Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Дев’ятий тур. Анонс матчів

09:30, 14 вересня 2019

Анонс матчів дев’ятого туру сезону 2019/20 у Першій лізі

Фото: fcavangard.com


У понеділок, 16 вересня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у дев'ятому турі з експертом у студії Володимиром Пятенком. Початок о 21:30.

З нововведень цього сезону відзначаємо той факт, що всі команди грають єдиним м’ячем Select Brillant Super.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


14 вересня. 15:00. Черкащина. Центральний стадіон

«Черкащина» - «Рух»

Арбітр: Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя)

Тур відкриється візитом одного з лідерів до новачка дивізіону. "Черкащині" навіть зміна головного тренера поки не допомогла стабілізувати результати (чотири поразки поспіль в чемпіонаті та кубку), а от "Рух" їде з бажанням не лише набрати очки, щоб продовжувати йти в групі лідерів і претендувати на перше місце, а й поквитатися із суперниками за виліт із кубку в минулому сезоні. До цього часу "Черкащина" не поступалася цьому клубу. А тепер "Рух" - у лідерах, виграв три поєдинки поспіль, зокрема, в минулому турі здолав вдома статусний "Чорноморець" (2:0).


14 вересня. 16:00. Горішні Плавні. ФК «Юність»

«Гірник-Спорт» - «Металург»

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Перший матч після відставки Мазяра "Гірник-Спорт" проведе проти суперника, якого вибив по пенальті із Кубка України зовсім недавно. От тільки "Металург" від того часу встиг дещо посилитися й перервав невдачі довгоочікуваною першою перемогою після підвищення в класі. З рахунком 3:0 підопічні Богатиря розгромили в гостях "Черкащину", а їхній головний тренер був визнаний Всеукраїнським об'єднанням тренерів з футболу найкращим цього тижня в Першій лізі.


14 вересня. 17:00. Минай. Стадіон «Минай»

«Минай» - «Агробізнес»

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)

Матч вагою в перше місце: "Агробізнес", розгромивши в минулому турі "Гірник-Спорт" і відправивши в відставку його головного тренера, продовжує займати першу сходинку, але лише на кілька очок випереджає групу переслідувачів. Тож також не має права на помилку. Тим більше, "Минай" - незнайомий суперник для команди Маркевича-молодшого. А останні результати закарпатців приємно вражають - вони переграли в видовищному результативному матчі "Металіст 1925" на його полі (3:2), і безпрограшна серія новачків ліги досягла чотирьох турів (3 перемоги та 1 нічия). "Агробізнес" виграв 6 матчів поспіль!


14 вересня. 17:00. Краматорськ. Стадіон «Авангард»

«Авангард» - «Металіст 1925»

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Центральний матч туру - протистояння двох команд із групи лідерів, явних претендентів на вищі місця. В минулому сезоні вони вигравали мінімально свої домашні матчі (можливо, саме очок, втрачених у Краматорську, в підсумку не вистачило команді Горяїнова), а тепер "Авангард" іде третім, має перевагу в три очка та три сходинки таблиці. "Дивовижний прогрес "Авангарда" вражає, - говорить прес-аташе ПФЛ Анатолій Янголь. - Зверніть увагу: у команди стабільний склад, гравці прогресують, є варіативність. Не дивно, що зараз ця команда в групі лідерів серед потужних клубів великих міст".


14 вересня. 17:00. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух»

«Прикарпаття» - «Інгулець»

Арбітр: Ігор Сташук (Чернігів)

Дивовижа: для "Інгульця" саме цей суперник є одним із найнезручніших, він двічі програв йому без забитих м'ячів у минулому сезоні. Утім, зараз "Прикарпаття" не зовсім стабільне. Видовищна, але складна перемога 4:3 над "Кременем" у Полтаві стала першою для команди Ковалюка після тривалої затяжної серії, а вдома з гри вона взагалі ще не вигравала (пам'ятаємо, звичайно, про технічну перемогу над "Авангардом" після нічиєї й неправильної заміни). Гості ж не можуть виграти чотири тури поспіль - три з цих результатів є нічийними.


14 вересня. 17:00. Миколаїв. Верхній стадіон

«Миколаїв» - «Кремінь»

Арбітр: Дмитро Рєзніков (Кам’янське)

На ювілейний день міста МФК "Миколаїв" прийме новачка Першої ліги, який не може виграти вже шість турів. Утім, у самих "корабелів" перемог нема чотири тури поспіль. Цього суперника миколаївці добре знають (у тому числі, завдяки численним історичним кадровим перетинам). "Кремінь" не може обіграти їх від 2012 року. Але в випадку виграшу в цьому матчі кременчужани зрівняються за очками з господарями.


14 вересня. 18:00. Одеса. Стадіон «Чорноморець»

«Чорноморець» - «Оболонь Бровар»

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Надзвичайно цікавий матч пройде в Одесі. "Чорноморець" після вильоту з Favbet Ліги сподівається відразу ж туди повернутися, але в останніх турах його результати незадовільні - два тури без голів і перемог, аж дев'яте місце із уже солідним відставанням від трійки лідерів. А от оболонці під керівництвом Ковальця в новому сезоні ще не програвали. Якщо одесити програли "Руху", то кияни зуміли обіграти МФК "Миколаїв" (2:0) та йдуть четвертими на відстані однієї перемоги від першого місця.


14 вересня. 18:30. Зоря. Стадіон «Волинь»

«Волинь» - «Балкани»

Арбітр: Олександр Солов’ян (Київ)

Закривати тур випало місту Луцьк. Тут з нетерпінням чекають чергового матчу, адже на початку сезону домашні зустрічі волиняни проводили без глядачів (покарання за безпорядки в перехідних матчах проти "Карпат"). До того ж, "Волинь" потребує підтримки - після нульової нічиєї в Петровому, п'ятої в сезоні втрати очок, команда балансує в серединці, все більше відстаючи від лідерів. А між тим, "Балкани" за останніх чотири тури не виграли жодного матчу, набравши всього одне очко й забивши всього один м'яч. Ясна річ, важко їм буде в матчі проти досвідченого суперника, але турнірне положення зобов'язує вже також грати на результат.

 

Пресслужба ПФЛ

SportArena – інформаційний партнер ПФЛ

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору