Новини змагань

MATCHDAY! Друга ліга. Дев’ятий тур. Анонс восьми матчів суботи

08:00, 14 вересня 2019

Анонс матчу дев’ятого туру сезону 2019/20 у Другій лізі в Краматорську

Фото: facebook.com/pg/fcakr55


У понеділок, 16 вересня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у дев'ятому турі з експертом у студії Володимиром Пятенком. Початок о 21:30.

З нововведень цього сезону відзначаємо той факт, що всі команди грають єдиним м’ячем Select Brillant Super.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

Група "А"

П’ятниця, 13 вересня 2019 року. м. Ужгород, стадіон «Авангард», 16:30.

ФК «Ужгород» - «Оболонь Бровар-2» (Буча)

Арбітр – Тарас Панасюк (Бердичів, Житомирська область)

Група "А" розпочне 9-й тур інтригуючим протистоянням двох середняків - ужгородців і бучанців розділяє всього одне очко, обидві команди спраглі за перемогами. Річ у тім, що молоді оболонці не можуть виграти вже шість турів поспіль (за цей час - дві нічиї та чотири поразки), а закарпатська команда волею календаря та за домовленістю із суперниками про перенесення матчів не грала два тижні й проведе лише першу зустріч цієї осені. Ясна річ, протистояння матиме велике значення для турнірної таблиці - при нинішній щільності переможець може теоретично сягнути навіть першої п'ятірки.  

Субота, 14 вересня 2019 року. м. Макарів. Стадіон «Центральний ім. М. Х. Бруквенка», 16:00.

«Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) - «Діназ» (Вишгород)

Арбітр – Ярослав Пєсоцький (Суми)

Дербі Київщини на друголіговому рівні - з особливою принциповістю. Два клуби, які входять у короткий список найтитулованіших у футболі столичної області, раніше нерідко боролися одне з одним за медалі та трофеї, а тепер вперше зіграють між собою на міжнародному рівні. "Чайка" дещо досвідченіша, адже серед професіоналів грає другий сезон. Утім, у "Діназа" гарний добір гравців, що він довів розгромною перемогою над "Вересом" - 4:0. За підсумками туру головний тренер вишгородців Володимир Бондаренко став тренером туру, а форвард Ілля Терещенко - героєм туру. Наразі команди неподалік у другій половині таблиці Групи "А" на відстані трьох очок і двох рядків одне від одного, але дуже хочуть піднятися вище. Якраз перемога в цьому дербі може посприяти цьому.

Гравець у фокусі:

Ілля Терещенко, "Діназ"

Герой попереднього туру, він забив тричі в двох стартових матчах за вишгородський клуб. Що не дивно - вихованець київського "Динамо" до цього пробував сили за кордоном, належачи помітним чеським клубам. Зможе завдати клопоту обороні "Чайки"?


Субота, 14 вересня 2019 року. м. Хмельницький, стадіон «Поділля», 17:00.

«Поділля» (Хмельницький) – «Полісся» (Житомир)

Арбітр – Артем Кошура (Чернівці)

На останній домашній матч "Поділля" прийшло 3860 уболівальників. Фото: facebook.com/fcpodillya


Матч двох команд із групи лідерів. Але якщо "Полісся" до таких відносили ще перед початком сезону, то "Поділля" досягло значного прогресу вже по ходу сезону. У минулому турі хмельничани розгромили "Буковину" (4:1) в гостях, у той час, як "Полісся" пережило неймовірні емоції від першого матчу в рідному місті (2:0 над ФК "Калуш"). Тепер же гості спробують взяти реванш за поразку в кубку (тоді, в стартовому раунді, в Хмельницькому все вирішив гол Зуєвича). У випадку успіху гості мають шанс зрівнятися з лідером і точно відірвуться від "Поділля", якщо ж виграють господарі - посядуть чисте друге місце з реальними шансами надалі претендувати на перше.


Субота, 14 вересня 2019 року. смт. Млинів. Стадіон «Колос», 17:00.

 «Верес» (Рівне) - «Буковина» (Чернівці)

Арбітр – Роман Галіцин (Київ)

Обидві команди потребують "реабілітації" - "Верес" був розгромлений у Демидові (0:4 від "Діназа"), а "Буковина" - на своєму полі (1:4 від "Поділля"). Обірвати невдачі суперники спробують в очній зустрічі на Рівненщині. Тут треба пам'ятати, що рівнян, які програли свої два останніх матчі, посилять поверненням після дискваліфікації воротар Бабійчук і нападник Шестаков. А гості із Чернівецької області досить розкуто грають в гсотях, здобувши перші очки в чемпіонаті саме на виїзді, а до того розгромивши тодішнього лідера Групи "Б" "Енергію" на її полі в кубку.


Субота, 14 вересня 2019 року. м. Вінниця. Стадіон «Центральний», 17:00.

«Нива» (Вінниця) - «Нива» (Тернопіль)

Арбітр – Євгеній Назаров (Харків)

Нивівське дербі відбудеться в Вінниці, обидві команди перебуватимуть у бойовому настрої. Вінничани після певної паузи виграли в Бучі (2:1 над "Оболонню Бровар 2"), а от тернополяни на останніх хвилинах вирвали домашню перемогу у "Чайки" (і знову забив супер-джокер Малика - Кисленко). Між суперниками давня історія взаємин, утім, наразі вінничани тільки починають вибиратися із підвалин турнірної таблиці. У них зараз 4 очка й передостаннє місце, у той час, як "Нива" тернопільська лідирує з 19 очками.

"Зверніть увагу на це протистояння, - радить прес-аташе ПФЛ Анатолій Янголь. - Останніми роками дві нивівські команди обов'язково перебувають у центрі уваги та претендують на найвищі місця. Якщо вінничани в минулому сезоні до останніх турів претендували на медалі, то тернополяни тепер лідирують, не знаючи поразок у чемпіонаті. Зазвичай ось такі дербі з багаторічними традиціями стають окрасою туру!"

Група «Б»

Четвер, 12 вересня 2019 року. м. Краматорськ. Стадіон «Авангард». 14:00.

«Авангард-2» (Краматорськ) - «Чорноморець-2» (Одеса)

Арбітр – Максим Поліщук (Кривий Ріг)

Одеситам довелося здолати майже 900 кілометрів, щоб дістатися до Краматорська. Але це навряд чи змінить завдання команди Альберта Ковальова, яка минулого туру вперше спробувала на смак перемогу у Другій лізі, крупно обігравши "Таврію-Сімферополь".  Але й для "Авангарда-2" перемога дуже очікувана, адже може стати першою у Другій лізі. Поки підопічні Олександра Іващенка не вигравали, здобули дві нічиїх і є сусідами по таблиці сьогоднішнього суперника.


Субота, 14 вересня 2019 року. м. Берислав, стадіон «Машинобудівник», 16:00.

«Таврія-Сімферополь» - «Реал Фарма» (Одеса)

Арбітр – Андрій Рижий (Дніпро)

Дві команди із числа найменш успішних у Групі "Б" зіграють одна проти одної зі сподіванням перервати невдачі. "Таврія" другий тур поспіль зіграє з клубами Одеси. Попередній матч команді хотілося б забути - 1:6 від "Чорноморця-2" плюс вилучення воротаря Чеботарьова, без якого доведеться обійтися цього разу. Втім, проблеми "Реал Фарми" не менш великі - після поразки 0:5 від дебютанта ліги "Альянсу" у неї всього два очка й останнє місце в таблиці. Мало забитих м'ячів і багато пропущених, вкрай неприємна статистика останніх зустрічей - обидві команди прагнутимуть перервати невдачі.


Субота, 14 вересня 2019 року. м. Нова Каховка, стадіон «Енергія», 16:30.

«Енергія» (Нова Каховка) - «Кристал» (Херсон)

Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро)

"Енергія" vs "Кристал" - це завжди цікаво. Фото: facebook.com/fckrystal.kherson


Дербі Херсонщини - протистояння підвищеного інтересу. Обидві команди своєї області досить сильно виступають у цьому сезоні. От тільки якщо "Енергія" останніх три тури без перемог і навіть голів (одна нічия та дві поразки), то "Кристал" - в ударі. Після 5 поспіль перемог і без поарзок у новому чемпіонаті херсонський клуб очолює турнірну таблицю Групи "Б" з 19 очками. Навіть те, що він пропускав минулий тур, не похитнуло його позицій - а зате підопічні Хаврова встигли з'їздити на почесний спаринг із київським "Динамо" (поступилися 0:6, зате набралися безцінного досвіду).


Субота, 14 вересня 2019 року. м. Нікополь. Стадіон «Електрометалург», 17:00.

ФК «Нікополь» - МФК «Миколаїв-2»

Арбітр – Микита Богатир (Запоріжжя)

Нікопольська команда в поточному чемпіонаті ще не програвала вдома, а миколаївська - в гостях. При не зовсім вдалих результатах і позиціях в серединці таблиці це буде запекле протистояння. Господарі прагнутимуть реабілітуватися за поразку від "Гірника" (1:3), а от МФК "Миколаїв-2" прибуває в бойовому настрої - напередодні він обіграв "Енергію" (1:0) і тепер на 4 очка випереджає сусідів по таблиці - своїх найбличжих суперників. Отож, ФК "Нікополь", навіть у випадку перемоги, може лише скоротити відставання від "корабелів", але не скинути їх із шостого місця.


Субота, 14 вересня 2019 року. м. Суми. Стадіон «Ювілейний», 17:00.

«Альянс» (Липова Долина) - «Гірник» (Кривий Ріг)

Арбітр – Дмитро Осауленко (Київ)

"Як для дебютанта ліги, "Альянс" виступає дуже сильно. Ці успіхи єдиного представника Сумщини на всеукраїнському рівні встигли оцінити й вболівальники обласного центру, - нагадує оглядач SportArena.com Артур Валерко. - Цього сезону команда з Липової Долини збирає на сумському стадіоні "Ювілейному" від 1030 до 3300 фанів, а якщо враховувати, що попереду матчі підвищеної відповідальності (один із них ось), то можемо сподіватися й на більші результати відвідуваності".

Після перемоги 5:0 в Одесі над "Реал Фармою" команда із Сумської області розділяє 4-5 місця з "Енергією", відстаючи всього на два очка від "Гірника". Якщо продовжиться виграшна серія "Альянсу" - він може обігнати криворіжців із претендувати на 2-3 місця.

Гравці у фокусі

Брати Шараї ("Альянс")

У Станіслава - три голи та три асисти, у Владислава - два голи та один асист. Утримати технічних, спритних і швидких атакувальних півзахисників буде складним завданням для гостей. Тим більше, підтримують братів Сидоренко, Сулейман і вся злагоджена група атаки альянсівців.

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору