Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Десятий тур. У суботу увага до Львова та Луцька

08:30, 21 вересня 2019

Анонс матчів десятого туру сезону 2019/20 у Першій лізі

Фото: fcavangard.com


У понеділок, 23 вересня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у десятому турі Першої ліги з гостями програми Іваном Кривошеєнком та Олександром Яценком. Початок о 21:30.

З нововведень відзначаємо той факт, що всі команди гратимуть єдиним м’ячем Select Brillant Super.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


2о вересня 16:00. Волочиськ. Стадіон «Юність»

«Агробізнес» - «Авангард»

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Тур відкриється потужним матчем двох команд із групи лідерів - хоча гості аж на шостому місці, до другого, де базується "Агробізнес" їм всього два очка, а до першого - три. Матч, який буде одним із центральних у турі, цікавий ще й тим, що "Авангард" раніше не програвав цьому супернику, а чотири очки в двох матчах проти волочисців минулого сезону набрав, забивши лише один м;яч - єдиний на це протистояння на двох. Команда Маркевича-молодшого ще не програвала в новому сезоні вдома, вона наразі найкраща за домашніми матчами. Тож спробує взяти реванш за невдачі в минулому сезоні проти цього суперника.


2о вересня 18:00. Запоріжжя. «Металург»

«Металург» - «Минай»

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Обидві команди влітку підвищилися в класі, але різним є процес їхньої адаптації на новому для себе рівні. "Минай" розділяє 4-6 місця, маючи шанс навіть замахнутися на лідерство, "Металург" іде останнім, і хоча наразі дещо покращив свої результати, все ще не має чим похвалитися в домашніх іграх. Останній виїзд (0:1 в Горішніх Плавнях) запорізькі містяни теж програли. А от команда Кобіна приїздить у чудовому настрої - перемогою 2:1 над "Агробізнесом" вона змінила лідера в лізі за підсумками минулого туру.


21 вересня 15:00. Черкаси. Центральний стадіон

«Черкащина» – «Гірник-Спорт»

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Ігор Жабченко вперше проведе офіційний матч на чолі «Гірника-Спорт» після повернення – найуспішніший тренер в історії клубу в минулому турі спостерігав за мінімальною перемогою своєї команди над «Металургом», а тепер мотивує команду на матч проти іншого аутсайдера. П’ять поспіль поразок у чемпіонаті та кубку значно погіршили турнірне положення «Черкащини» і змушують грати тільки на перемогу проти давнього та незручного суперника.


21 вересня 16:00. Полтава. «Локомотив»

«Кремінь» – «Чорноморець»

Арбітр: Ігор Бич (Київ)

Перша за 20 років зустріч двох клубів відбудеться в драматичний для них момент: напередодні і «Кремінь», і «Чорноморець» пережили тренерські відставки. Столовицький, який привів кременчужан до друголігового чемпіонства, покинув клуб після 2:6 у Миколаєві, а Червенков попрощався з Одесою після мінімальної домашньої поразки від «Оболоні Бровар». Тепер Володимир Прокопиненко та Віталій Старовик готують команди до очної зустрічі в якості «в.о.» головних тренерів. Десята команда першості гостює у 14-ї.


21 вересня 16:30. Заря. Стадіон ім.Б.Тропанця

«Балкани» – «Прикарпаття»

Арбітр: Павло Дубровець (Житомир)

Зорянці п’ять турів не можуть здобути перемогу, але їх мотивує яскрава виїзна нічия в Луцьку проти потужної «Волині» (2:2). В випадку перемоги «Балкани» максимально наблизяться до свого сьогоднішнього суперника – «Прикарпаття», яке в минулому турі програло вдома «Інгульцю», не реалізувавши при цьому пенальті.


21 вересня 17:00. Львів. «Скіф»

«Рух» – «Оболонь Бровар»

Арбітр: Юрій Іванов (Донецьк)

Центральний матч туру – зустрічаються команди із групи лідерів. «Рух» починав тур першим, «Оболонь Бровар» розділяла 2-3 місця. Після перемог «Агробізнеса» та «Минаю» в перший день туру львів’яни та кияни вимушені будуть грати лише на перемогу. «Рух» у чудовій формі – з чотирма перемогами поспіль, а от оболонці лишаються останніми непереможними учасниками чемпіонату. Кучук проти Ковальця – вражаюче тактичне протистояння лідерів.


21 вересня 19:00. Харків. ОСК «Металіст»

«Металіст 1925» – «Волинь»

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов’янськ)

Харківський матч також мав усі підстави претендувати на звання центрального, але його учасники виступають дещо гірше, ніж минулого сезону. Харків’яни наразі п’яті, а лучани – сьомі. Їх розділяють чотири очки, а от конкуренти – сусіди по таблиці на мінімальній відстані, тож команди спробують зіграти на результат.


22 вересня 15:00. Петрове. «Інгулець»

«Інгулець» - «Миколаїв»

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

Всього три очки між командами, які йдуть в серединці турнірної таблиці, хоча амбіції у них – бути в п’ятірці та боротися за медалі. Звідси – підвищена інтрига в заключному матчі туру. Постскриптум багато в чому впливатиме на положення команд у таблиці.

«Інгулець» не програє цього року вдома та успішно грає з цим суперником в останні роки, але миколаївці в минулому турі набили шість м’ячів кременчужанам, спричинивши тренерські зміни в суперника, а також дуже хочуть перервати невдалу виїзну серію.

 

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору