Новини ЗМІ

Зуєвич: "Поділля" вдома грає більш впевнено

12:00, 22 жовтня 2019

Півзахисник "Поділля" Сергій Зуєвич, зігравши проти рідної команди, став Героєм чергового туру Другої ліги

Фото: Віктор Зарванський


Sport Arena і ПФЛ визначили героя 16-го туру у Другій лізі. Ним став півзахисник "Поділля" Сергій Зуєвич, який записав у свій актив участь у двох результативних комбінаціях у Бучі. Він поділився своїми враженнями від матчу з Оболонню-Бровар-2, а також згадав часи у ковалівському Колосі.

— Сергію, наскільки важливим для вас є визнання найкращого гравця туру?

— Звісно, як і будь-якому футболісту, мені приємно отримувати таке визнання. Скажу відверто, прагнув досягти такого результату, адже хотілося порадувати сім’ю та друзів. Чудово, що мою гру оцінили авторитені фахівці. Тепер набагато складніше буде повторити це досягнення, проте зроблю все від себе залежне для цього.

— У команди був досить невдалий відрізок до цього у чемпіонаті. За три матчі здобули всього один заліковий пункт. Впевнена перемога над Ужгородом вас надихнула?

— Після стількох невдалих матчів нам уже не було куди відступати. Втратили багато залікових пунктів, тому необхідно було виключно перемагати, адже поставили себе у скрутне турнірне положення. Чудово, що змогли перемогти Ужгород. Після цього матчу стали почувати себе більш впевнено.

— У психологічному плані відчувалася надмірна нервовість чи ви були впевнені, що рухаєтеся у правильному напрямку і результат прийде?

— Дійсно, дещо нервувалися, з нетерпінням чекали наступного матчу, щоб перервати невтішну для себе серію. Головне, що у нас єдиний колектив, всі підтримують один одного.

— Оболонь-Бровар-2 протягом 12-ти матчів не могла перемогти. Якось звертали увагу на цей факт чи розуміли, що легкої прогулянки точно не варто очікувати?

— Три виїзні гри перед протистоянням з Оболонню-Бровар-2 стали для нас справжнім нічним жахіттям. Дуже швидко пропускали і далі вже не могли переломити хід зустрічі. Розуміли, що маємо реабілітуватися перед власними вболівальниками. У домашніх матчах у цьому сезоні граємо досить непогано. На кожного суперника необхідно по максимуму налаштовуватися, тому про недооцінку суперника не варто навіть говорити. У цьому матчі кияни створили нам безліч проблем, але, дякувати Богу, ми змогли перемогти.

— Ваша команда досить активно розпочала гру. Це була така тренерська настанова?

— Дійсно, для нас було важливо з перших хвилин пресингувати суперника на його половині полі, тим самим змушуючи помилятися гостей. Грали досить агресивно, щоб у киян не було багато часу на прийняття рішень.

— У моменті з першим голом ви змістилися у центр, обіграли двох захисників і пробили у дальній кут. Отримали естетичне задоволення від забитого м‘яча?

— Задоволений, що у тому епізоді вирішив пробити на точність, а не на силу. Приємно, що зміг забити красивий і водночас надзвичайно важливий м’яч.

— Напевно, забитий м‘ч у роздягальну у виконанні Каверіна став ключовим у матчі. Після цього видихнули з полегшенням?

— Можливо, комусь саме так і здалося, але особисто я видихнув після третього забитого м’яча.  Тоді вже зрозумів, що не віддамо перемогу.

— У  другому таймі команда дещо змінила модель ведення гри чи продовжували гнути свою лінію?

— Не було сенсу щось змінювати, адже результат нас задовільняв. Важливо було дотримуватися своєї структури гри та виконувати тренерські настанови.

— Напевно, неможливо переоцінити цю перемогу, адже вона вам дозволила обійти Діназ у турнірній таблиці?

— Наше головне завдання — підніматися якомога вище у турнірній таблиці, до того ж демонструючи змістовний футбол, який буде подобатися вболівальникам.

— У цьому матчі на 88-й хвилині на поле вийшов Роман Худік, який рік не грав через травму. З нетерпінням очікували повернення Романа? Як команда його привітала?

— Весь колектив радіє від того, що Роман знову може займатися своєю улюбленою справою. Поки Худік відновлювався у команді, його прозвали “адмін”, адже він виконував важливі адміністративні завданняJ. Впевнений, що Роман зможе принести ще багато користі Поділлю.

— Слідкуєте за грою Колоса? Наскільки цей колектив для вас рідний?

— Звісно, спостерігаю за матчами цієї команди, за багатьох гравців тримаю кулаки. У цілому, за клуб особливо не вболіваю, оцінюю їхню гру об’єктивно. Коли перемагають, то звичайно хвалю хлопців. Не один рік перебував у складі ковалівського колективу, там у мене з’явилося багато друзів, з якими і зараз спілкуюся. З приємністю згадую про ті часи, є про що згадати.

— У наступному турі на тижні зіграєте проти тернопільської Ниви. Чого очікуєте від матчу з одним із лідерів Групи А? У функціональному плані готові до такого складного календарю?

— Цей матч для нас буде надзвичайно складним, адже зустрічатимемося проти одного з лідерів Групи А. На жаль, у нас не зможуть взяти участь у грі з Нивою декілька основних гравців. Очікую, що на гру завітають чимало вболівальників, які гнатимуть нас уперед. Сподіваюся, що зможемо досягти бажаного результату і після гри у нас будуть виключно позитивні емоції.

Герой 16-го туру Другої ліги. Ілюстрація pfl.ua

Бліц

  • Народився у селі Музичі Київської області
  • Вихованець СДЮШОР Зміна — Оболонь
  • Перший тренер — Григорій Сергійович Матієнко
  • Улюблена команда — Атлетико (Мадрид)
  • Улюблений гравець — Златан Ібрагімовіч
  • Футбольна мрія? Прагну стати Героєм туру у Прем’єр-Лізі

 

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору