Новини змагань

Зарічнюк: роблю від себе все можливе, щоб "Миколаїв-2" перемагав

16:20, 27 вересня 2019

Вінгер МФК Миколаїв-2 – найкращий гравець останнього туру першого кола в Другій лізі

Фото: Анастасія Мехедова, mfc.mk.ua


Герой 11-го туру у Другій лізі півзахисник Миколаєва-2 Євгеній Зарічнюк поділився своїми враженнями від складної перемоги над Таврією, розповів про свої голи, кар’єру в другій команді Миколаєва і розповів про очікування від матчу з Авангардом-2.

— Дякую, приємно отримати визнання, — сказав Зарічнюк. — Але найголовніше, що команда здобула важливу перемогу. Для мене успіхи команди на першому місці, а особисті досягнення — приємний бонус. Якщо відверто, не очікував що виграю у цій номінації.

— Перед грою тримали у голові те, що Таврія у трьох домашніх матчах поспіль здобувала сухі перемоги? Готувалася до складного протистояння?

— Налаштовувалися на непросту гру. Знали, що Таврія вдома грає досить впевнено. Ретельно проаналізували сильні і слабкі сторони суперника, тому були готовими до такого перебігу матчу. Добре, що вдалося двічі забити у першому таймі. У другій половині зустрічі почувалися більш впевнено.

— Напевно, прагнули у цьому матчі реабілітуватися за розгромну домашню поразку від Альянсу?

— Дійсно, Альянс нас заслужено переміг. Поступилися супернику за усіма компонентами. У нас молода команда, середній вік — 19 років. У Альянсу більше досвідчених гравців. Було надзвичайно важливо перемогти Таврію, щоб повернути впевненість у власних силах.

Фото: Анастасія Мехедова, mfc.mk.ua


— Стартові хвилині протистояння вам не вдалися, господарі контролювали хід зустрічі. У чому причина такої невиразної гри?

— У багатьох матчах нам не вистачає концентрації на перших хвилинах. У грі з Альянсом, Кристалом прослідковувалася така ж проблема. У матчі з Таврією відчували додаткову нервовість, могли пропускати, адже суперник тиснув на наші ворота. Потім нам вдалося заспокоїтися, почали контролювати гру, створювати моменти.

— У моменті з першим забитим голом ви після передачі Бураховича відправили м‘яча у сітку. Награна комбінація?

— На кожного суперника готуємося індивідуально, відпрацьовуємо різні моделі ведення гри. На тренуваннях перед грою з Таврією багато уваги приділяли фланговим атакам. Добре, що вдалося втілити в життя всі свої напрацювання. Відзначу Бураховича, який виконав чудову прострільну передачу, а я вже завершив атаку.

— На 29-й хвилині ви відзначилися вдруге пробивши метрів з 20-ти у ближню дев‘ятку. Найкрасивіший поки що м‘яч у сезоні?

— Дійсно, на даний момент це поки що найбільш видовищний м‘яч. Відзначу, що у Бериславі був досить сильний вітер, тому м’яч летів з більшою швидкістю. У тому епізоді наважився на удар і все склалося якнайкраще. М‘яч чудово ліг на ногу і залетів у ворота. Красивий і надзвичайно важливий м‘яч.

— Нереалізований пенальті Гриппи на 44 хвилині став ключовим моментом у матчі? Відчували, що зможете довести гру до переможного результату?

— У тому епізоді необхідно відзначити чудову гру нашого голкіпера Микиту Крюкова. Якби пропустили у роздягальну, на нас би очікувала надзвичайна нервова гра у другому таймі. Голкіпер своїми діями вселяє впевненість у всю команду. Після цього моменту відчули, що вже не втратимо перемогу.

— На чому акцентував увагу тренерський штаб у перерві?

— Тренер наголошував, що потрібно продовжувати грати у свій футбол. У другому таймі гра була не такою інтенсивною. Не відчував тиску з боку суперника, хоча їм необхідно було відіграватися. Можливо, цей нереалізований пенальті вплинув на гравців Таврії.

Фото: Анастасія Мехедова, mfc.mk.ua


— Ви маєте досвід виступів на найвищому рівні, грали у єврокубках. Вас запрошували у першу команду, але натомість граєте у Другій лізі…

— Мені складно зрозуміти, чому не граю у першій команді. Це питання не до мене. Зараз зосереджений на виступах у Миколаєві-2. Роблю все від себе залежне, щоб команда перемагала. Сподіваюся, що вже взимку приєднаюся до першої команди. Налаштовую себе на позитив.

— Капітанська пов’язка зобов’язує тримати себе у тонусі і бути прикладом для інших. Відчуваєте, що всі інші гравці на вас рівняються?

— Можна сказати, що на досвідчених гравцях тримається команда. У нас грає досвідчений воротар, який своїми діями вселяє впевненість у гравців. Намагаюся на тренуваннях та під час матчів бути прикладом для молодих хлопців.

— На вашу думку, над якими компонентами у грі вам ще потрібно додавати?

— Відзначу, що ми досить непогано розпочали сезон, але необхідно грати більш впевнено та спокійно у стартові хвилини матчу. У нас зараз з цим великі проблеми. Не вистачає концентрації у дебюті зустрічі. Важливо, щоб наша команда грала солідно. Працюємо над виправленням своїх помилок і думаю що все буде добре.

Фото: Анастасія Мехедова, mfc.mk.ua


— Сергій Шищенко часто присутній на домашніх матчах Миколаєва-2?

— Коли у тренера є можливість, то він безумовно відвідує наші матчі. На початку сезону молоді гравці з Миколаєва-2 потрапляли до заявки на гру першої команди, але зараз Сергій Шищенко залучає менше хлопців з нашої команди. Напевно, причина у амбітних завданнях команди, тому тренеру зараз не до експериментів.

— У наступному турі зіграєте проти Авангарду-2. Чого очікуєте від матчу з аутсайдером чемпіонату?

— Налаштовуємося виключно на перемогу. Очікуємо на непросту гру, адже краматорський колектив хоч і розташовується на останній позиції, але демонструє досить непоганий футбол як вдома так і на виїзді. У минулому турі вони обіграли Гірник і це говорить про силу нашого суперника. Олександр Іващенко у якості молодого наставника у тому матчі показав, що недарма посідає свою посаду.

Знаю, що у Авангарді-2 грають деякі гравці з першої команди. З максимальною відповідальністю підходимо до цього протистояння. Жодної недооцінки суперника не може бути.

Бліц

  • Народився у Києві
  • Вихованець столичної Сталі, випускався в вищому спортучилищі Броварів
  • Перший тренер – Геннадій Володимирович Жданов
  • Улюблений клуб – слідкую за Барселоною
  • Улюблений гравець – Ліонель Мессі
  • Футбольна мрія – пограти у груповому турнірі Ліги чемпіонів УЄФА

Фото: Анастасія Мехедова, mfc.mk.ua


 

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору