Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. 11 тур. Увага неділі - Одесі!

10:00, 29 вересня 2019

Анонс матчів 11 туру сезону 2019/20 у Першій лізі

Фото: facebook.com/metalist1925kh


У понеділок, 30 вересня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у 11 турі Першої ліги з гостями програми Заслуженим тренером України Анатолієм Бузником та президентом ПФЛ Сергієм Макаровим. Початок о 23:00.

З нововведень відзначаємо той факт, що всі команди гратимуть єдиним м’ячем Select Brillant Super.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!



27 вересня 18:00. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух»

«Прикарпаття» - «Металіст 1925»

Арбітр: Денис Резніков (Кам'янське)

Харків'яни вже провели передматчеве тренування на стідаоні "Рух". Фото: facebook.com/metalist1925kh


11-й тур відкриває цікаве протистояння - "Металіст 1925", який розділяє 3-5 місця з минайцями та львів'янами, завітає в Івано-Франківськ, де минулого сезону не зміг виграти в пам'ятний дощовий день наприкінці чемпіонату. Зараз харків'яни в бойовому настрої та гарній турнірній формі - в минулому турі вони здобули другу поспіль перемогу над безпосередніми суперниками в боротьбі за вищі місця (після "Авангарду" - над "Волинню"), а в гостях цього чемпіонату не програють, отже, сподіваються на очки з менш успішним поки що суперником. "Прикарпаття" у вересні набрало лише 3 очки. Давно не радувало перемогами й рідних вболівальників. Що ж, це буде цікаве протистояння, гідне прев'ю туру!


28 вересня 15:00. Краматорськ. Стадіон «Авангард»

«Авангард» - «Металург»

Арбітр: Олександр Сахно (Київська область)

Напередодні Ігор Кірієнко став повноцінним гравцем "Авангарда". Фото: facebook.com/fcakr55


У суботу в першій лізі відбудеться один матч: у зв'язку з участю "Гірника-Спорт" і "Руху" в Кубку України, їхній матч перенесено на більш пізній період. А от "Авангард" і "Металург", які завершили виступ у кубку після поразок у драматичних серіях пенальті ще на попередньому раунді, зіграють між собою в Краматорську. Після останніх матчів обидві команди не в найкращому настрої, але якщо господарі програвали командам-конкурентам, то "Металург", який замикає таблицю, витримав "екзамен" від "Гірника-Спорт" і "Минаю". Тепер же дві команди зустрінуться вперше в офіційних матчах. Для запоріжців це буде шанс покинути останнє місце (розриви тут поки мінімальні), а от краматорці в випадку успіху можуть підтягнутися до першої п'ятірки.


29 вересня 16:00. Минай. Стадіон «Минай»

«Минай» - «Черкащина»

Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)

У Минаї зустрічаються два новачки Першої ліги: ФК "Минай" влітку став срібним призером Другої ліги, "Черкащина" - бронзовим. Щоправда, стартували в Першій лізі по-різному: зараз господарі в п'ятірці з 20 очками, гості - серед аутсайдерів з п'ятьма. Та й в цілому господарі в чудовій формі: сім перемог за однієї нічиї. Ще й більш того, ФК "Минай" на тижні вибив "Волинь" із Кубка України, а до того в чемпіонаті розправився з Металургом (2:0 в гостях). "Черкащина" програла п'ять матчів поспіль, у минулому турі поступившись "Гірнику-Спорт" (1: 2). Цікаво, що чотири  голи провів в останніх трьох матчах форвард закарпатців Гегедош, якого влітку прибрав із команди колишній тренер.


29 вересня 16:00. Миколаїв. Верхній стадіон

«Миколаїв» - «Балкани»

Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)

Битва середняків: станом на початок туру миколаївці десяті з 12 очками, а зарянці - на 13-му місці з триочковим відставанням від них.


29 вересня 17:00. Київ. "Оболонь Арена»

«Оболонь Бровар» - «Кремінь»

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)

Перед Сергієм Ковальцем у цьому матчі стоїть непросте питання, але таке, що вирішується. Фото: fcbrovar.obolon.ua


З 22 очками оболонці розділяли перше місце з "Агробізнесом" за підсумками 10 туру. Втім, успіхи конкурентів змушують їх грати тільки на перемогу з новачками-аутсайдерами. Суперник не з найскладніших - у "Кременя" лише шість очок і місце в небезпечній зоні. Але Перша ліга тим і славиться, що тут кожен може дати бій кожному. Обидві команди напередодні вилетіли з Кубка, для киян це була перша поразка в сезоні, але в чемпіонаті-то її безпрограшна серія триває! А от "Кремінь" не знає перемог вісім турів. 


29 вересня 18:00. Одеса. Стадіон «Чорноморець»

«Чорноморець» - «Інгулець»

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Перша зустріч суперник в історії. Одесити починали тур дев'ятими, петровці - шостими, їх розділяє п'ять очок. Але " Чорноморець" не в найкращому моральному стані: всього чотири очки набрав у вересні, а на тижні вилетів з Кубка (мінімальна поразка в Миколаєві). А от підопічні Лавриненка за останніх три тури набрали сім очок з дев'яти можливих.


29 вересня 19:00. Луцьк. Стадіон «Волинь»

«Волинь» - «Агробізнес»

Арбітр: Олександр Шандор (Київ)

Гості починали тур лідерами з 22 очками, господарі - ділили 8-9 місця з "Чорноморцем" (по 13 очок). Втім, перші матчі туру дещо змінили цю ситуацію. Певно, що "Волинь" у поганій формі - чотири матчі без перемог, тоді як "Агробізнес" у п'ятірці найкращих за підсумками вересня - дев'ять очок з 12 можливих у Першій лізі. Обидві команди синхронно вилетіли з Кубка, і можуть зосередитися на змаганнях у чемпіонаті. "Агробізнес" поки в офіційних матчах не обігравав лучан.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору