Новини ЗМІ

Демченко: для "Металіста 1925" переламною стала гра проти "Металурга"

09:00, 23 жовтня 2019

Головний тренер Металіста 1925 Андрій Демченко став гостем харківського радіо holos.fm, де розповів про колективний відпочинок, адаптацію бразильських легіонерів, а також поділився планами на зимові збори

Фото: metalist1925.com


Інтрига змагань
- Нинішня Перша ліга надзвичайно складна та інтригуюча, - підкреслив Демченко в етері. - Є багато амбітних команд, з хорошими виконавцями у складі. Кожного дня працюємо над вдосконаленням своєї гри, намагаємося тримати у тонусі наших уболівальників. У цьому сезоні кожен може перемогти кожного, тим і цікава Перша ліга. Необхідно максимально налаштовуватися на кожен матч, адже кожен заліковий пункт на вагу золота.

Пікнік команди
- У командних видах спорту прийнято усім колективом збиратися на пікнік. Не можна змушувати людей відвідувати такі заходи, це повинно йти від душі, від поклику серця. Разом із тренерським штабом запланували, що незважаючи на результату у матчі проти Оболоні-Бровар обов’язково зберемося разом. Пікнік завжди повинен проходити виключно на позитиві. Наша команда продемонструвала хороший рівень футболу протягом 14-ти турів, досягли бажаного результату, вдалося згуртувати весь колектив, тому необхідно надати можливість хлопцям дещо перевести дух, відпочити.
Прагнули познайомитися з коханими наших гравців. Такі заходи дозволяють побачити, як твої підопічні поводять себе у неформальній обстановці. Нам вдалося приємно провести час: розслабилися і зарядилися на наступні матчі. М’ясо готували, тобто були «вірменами» на пікніку, ми – тренерський штаб. Що пили? Дозволили собі пива, а жінкам взяли червоного вина.

Зустріч з уболівальниками
- Зараз граємо у тижневому циклі, тому обмаль вільного часу. Вважаю, що можна буде якийсь із відновлювальних днів виділити на зустріч з нашими фанатами. Розмірковуємо над проведенням товариського матчу із вболівальниками. Вважаю, що це хороша ідея, яку можна обговорити.

Атакувальний футбол
- Намагаємося грати за рахунок коротких, середніх передач, контролювати м’яч. Не погоджуюся з тим, що в Україні лише Шахтар та Динамо можуть грати в атакувальний футбол. Просто треба футболістів цьому навчати, і тоді все вийде.
Простіше за все грати на відбій, виставити автобус біля власних воріт і сподіватися на диво. Металіст 1925 ніколи не гратиме таким чином, адже це суперечить моїм принципам. Чудово, що моє бачення футболу сподобалося керівникам клубу, тому продовжуємо працювати згідно з планом.

Найкращі матчі
- У багатьох іграх багато що залежить від того, що дозволяє тобі зробити суперник. Мені сподобалося, як наша команда діяла вдома проти Черкащини, а також на виїзді — із запорізьким Металургом. У цих матчах гравці продемонстрували всі свої найкращі якості, втілили у життя те, що напрацьовуємо на тренуваннях.

Вважаю, що гра у Запоріжжі була переламною, адже до того наша команда не досягала того результату, який від нас вимагають. У матчі з Металургом футболісти зрозуміли, що від них вимагає тренерський штаб, вони повірили у себе.

Зимові збори
- У зв’язку з нашими кліматичними умовами розуміємо, що Туреччина є ідеальним варіантом для проведення зимового міжсезоння. Там прекрасні умови для роботи. Ще у якості футболіста проводив багато часу на зборах саме у Туреччині. На першому зборі необхідно виконати великий обсяг бігової роботи, підготувати серце до великих навантажень. На другому-третьому — будемо вже через матчі готуватися до продовження змагань. Головне, щоб все було організовано на найвищому рівні.

Бразильські легіонери
- Це люди із іншою футбольною культурою, тому у них зараз відбувається процес адаптації до нашого чемпіонату. Через кадрові проблеми поставили Лусака на матчі проти Миколаєва та Чорноморця. Поки що його не вистачає на всі 90 хвилин. Розуміємо, що бразильці сильні в грі на атаку, але необхідно також і відпрацьовувати у захисті. Постійно наголошую на цьому.

У Додо ще є певні проблеми, він поки що не готовий грати в основі. Якщо він проявлятиме себе на тренуваннях, то, звісно, отримуватиме ігрову практику.

Андрій Демченко став головним тренером Металіста 1925 влітку, змінивши на чолі харків’ян Олександра Горяїнова.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору