Новини змагань

Мішуренко: переважали "Чорноморець" у всіх компонентах гри

12:00, 2 жовтня 2019

Форвард Інгульця, причетний до всіх трьох голів у матчі проти Чорноморця, став Героєм туру в Першій лізі

Фото: facebook.com/fcIngulets


Герой одинадцятого туру у Першій лізі Олександр Мішуренко розповів про неймовірний гол Клименка у рідній Одесі, оптимальну форму Інгульця та свій доленосний перехід до Петрового.

— Олександре, наскільки важливим для вас є визнання найкращим гравцем туру?

— Насправді, мене переповнюють позитивні емоції. Чудово, що зміг перемогти у такій почесній номінації, до того ж команда здобула надзвичайно важливі три залікові пункти проти настільки статусного суперника. Завжди намагаюся грати на команду. Необхідно відзначити партнерів, адже без них не зміг би досягти індивідуальних результатів.

— Перемога над Карпатам у Кубку України надихнула команду? Приємно перемагати команду із Прем’єр-Ліги не основним складом?

— Для нас зараз кожна перемога є надзвичайно важливою. Конкуренція у Першій лізі висока, щоб досягти результату необхідно прикласти максимум зусиль, продемонструвати свій найкращий футбол. Радіємо будь-якій перемозі.

Звісно, після кубкової зустрічі з Карпатами переповнювали позитивні емоції, адже перемогли клуб з Прем’єр-Ліги. До того ж львівський колектив грав основним складом, а у нас половина гравців відпочивала. Відзначу, що у минулому сезоні грали практично одним складом, нам не вистачало гравців для  ротації. Зараз вже немає такої проблеми, у нас є ким замінити лідерів і це надзвичайно важливо. На будь-якій позиції присутня конкуренція.

— Чорноморець зараз перебуває не в найкращому своєму стані, але все ж це амбітна команда з кваліфікованими виконавцями. Ви очікували побачити таку слабку гру одеситів у домашньому матчі чи просто Інгулець на сьогоднішній день сильніший?

— Ретельно аналізували гру Чорноморця, розбирали сильні і слабкі сторони суперника. У нас була вся необхідна інформація по кожному гравцю одеситів. У Чорноморця грають досвідчені виконавці у складі, які вже виступали у Прем’єр-Лізі. Готувалися до складної гри. Важливо, що нам вдалося дотриматися першочергового плану на гру.

Поважаємо будь-якого суперника. Сергія Дмитрович Лавриненко постійно наголошує, що потрібно до кожного матчу підходити з максимальною відповідальністю, адже, не налаштувавшись, можна втратити залікові пункти проти аутсайдерів змагань. Завжди налаштовуємося на бойову гру. Намагаємося продемонструвати свій найкращий футбол, адже лише так можна досягти результату у такій конкуренції.

— Можна сказати, що перші півгодини гри в Одесі були найкращими у виконані Інгульця у цьому сезоні?

— Із перших хвилин почали грати у свій футбол, спіймали кураж. Для нас було важливо саме так розпочати матч, щоб потім почуватися більш впевнено. На полі був єдиний колектив, всі один одного підтримували. Гравці Чорноморця не розуміли, що відбувається.

У суперника нічого не виходило. Чув, що вболівальники були не задоволені, адже вони не очікували такої гри. Не відчувалася підтримка глядачів. У перерві всі незадоволено свистіли, кричали у бік одеситів. Це негативно позначилося на грі Чорноморця. Команді надзвичайно складно уже було налаштуватися на другий тайм.

Фото: facebook.com/fcIngulets


— З перших хвилин ви почали високо пресингувати суперника, не давали гравцям Чорноморця грати у свій футбол…

— Зараз багато команд намагається грати першим номером, тому Сергій Дмитрович вимагає від нападників високо пресингувати захисників. Якщо ти контролюєш м’яч, то суперник витрачає більше сил на те, щоб його відібрати. Вважаю, що одесити не очікували, що зіграємо у два нападники і почнемо з перших хвилин так активно грати. Одесити, самі цього не розуміючи, потрапили у нашу пастку.

— Щодо першого забитого м’яча, як вважаєте, Січінава у тій ситуації бив свідомо?

— Думаю, Ніка більше діяв інтуїтивно. Він зблизився з лицьовою лінією і нічого більше не залишалося як пробивати. Чудово, що склалося все якнайкраще. У цьому забитому м’ячі велика заслуга Січінави.

— У моменті з забитим м’ячем ви перехопили м’яч у Гошкодері, обіграли двох захисників і метрів з 15-ти пробили точно у ціль. Коли пробивали, бачили порожній кут?

— Після перерви грали на куражі, у нас все виходило. Переважали суперника у всіх компонентах гри. У тому епізоді зіграв більше інтуїтивно, але пробивав зряче.

— Які ваші враження від забитого м’яча Клименка?

— Нашому гравцю вдався неймовірний за красою постріл. Відзначу, що Владислав на тренуваннях відпрацьовує такі удари. Свого часу навіть мене вчив так бити, але я на жаль, так і не навчився.

Для Влада було надзвичайно приємно відзначитися у цьому матчі, він одесит і на цю гру завітала вся сім’я. Всі за нього вболівали і підтримували, отже й надихнули. Можна лише привітати нашого гравця з такою чудовою грою.

— Під час матчу команда використовувала різні моделі ведення гри. Такі зміни у тактичній схеми у вас уже доведені до автоматизму?

— Дійсно, Сергій Дмитрович вже жартує, що нам навіть нічого вже не потрібно говорити – просто показати пальцем на тактичній дошці. Ми за два роки відпрацювали свою гру до автоматизму. Тренеру навіть одного слова вистачає, щоб донести всю необхідну інформацію. Розуміємо один одного з напівпогляду.

— Отримуєте задоволення від того футболу, у який зараз грає команда?

— Звісно, мені подобається структура гри нашої команди, але ще є над чим працювати. Необхідно постійно вдосконалюватися, не зупинятися на досягнутому. Лише так можна досягти результату. Намагаємося виконати поставлене на сезон завдання. На даний момент задоволений нашою грою.

Олександр Мішуренко і Владислав Клименко. Фото: facebook.com/fcIngulets


— Олександр Акименко зараз не так часто потрапляє у стартовий склад. Він не сильно засмучується з цього приводу?

— Олександр – справжній професіонал і  з розумінням ставиться до даної ситуації. Він постійно викладається на тренуванні, працює з максимальною самовіддачею. Приємно, що у нас у команді є такий професіонал. Акименко завжди готує себе до тренувань, приходить раніше інших на поле, робить все від себе залежне, щоб перебувати у чудовому ігровому тонусі.

Олександр дуже доброзичлива людина. Інший би гравець у його ситуації дещо знизив до себе вимоги, але це не про нашого нападника.

— Знаємо, що раніше ви працювали таксистом. Можете розповісти як опинилися у Інгульці?

— У Нікополі грав за аматорський колектив ВПК-Агро (той, що зараз у Другій лізі серед лідерів) і паралельно працював таксистом. Це було буквально чотири роки тому.

Тоді в аматорському чемпіонаті разом з нами грав Інгулець. Пам’ятаю розмову з Олександром Поворознюком, який запросив мене до свого клубу. Сказав, що команда вже влітку гратиме у Другій лізі. Влітку 2015 року Олександр Григорович  зателефонував і я приїхав на перегляд. Таким чином підписав контракт з Інгульцем.

— Наскільки складно було дотримуватися режиму, адже згідно з деякими інтерв’ю ви могли порушити режим?

— Я ніколи не палив, а після футболу міг розслабитися, дозволяв собі трішки випити на свята. Ніколи сильно не напивався, завжди знав міру.

— У наступному турі ви зіграєте з лідером чемпіонату столичною Оболонь-Бровар. Чого очікуєте від цього матчу?

— Налаштовуємося виключно на перемогу проти суперника, який ще не програвав у цьому чемпіонаті. Сподіваюся, що у матчі з нашою команду ця вражаюча серія закінчиться. Всі підстави для цього є, адже перебуваємо на піку форми. Необхідно витискати максимум із кожного матчу і досягати результату.

Вважаю, що “пивовари” гратимуть більше від захисту, адже вдома ми завжди діємо агресивно.

За словами Сергія Лавриненка, всі хто приїздить до Петрового, щасливі навіть від нічиєї, адже наша команда надзвичайно потужно виступає вдома. Ця гра стане лакмусовим папірцем для нашого колективу.

БЛІЦ

  • Народився у Нікополі.
  • Вихованець дитячої школи Нікополя.
  • Перший тренер — Микола Анатолійович Гаман.
  • Улюблена команда — слідкую за чемпіонатами Англії, Італії. Подобається Манчестер Сіті, адже підопічні Гвардіоли грають у яскравий футбол.
  • Футбольна мрія — прагну разом з Інгульцем вийти до Прем’єр-Ліги і спробувати свої сили на найвищому рівні. Вважаю, що зараз Інгулець точно би не загубився у Прем’єр-Лізі.

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнетр ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору