Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Восьмий тур. Анонс матчів

10:30, 8 вересня 2019

Анонс матчів восьмого туру сезону 2019/20 у Першій лізі

Луцькі вболівальники знають як дістатися до Петрового. Фото: facebook.com/fcIngulets


У понеділок, 09 вересня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у восьмому турі експертом у студії Павлом Кікотем. Початок о 21:30

З нововведень цього сезону відзначаємо той факт, що всі команди грають єдиним м’ячем Select Brillant Super.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!

08 вересня. 16:00. Зоря. Стадіон ім.. Б.Тропанця

«Балкани» - «Авангард»

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Поразка в Минаї стала вже четвертою в чемпіонаті для «Балкан», в останніх трьох турах у них одна нічия при двох програшах. Спробувати перервати невдачі зорянцям доведеться в матчі проти одного з лідерів. «Авангард» у минулому турі завдав поразки «Інгульцеві», а форварда команди Яворського за два голи одному із конкурентів краматорського клубу названо героєм туру. Цікава обставина – на Одещині «Авангард» ще ніколи не програвав цьому супернику.


08 вересня. 16:00. Черкаси. Центральний стадіон

«Черкащина» - «Металург»

Арбітр: Михайло Райда (Закарпатська область)

Старт роботи Кобзаря в якості в.о. головного тренера «Черкащини» прийдеться на гру проти іншого новачка Першої ліги. Причому, «Металург» все ще очікує першої перемоги після підвищення в класі. Цікава обставина, яка стосується цього протистояння – обидві команди в затяжній серії невдач (три поразки поспіль у господарів, шість – у гостей), отже, загнані в кут, видадуть винятково напружений, безкомпромісний матч.


08 вересня. 17:00. Волочиськ. "Юність"

«Агробізнес» - «Гірник Спорт»

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)

Лідер проти команди із небезпечної зони – вивіска може бути навіть більш цікавою, ніж здається. Хоча «Агробізнес» виграв п’ять матчів поспіль і ще не знає поразок у новому сезоні під керівництвом нового головного тренера, в минулому сезоні він ні разу не зміг обіграти «Гірник Спорт». Уже три тури не виграють підопічні Мазяра, а єдину свою перемогу в новому чемпіонаті здобули якраз на виїзді.


08 вересня. 17:00. Полтава. "Локомотив"

«Кремінь» - «Прикарпаття»

Арбітр: Віктор Запрутняк (Ужгород)

Новачки Першої ліги в складнішому положенні, адже інші клуби – через реконструкцію свого ігрового поля поки що й домашні матчі грають в інших містах. Візиту «Прикарпаття» кременчуцька команда очікує в обласному центрі, де зіграла вже двічі (1:2 від «Гірника Спорт», 1:1 із «Авангардом»).

«Прикарпаття», в свою чергу, знаходиться в таблиці по сусідству з чемпіонами Другої ліги – «Кременем». Для гостей цей виїзд буде дуже важливим ще й через власні обставини, адже за останніх п’ять турів підопічні Ковалюка набрали лише одне очко. Після домашньої поразки від «Оболоні Бровар» івано-франківці залишаються на 11 місці, але відставання від верхньої частини таблиці наростає, а от переслідувачі вже на відстані 1-3 очок.


08 вересня. 17:30. Петрове. "Інгулець"

«Інгулець» - «Волинь»

Арбітр: Олександр Титов (Донецьк)

Один із центральних матчів туру – очікуване протистояння двох команд, із числа тих, яких називають фаворитами сезону. «Інгулець» після поразки в один м’яч у Краматорську, «Волинь» – після переконливої перемоги над «Кременем» (3:0 вдома). А ще – на фоні спогадів про попередні протистояння, перше з яких відбулося ще в Кубку України в ті часи, коли «Інгулець» тільки стартував на професіональному рівні.

Наразі суперники, за рівності очок, розділяють 6-8 місця з трьохочковим відставанням від лідера. Зрозуміло, такий матч буде прикрасою туру та багато в чому визначить розподіл місць серед учасників


08 вересня. 17:30. Львів. "Скіф"

«Рух» - «Чорноморець»

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

«Рух» в очікуванні візиту славетного одеського клубу підготував ексклюзивне відео-промо. Це буде перше в історії протистояння двох клубів, і львів’яни підійшли до нього в значно кращому настрої. Після мінімальної перемоги в Запоріжжі (черговий гол Климчука) підопічні Кучука продовжують іти в групі лідерів із 2-очковим відставанням від першого місця. Вдома «Рух» ще не програвав у новому сезоні.

А от «Чорноморець», розділивши очки з МФК «Миколаїв» на виїзді, лишається в середині турнірної таблиці, відстаючи на 4 очка від рухівців. Зважаючи на те, що останніх два тури «Чорноморець» здобув 4 очка із 6 можливих, він зберігає шанси на ривок вгору на кілька сходинок. От тільки для цього треба переривати безвиграшну гостьову серію, яка триває вже три виїзди поспіль.


09 вересня. 16:00. Харків. ОСК "Металіст"

«Металіст 1925» - «Минай»

Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)

Харків’яни з інтересом чекають в гості «Минай» – дебютанта Першої ліги, з яким вони раніше не перетиналися. Тим більше, очолює закарпатський клуб Василь Кобін, який свого часу успішно грав за класичний «Металіст».

Харків’яни в гарній формі – після трьох перемог поспіль вони розділяють 2-4 місця, причому, мають кращі додаткові показники за своїх конкурентів. Але й про минайців є підстави говорити в контексті турнірного прогресу. За ті ж останніх три тури вони набрали 7 очок із 9 можливих.


09 вересня. 16:00. Київ. "Облонь-Арена"

«Оболонь Бровар» - «Миколаїв»

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Оболонці лишаються останніми в поточній першості, хто все ще не програвав. Це означає, що кожен суперник особливо серйозно налаштовуватиметься на цю команду, тим більше, пам’ятаючи, що київська команда в минулому сезоні до заключних турів претендувала на медалі.

Наразі миколаївці відстають від «Оболоні Бровар» на чотири очка та п’ять рядків турнірної таблиці. Три тури вони не можуть виграти, хоча два з цих матчів – нічиї з непоганими суперниками, а поразка у Львові сталася, коли підопічні Шищенка вели в рахунку.

В гостях, починаючи із липневої перемоги в Горішніх Плавнях, МФК «Миколаїв» програв три матчі поспіль, отже, спробує перервати свої невдачі проти ще однієї команди із числа претендентів на вищі місця.

 

Пресслужба ПФЛ

SportArena – інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору