Новини змагань

Цой: для "Кристала" статус суперника неважливий

16:00, 9 жовтня 2019

Герой 13-го туру у Другій лізі Сергій Цой поділився своїми враженнями від матчу з краматорський Авангардом-2, а також розповів про серйозний потенціал Кристалу.

Фото: mfckrystal.com


  Мені дуже приємно, що мої старання приносять результати команді і гідно оцінюються експертами, — відреагував Сергій Цой на визнання. — На кожному тренуванні, у кожній грі викладаюся на максимум своїх можливостей. Намагаюся постійно вдосконалюватися, прогресувати. Особисті досягнення — приємний бонус, та найголовніше, щоб команда перемагала у кожному турі.

— Якщо оцінювати стартові 13 турів, можна сказати, що зараз перебуваєте у своїй найбільш оптимальній формі? Відчуваєте, що додаєте від матчу до матчу?

— На даний момент добре почуваюся. Можна сказати, що поступово наближаюся до своїх оптимальних кондицій. Я вже не такий молодий, тому якогось суттєвого прогресу важко очікувати. Докладаю максимум зусиль, щоб тримати себе у формі.

— Наскільки складно було мотивувати себе на гру з аутсайдером Групи Б?

— Завжди максимально налаштовуємося на кожну гру і статус суперника для нас не важливий. Якщо хочемо досягати результату, потрібно виходити на поле сконцентрованими та мотивованими. Не вважаю Авангард-2 аутсайдером, адже цього року наша група більш рівна.  Кожен може відібрати залікові пункти у кожного. Навіть остання команда може здивувати лідера. Наочний приклад цьому — перемога Авангарда-2 у матчі з Гірником.

— Те, що гра розпочалася на півтори години пізніше, якось вплинуло на команду? 

— Вважаю, ця затримка дещо збила команду з потрібного налаштування. Готувалися до матчу саме о 15:00, але через погодні умови гру взагалі могли відмінити. Інспектор та арбітр кожні п’ять хвилин змінювали свої рішення і обидва колективи перебували у підвішеному стані, відчувалася додаткова нервовість. Напевно, саме ця невизначеність і вплинула на такий невдалий старт зустрічі у виконанні нашої команди.

— Наскільки складно було підлаштуватися до такого вологого газону?

— Через непрості погодні умови було досить складно грати. На деяких відрізках поля навіть стояла вода і м’яч постійно застрягав у ній. На такому газоні на перший план виходили характер та бійцівські якості.

Фото: mfckrystal.com


— У цьому матчі ви забили два м’ячі з пенальті. Напевно, при виконанні одинадцятиметрових на перший план виходить ваш ігровий досвід?

— Пенальті — це лотерея. У кожній команді є гравці, які постійно виконують одинадцятиметрові. Чудово, що зміг забити і приніс своїй команді користь. Дякувати Богу, поки що справляюся зі своєї місією.

— Пропущений м’яч у роздягальню ще більше вас розізлив і мотивував? Які настанови отримали у перерві від головного тренера?

— Дуже неприємно пропускати на останніх хвилинах. Забитий м’яч Тищенка нас засмутив. У роздягальні відбулася серйозна розмова з Едуардом Анатолійовичем. Головний тренер вказав на помилки і розповів план на другу половину зустрічі. Чудово, що у другому таймі проявили характер і змогли досягти бажаного результату.

— Після якого моменту у матчі відчули, що вже не віддасте перемогу?

— Якогось конкретного епізоду не можу виділити. Грали до останньої секунди, адже розуміли що у футболі може статися будь що.

— Ви відзначилися двома забитими м’ячами і ще у трьох голах взяли участь. Найкращий ваш матч у сезоні? 

— Звісно, ця гра запам’ятається мені, адже зміг проявити всі свої найкращі якості. Щодо найкращого матчу, то сподіваюся, що він ще попереду.

— Відчуваєте, що Кристал за кадровим потенціалом, якістю гри і інфраструктурою готовий до підвищення у класі?

— Вважаю, що у Кристала серйозний потенціал, але ще є над чим працювати як клубу, так і гравцям. Футбол не стоїть на місці, тому нам потрібно постійно вдосконалюватися, якщо хочемо досягати результату.

Щодо інфраструктури, то вона досить непогана як для Другої ліги, але і над цим також треба ще працювати. Чудово, що керівництво це розуміє і  займається цим питанням.

Наш стадіон потребує реконструкції. Відзначу, що поступово проходять роботи на трибунах. Думаю, у майбутньому все буде у належному стані.

— Як вам працюється під керівництвом Хаврова?

— Із Едуардом Анатолійовичем не так довго працюємо, тому поки досить складно детально розповісти про нашого тренера. Відзначу, що це хороший спеціаліст, справжній професіонал своєї справи. Тренер зумів налагодити чудові взаємини з усіма гравцями і це є дуже важливо.

— Уже в середу ви зіграєте проти Чорноморця -2. Чого очікуєте від цього матчу? 

Готуємося до дуже складної гри.  Взагалі, зараз у Другій лізі немає прохідних суперників. Налаштовуємося виключно на перемогу, щоб грою та результатом порадувати наших вболівальників. У функціональному плані відчуваємо певну втому, але всі хлопці у звичному режимі готуються до найближчого матчу.

БЛІЦ

• Народився у Киргизстані, місто Фрунзе (нинішній Бішкек)

• Вихованець ДЮСШ “Юність” міста Каховка ,закінчував харківський спортінтернат

• Перші тренери — В.Л.Росошик та С.В.Корольський. 

• Улюблений клуб — з дитинства вболіваю за мадридський Реал. Спостерігаю за командами, які грають у комбінаційний футбол.

• Футбольна мрія? Прагну разом з Кристалом підвищитися у класі.

 

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ




ТЕГИ: КРИСТАЛ, ЦОЙ
Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору