Новини ЗМІ

Кожанов: "Волині" нікуди відступати

14:00, 23 жовтня 2019

Герой 14-го туру у Першій лізі Денис Кожанов поділився враженнями від перемоги над Гірником-Спорт, а також розповів про свої очікування від матчу з Минаєм

Фото: fcvolyn.net


- Денисе, наскільки важливим для вас є визнання найкращого гравця туру? Перемоги у цій номінації для вас ще не стали буденністю?

— Завжди приємно, коли тебе визнають. У цьому сезоні вперше став найкращим у турі, тому зараз переповнюють позитивні емоції. Сподіваюся, що своїми діями зможу ще більше користі приносити Волині.

— Після повернення Ігоря Жабченка Гірник-Спорт додав у якості грі. Які основні акценти були зроблені тренерським штабом перед грою?

— Надзвичайно ретельно готувалися до цього матчу, адже розуміли, що доведеться грати проти серйозного суперника. З приходом Ігоря Жабченка Гірник-Спорт вражає всіх. Команда грає у цікавий, агресивний футбол і це приносить свої результати.

— Вже на п‘ятій хвилині гравці Гірника-Спорт заробили одинадцятиметровий, але у тому епізоді блискуче зіграв Неділько. Напевно, така гра досвідченого голкіпера додала ще більшої впевненості команді?

— Звісно, коли воротар виручає команду, то ця впевненість передається усім гравцям. Віталій — досвідчений воротар, і він знає, як діяти у тому чи іншому епізоді. Хочеться подякувати Недільку за те, що вкотре виручив нашу команду.

— На вашу думку, у чому причина такої невиразної гри команди на старті матчу. Можливо, банально ще не увійшли у гру?

— На жаль, у першому таймі не змогли продемонструвати свій найкращий футбол. Гірник-Спорт зіграв агресивніше, але у перерві внесли певні корективи і у другому таймі виглядали інакше.

— Після першого забитого м‘яча могли збільшувати свою перевагу, але натомість пропустили. Лиховидько забив красивий м‘яч?

— Дійсно, Віктору вдався прицільний удар, і м‘яч після рикошету залетів у ворота. Фортуна у тому епізоді була на боці нашого суперника. Пропущений м‘яч ще більше розізлив нас, тому виходили на другий тайм з бажанням реабілітуватися і знову повести у рахунку.

Фото: fcvolyn.net


— На 53-й хвилині ви отримали право на виконання одинадцятиметрового, — до того ж арбітр вилучив Білого. Цей момент став ключовим у матчі?

— Дійсно, цей момент став переломний. Важливо, що не зупинялися на досягнутому, продовжувати атакувати і у підсумку забили втретє. Розуміли, що вже свою перевагу не віддамо.

— У другому таймі ви перебудувалися на гру у п‘ять захисників. Прагнули дещо заспокоїти гру?

— На той момент рахунок нас повністю задовольняв. Для нас було важливо максимально сконцентровано та надійно зіграти у захисті. Відзначу, що ми досить непогано комбінували, створювали гостроту біля воріт суперника і у підсумку змогли навіть забити третій м‘яч.

— У моменті з вашим другим забитим м‘ячем Чачуа дотепно відпасував у центр і ви впевнено переграли Ситникова. Така взаємодія у вас вже доведена до автоматизму?

— Амбросій — кваліфікований виконавець, який має досвід виступів на найвищому рівні. З таким гравцем надзвичайно приємно та комфортно грається. Чачуа побачив вільну зону, віддав на мене, а мені вже залишалося завершити атаку. З такої передачі забивати одне задоволення.

— Гравці Гірника-Спорт у цьому матчі багато помилялися у простих ситуаціях. Після матчу звернули на це увагу?

— Вважаю, що на таку гру вплинула в тому числі і якість газону. Відзначу, що помилялися обидві команди. Перемогу здобула та команда, яка скористалася помилками суперника. Якби Батюшин реалізував одинадцятиметровий, то результат міг бути зовсім інший.

— Після третього забитого м‘яча відчували, що вже не віддасте перемогу?

— Дійсно, змогли видихнути з полегшенням. Наша команда грала у більшості, контролювали хід протистояння, тому розуміли, що зможемо здобути три залікові пункти. Могли навіть ще забивати, але не реалізували свої моменти. У другому таймі Волинь зіграла у свій притаманний футбол.

— У психологічному плані команда вже відійшла від тих невдач, які були на старті сезону?

— На початку сезону втратили багато залікових пунктів у тих матчах, де мали перемагати. Старт чемпіонату Волині явно не вдався. Намагатимемося у наступних матчах реабілітуватися перед власними вболівальниками. Нам немає куди відступати, необхідно перемагати у кожному матчі, адже ставимо перед собою надзвичайно амбітні завдання.

— Можна сказати, що саме за рахунок єдиного колективу, командного духу вам вдалося подолати ігрову кризу?

— У нас хороший мікроклімат всередині колективи. Поразки та перемоги переживаємо разом. Розуміли, що якщо прагнемо підвищитися у класі, то необхідно забувати про невдалі матчі, робити правильні висновки та рухатися далі. Збиралися всією командою, спілкувалися, відпочивали. Напевно, це також вплинуло на покращення результатів. Виходимо на кожну гру, як на останню.

— Тарас Михалик сказав, що може завершити кар‘єру після цього сезону. Якщо команда вийде до Прем‘єр-Ліги, можливо він змінить своє рішення?

— Звісно, хотіли, щоби Тарас продовжував свої виступи, але не можемо вплинути на його рішення. Михалик — досвідчений гравець, який багато користі приніс нашій команді і усьому українському футболу. Тарас зараз перебуває у чудовому ігровому тонусі. Вірю, що коли команда підвищиться у класі, то він зможе нам допомогти у Прем‘єр-Лізі.

— У наступному турі на вас очікує гра з Минаєм. Чого очікуєте від матчу з амбітним дебютантом Першої ліги?

— Не здивований, що Минай зараз розташовується у верхній частині турнірної таблиці. Спостерігав за командою, коли вони ще грали у Кубку України з Динамо. Ця команда тоді на мене справила враження. Було помітно, що у закарпатців є свій малюнок гри. Коли вони вийшли до Першої ліги, очікував що підопічні Кобіна боротимуться за найвищі місця. Минай зараз багато забиває, тому вважаю, що глядачі отримають задоволення від яскравого та безкомпромісного футболу.

— Після 14-го туру ви повернулися у гонку бомбардирів. Ставите собі за мету стати найкращим голеадором Першої ліги?

— Якщо чесно, особливо не звертаю на це увагу. Виходжу на кожну гру з бажанням своїми діями принести користь команді. Звісно, присутня мотивація стати найкращим бомбардиром, проте для мене найголовніше, щоб команда досягала результату, а особисті досягнення відходять на другий план.

 

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору