Новини змагань

Тур закривається у Києві! MATCHDAY! Перша ліга. 13-й тур. Анонс

09:00, 13 жовтня 2019

Анонс матчів 13-го туру сезону 2019/20 у Першій лізі

Фото: facebook.com/fcIngulets


У понеділок, 13 жовтня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 13-му турі із експертом у студії екс-тренером низки команд ПФЛ Павлом Кікотем.

З нововведень відзначаємо той факт, що всі команди гратимуть єдиним м’ячем Select Brillant Super.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


11 жовтня. 15:00. Полтава. «Локомотив»

«Кремінь» - «Інгулець»

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Дуже непросте протистояння для господарів: по-перше, вони самі восени програли всі свої матчі, по-друге, мають велику й дуже непросту практику проти цього суперника, якого ще не могли обіграти.

«Інгулець» раніше успішно грав проти цього суперника (у попередніх 4 матчах із кременчужанами набрав 10 із 12 можливих очок). До того ж, зараз підопічні Лавриненка вийшли на пікове третє місце, вигравши чотири матчі підряд. У тому числі, проти статусних «Чорноморця» та «Оболоні Бровар» «всуху».


11 жовтня. 18:00. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух».

«Прикарпаття» - «Металург»

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Ще один матч підвищеної уваги – особливо для нижньої частини таблиці. Хоча зустрічаються команди, які знаходяться не так далеко одна від одної (12 та 16 місця), їх уже розділяє досить солідна прірва із дев'яти очок.

Господарі на куражі після важливої перемоги в Волочиську, а от запоріжці змінили тренера (Богатир пішов у відставку), програли чотири матчі поспіль, особливо невдало граючи вдома. У цьому івано-франкцівці мають схожі проблеми: лише чотири очки на своєму полі (жодного – восени), один із найгірших показників і додаткова мотивація перед цим матчем.


12 жовтня. 15:00. Минай. Стадіон «Минай».

«Минай» - «Рух»

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)

Традиційно цікаві західноукраїнські протистояння цього сезону ще й особливо вагомі турнірно: наприклад, зараз на Закарпатті за рівності очок зіграють п'ята команда проти четвертої, а від лідера вони відстають всього на два пункти. Перше офіційне протистояння застає два клуби в бойовому настрої. Господарі мотивовані після мінімальної поразки в Горішніх Плавнях, аби продовжити переможну домашню серію. Гості після мінімальної перемоги над "Кременем" прагнуть зробити рішучий ривок до лідерства, знаючи, наскільки велика щільність зараз серед претендентів на медалі. Важлива деталь: "Минай" другий у дивізіоні за домашніми матчами (після "Агробізнесу"), так що львів'янам доведеться зустрітися хоч із дебютантом ліги, але дуже добротним колективом.


12 жовтня. 15:00. Краматорськ. Стадіон «Авангард».

«Авангард» - «Гірник-Спорт»

Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)

Фото: fcavangard.com


Прихід Ігоря Жабченка надихнув "Гірник-Спорт". Загалом, переможна серія команди нараховує вже чотири матчі поспіль. А після перемоги над "Минаєм" горішньоплавненці навіть зуміли перекроїти групу лідерів, хоча самі поки знаходяться в серединці. Матч проти "Авангарду" буде випробуванням для нового-старого тренера "гірників". По-перше, краматорська команда в непоганій формі (останніх два матчі виграла) та знаходиться вище в таблиці, по-друге, "Гірник-Спорт" три роки не може обіграти цього суперника, хоча при цьому чотири з п'яти останніх матчів між суперниками завершилися нічиїми.


12 жовтня. 15:00. Миколаїв. Центральний стадіон.

«Миколаїв» - «Агробізнес»

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)

"Корабели" виступають, загалом, непогано, пройшли далі в Кубку України, але в останніх трьох турах не вигравали, через що зараз дещо опустилися порівняно з минулим сезоном - дебютним для Шищенка на чолі МФК "Миколаїв". Однак при цьому недавній лідер прибуває в Миколаїв у стані, далекому від оптимального. Вперше "Агробізнес" зіграє після того, як Остап Маркевич покинув пост головоного тренера. Після трьох поразок поспіль волочисці зустрінуться з суперником, з яким минулого сезону двічі зіграли внічию.


12 жовтня. 17:00. Одеса. Стадіон «Чорноморець».

«Чорноморець» - «Металіст 1925»

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

Після недограного матчу проти "Балкан" одеський історичний гранд прийме другу команду першості. Сам "Чорноморець" у серединці з 13 очками. Після двох поразок поспіль і зірваного матчу в селі Зоря Саратського району одесити гостро потребують голів, очок і результату, щоб трішки підбадьорити своїх вболівальників. Утім, мотивація у харків'ян також буде величезною: при всій щільності таблиці вони в минулому турі не змогли вдома здолати МФК "Миколаїв" (0:0), втративши шанс обійти оболонців на першому місці.


12 жовтня. 19:00. Луцьк. Стадіон «Волинь».

«Волинь» - «Черкащина»

Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)

Обидві команди далеко не там, де хотіли б себе бачити. Лучани, учасники Перехідних матчів між ПФЛ і Favbet Лігою, цьогоріч ідуть у серединці таблиці, а черкасці, новачки дивізіону, знаходяться серед аутсайдерів, і якби конкуренти були успішнішими, ризикували б опуститися з передостанньої позиції на останнє. Що не дивно - "Черкащина" програла п'ять останніх матчів у чемпіонаті. У той час, як лучани за аналогічний період здобули 13 очок із 15 можливих, не зазнавши жодної поразки. Невелика поки що історія протистояння двох клубів складається на користь лучан, але при цьому треба мати на увазі, що "Волинь" не програє на своєму полі від самого початку чемпіонату.


13 жовтня. 16:00. Київ. «Оболонь-Арена».

«Оболонь Бровар» - «Балкани»

Арбітр: Денис Рєзніков (Кропивницький)

Ситуативні успіхи конкурентів призвели до того, що "Оболонь Бровар" посунули з першого місця. Але все в руках киян - в випадку перемоги над "Балканами" вони однозначно повернуть собі лідерство. Однак зробити це буде непросто. По-перше, після першої в чемпіонаті поразки (0:2 в Петровому) колектив ще треба повернути в бойовий настрій, по-друге, суперник є незручним для столичної команди - в чотирьох попередніх матчах із "Балканами" було зафіксовано три нічиїх при одній перемозі команди з Одещини. Самі зорянці також виступають дещо слабкіше, ніж у найкращі свої першолігові сезони. Отже, матч-епілог туру буде і цікавим, і вагомим із точки зору турнірного положення.

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору