ячем Select Brillant Super.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

26 жовтня. 14:00. Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» - «Балкани»

Арбітр: Ігор Бич (Київ)

Шосте місце проти 13-го. Обидві команди в минулому турі зіграли не найкращим чином: "Інгулець" мінімально поступився у Львові "Руху", втративши шанс очолити таблицю, а "Балкани" не змогли вдома обіграти аутсайдера. Однак "Інгулець" ще не програвав на своєму полі у 2019 році, здобувши 10 перемог (дві з них по пенальті над Карпатами) і п'ять нічиїх. Далі "Інгулець" чекає матч Кубка України проти чемпіона Першої ліги і дебютанта Favbet Ліги - СК "Дніпро-1", але навряд чи берегтиме він сили - Лавриненко підкреслив нещодавно, що пріоритетним є саме чемпіонат. "Балкани" в трійці найгірших за виїзними матчами - тільки чотири очки з початку сезону. Та й в цілому "Інгулець" ще ніколи не програвав цьому супернику в офіційних матчах.


26 жовтня. 15:00. Краматорськ. «Авангард»

«Авангард» - «Рух»

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Восьма команда проти четвертої, їх розділяє всього три очки, та й до лідерів - рукою сягнути. "Авангард" удома вже майже місяць не програє, але з п'яти останніх матчів краматорчани виграли тільки два. Завершити перше коло на мажорній ноті - справа честі для команди Косевича. І борг перед уболівальниками. Щоправда, суперник непростий - "Рух" набрав сім очок з з дев'яти можливих в останніх трьох турах. А восени львівський клуб не програвав на виїзді, лише раз зігравши внічию.


26 жовтня. 15:00. Івано-Франківськ. "Рух"

«Прикарпаття» - «Гірник-Спорт»

Арбітр: Олександр Сахно (Київська обл.)

Кожне здобуте очко віддаляє ці команди від небезпечної зони. "Прикарпатці" до того ж можуть збільшити безпрограшну серію до чотирьох матчів. "Гірник-Спорт" не програє на виїзді з початку вересня - по одній перемозі і нічиїй. Щоправда, у цьому матчі команді Ігоря Жабченка не зможуть допомогти два лідери - Іван Білий та Євгеній Лозовий, і вони відбувають дискваліфікацію. Посеред наступного тижня "Гірник-Спорт" зіграє на Кубок в гостях у друголігового "Альянсу", тому відпочинок обох лідерів - саме те. У іванофранківців все ще в лазареті Ігор Худоб'як та Володимир Боришкевич.


26 жовтня. 15:00. Миколаїв. Верхній стадіон

«Миколаїв» - «Черкащина»

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Єдина вікторія "Черкащини" датована ще 22 серпня. З того часу минуло вже дев'ять турів. Додаткового імпульсу має додати ще й повернення Олександра Кирилюка, який повернувся до управління командою. "Миколаїв" так само потребує очок, адже задачі поставлені амбітні, а очок втрачено дуже багато. Щоправда, "корабели" пройшли чимало в Кубку, і на наступному тижні проведе матч в Кубку України проти представника Favbet Ліги - чернігівської "Десни".


26 жовтня. 15:00. Полтава. «Локомотив»

«Кремінь» - «Металіст 1925»

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Чи втратить "Металіст 1925" очки в Полтаві у першому офіційному очному матчі? Без двох основних футболістів - захисника Цвіренка і капітана Давидова зламати ешелонований редут команди Прокопіненка буде надскладно. А от "Кремень" захоче гучно гримнути дверима на стадіоні "Локомотив" - уже в наступному турі, ймовірніше за все, команда зіграє вдома на "Кремінь Арені".


26 жовтня. 17:00. Одеса. «Чорноморець»

«Чорноморець» - «Металург»

Арбітр: Денис Резніков (Кам'янське)

Напередодні "Чорноморець" провів фотосесію з новим тренерським штабом:


Ще одне дебютне очне протистояння в історії. Безвиграшна серія "Металурга" нараховує шість матчів. "Чорноморець" скромніший: всього три гри без перемог. Всі чекають від Остапа Маркевича, нового тренера "моряків", прем'єрної вікторії. І якщо новий керманич відлучив від команди аж шістьох гравців, то "Металург", навпаки, придбав. Олексію Годіну вдалося повернути провідного півзахисника Дмитра Крапивного, з яким команда відстояла нічию в минулому турі проти "Миколаєва". Тож сьогодні чекаємо справжню зарубу!


26 жовтня. 19:00. Луцьк. «Авангард»

«Волинь» - «Минай»

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.)

"Відійшли від невдач і працюємо далі", - Тлумак. Фото: fcvolyn.net


Другий центральний матч суботи як і поєдинок в Краматорську. І знову ж дебютна очна зустріч команд. Не варто зайвий раз загострювати увагу на завданнях, що стоять перед "Волинню". Вони загальновідомі. У разі успіху лучани обійдуть в таблиці "Минай" - найкращої мотивації годі й вигадувати.


27 жовтня. 16:00. Київ. «Оболонь-Арена»

«Оболонь Бровар» - «Агробізнес»

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Станом на п'ятницю обидві команди посідали перше та третє місця в турнірній таблиці. Та після синхронних перемог конкурентів вчора ( "Інгулець", "Металіст 1925", "Рух" та "Волинь") "Агробізнес" став четвертим, а "пивовари" і взагалі шостими. Можна уявити, наскільки серйозно вдарить по турнірним амбіціям будь-яка втрата очок кожною з команд. Вдома "Оболонь Бровар" в ударі - три поспіль "сухі" перемоги цієї осені, та й в цілому "пивовари" вдома ще не програвали. "Агробізнес" так само удома грає упевнено, а ось в гостях у волочисців не дуже - лише дев'ять здобутих очок з 28.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору