Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 14 тур. Анонс обох матчів неділі: інтрига у Львові

13:30, 20 жовтня 2019

Анонс матчів 14-го туру сезону 2019/20 у Першій лізі

У Минаї вміють зустрічати своїх суперників переповненими трибунами. Фото: офіційна сторінка ФК "Минай" у ФБ


У понеділок, 21 жовтня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 14-му турі Першої ліги із експертом у студії Заслуженим тренером України Анатолієм Бузником.

З нововведень відзначаємо той факт, що всі команди гратимуть єдиним м’ячем Select Brillant Super.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

19 жовтня. 14:00. Волочиськ. «Юність»

«Агробізнес» - «Чорноморець»

Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)

Відкриє черговий тур надзвичайно інтригуючий матч. Ексучасник Favbet Ліги приїде в гості до команди, яка претендує на звання "прогрес року" в Першій лізі. "Агробізнес", нагадаємо, ще влітку відстоював своє місце в дивізіоні в післясезонні, а зараз перебуває на третьому місці, залишаючись серед лідерів навіть після зміни головного тренера. Саме Остап Маркевич, який буквально пару тижнів тому залишив цей клуб, везе в Волочиськ "Чорноморець". Він на тижні прийняв одеську команду, заставши її на 11 місці з 11-очковим відставанням від своїх недавніх підопічних. Останнім часом "Чорноморець" не міг виграти та відчував проблеми з атакою, тож матч проти волочисців буде для нього гідною перевіркою.

19 жовтня. 15:00. Заря. Стадіон ім. Б.Тропанця

«Балкани» - «Кремінь»

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Команди мають по 6 очок і розділяють 13-14 місця. Обидві в минулому турі програли лідерам, пропустивши по три м'ячі без відповіді ("Балкани" - "Оболоні Бровар", "Кремінь" - "Інгульцю"). Тепер їм належить провести стратегічно важливу зустріч, переможець якої може зробити ривок вгору, відірвавшись від небезпечної зони. Проблема гостей - вони знаходяться в досить складній турнірній ситуації, здобувши всього 2 очка за останніх 11 турів та маючи негативний досвід виступів проти цього суперника. "Балкани" до цього жодного разу не програвали кременчужанам, вигравши 1 матч і ще 3 звівши внічию.


19 жовтня. 15:00. Черкаси. Стадіон Центральний

«Черкащина» - «Прикарпаття»

Арбітр: Ігор Сташук (Чернігів)

Гості прибувають у Черкаси в гарному настрої: після невдалої серії вони виграли два матчі з однаковим рахунком 2:1 (у "Агробізнеса" та "Металурга"), та й взагалі перебувають значно вище за господарів, які посідають передостаннє місце. "Черкащина" програла 9 матчів поспіль у чемпіонаті та кубку, знаходиться у зоні вильоту, але за існуючої щільності ще може покинути зону вильоту й небезпечну дільницю турнірної таблиці, якщо дасть максимальний результат упродовж кількох турів. Мотивація господарів цілком очевидна - треба робити турнірний ривок, тим більше, що зараз, в розпал осені, вже починають оформлятися розриви в таблиці.

19 жовтня. 15:00. Горішні Плавні. СК «Юність»

«Гірник-Спорт» - «Волинь»

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Непереможний при Ігорю Жабченку "Гірник-Спорт" в минулому турі вперше втратив очки після зміни головного тренера, зігравши внічию з "Авангардом" на виїзді. Наступне випробування - незважаючи на місце лучан у серединці - не менш складне. "Волинь" володіє прекрасним підбором гравців, переконливо виграла три останніх матчі, має перевагу в очних зустрічах із горішньоплавненцями. Між тим, незважаючи на те, що суперників розділяють тільки два рядки турнірної таблиці, їх розділяє вже відразу сім очок. Тож матч буде важливим для обох команд - а особливо для господарів, яким треба скорочувати відставання, щоб сподіватися на місце в верхній половині.

19 жовтня. 15:00. Минай. «Минай»

«Минай» - «Авангард»

Арбітр: Іван Бондар (Київ)

1520 км - така відстань виїзду краматорського "Авангарда" в гості до ФК "Минай",нагадує Атур Валерко у власному Твіттері


Важлива зустріч команд із групи лідерів, які мають порівну очок (по 24) і можуть сміливо претендувати на ривок у трійку найкращих. У випадку, якщо якась із команд здобуде перемогу, вона цілком може на це претендувати. Великою буде мотивація у господарів: після затяжної серії удач він вже два тури не може виграти, у той час, як суперники вже три тури не програють (7 очок із 9 можливих) - а обидві команди в минулому турі зіграли внічию. Цікава обставина: це перша в історії зустріч підопічних Кобіна та Косевича.

19 жовтня. 16:30. Харків. ОСК «Металіст»

«Металіст 1925» - «Оболонь Бровар»

Арбітр: Дмитро Кутаков (Київська область)

Завершить ігровий день потужний матч двох команд із першої п'ятірки. Вже знаючи результати матчів більшості конкурентів, четверта команда першості вийде на гру проти лідера. Обидві команди в минулому турі мали справу з командами Одещини: "Оболонь Бровар" вдома обіграла "Балкани" (3:0), а "Металіст 1925" розділив в гостях очки з одеситами (0:0 з "Чорноморцем"). Наразі харків'ян і киян розділяє всього три очки. І є досить негативний для господарів досвід матчів проти киян, які в минулому чемпіонаті обіграли їх двічі, в тому числі - й на ОСК "Металіст". Як бачимо, оболонці вистояли морально після першої в чемпіонаті осічки. Тож навіть "Металіст 1925" у його непоганій формі (5 матчів без поразок) має остерігатися київської команди, яка прагне зберегти перше місце, а напередодні підписала досвідченого воротаря Боровика.

20 жовтня. 16:00.Запоріжжя. «Металург»

«Металург» - «Миколаїв»

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

Зустрінуться команди з нижньої половини таблиці, які не так давно змінили головних тренерів. "Металург" під керівництвом Годіна вже встиг зіграти, а от Чаус дебютує в якості в.о. головного тренера МФК "Миколаїв". Зміни застали ці команди в непростий момент їхнього виступу: запоріжці програли 5 матчів поспіль, а миколаївці за останніх чотири тури набрали лише одне очко. Але якщо гості знаходяться дещо вище й мають певний відрив від дна таблиці, то "Металург" давно знаходиться на передостанньому місці, з кожним туром відстаючи від групи середняків. Запорізький клуб залишається останнім у лізі, який ще не набирав очок вдома, тож мотивація господарів буде величезною.

20 жовтня. 16:30.Запоріжжя. «Металург»

«Рух» - «Інгулець»

Арбітр: Костянтин Труханов (Харків)

Наостанок звітний тур приберіг вражаюче протистояння команд із групи лідерів, які мають найвищі амбіції в дивізіоні. "Рух" починав тур п'ятим, "Інгулець" - другим, а розділяло їх всього два очки. Зовсім недавно львівський клуб сам був там, де зараз петрівці, але в кількох матчах втратив очки. А от "Інгулець" виграв 5 матчів поспіль, не програючи ще з перших чисел вересня. Така прекрасна осіння форма дозволила клубу з Кропивницького краю зробити турнірний ривок із серединки до вершин таблиці - і на цьому підопічні Лавриненка не збираються зупинятися. До слова, "Рух" буде особливо мотивованим, адже за два сезони суперництва він ще не обігрував цього суперника. Такий інтригуючий матч буде прекрасним завершенням туру.
 
Пресслужба ПФЛ



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору