Новини змагань

Яворський: у Першій лізі немає прохідних суперників

15:50, 7 вересня 2019

Герой сьомого туру у Першій лізі Вадим Яворський поділився своїми враженнями від перемоги над Інгульцем, а також розповів про очікування від протистояння з Балканами.

Фото: fcavangard.com


Вадиме, наскільки важливим для вас є визнання найкращого гравця туру?

Звісно, як і будь-якому футболісту, мені приємно перемагати у цій почесній номінації. Хочеться відзначити своїх партнерів, адже без них не зміг би досягти такого результату. Хлопці віддавали прекрасні передачі, а мені залишалося лише проявити свій бомбардирський хист.

Напевно виходили на гру з надмотивацією, адже хотіли перемогою привівати з Днем народження Олександра Косевича?

Олександр Олександрович подякував команді за гру та самовіддачу. Всі гравці прагнули порадувати нашого тренера перемогою. Задоволені,що зробили щасливим Олександра Косевича.

Авангард є незручним суперником для Інгульця. У чому секрет успішної гри команди у протистояннях з петровським колективом?

У Першій лізі зараз кожна гра надзвичайно складна. Необхідно максимально налаштовуватися на будь-якого суперника, не дивлячись на місце команди у турнірній таблиці. Якщо команда хоче досягати результату, то у кожній грі потрібно викладатися на 100%.

Авангард завжди ставить перед собою максимальні завдання на кожну гру, виходимо з бажанням перемогти. Звісно, бувають матчі, у яких не виходить проявити всі свої найкращі якості, але прагнемо постійно прогресувати і радувати своїх вболівальників.

Можна сказати, що це був один з найбільш цікавих та складних матчів у сезоні?

За стартові сім турів було багато цікавих матчів. Можу пригадати домашню гру з Волинню, у якій перемогли 3:2, а також протистояння з Миколаєвом(Авангард переміг 3:1 у тій зустрічі). Кожен матч по своєму складний.

Що стосується гри з Інгульцем, то дійсно матч був надзвичайно цікавий. Вболівальники мали змогу спостерігати за справжньою футбольною драмою з забитими м’ячами та нереалізованим пенальті.

У моменті з першим забитим м‘ячем ви отримали передачу від Собка і відправили м‘яча у сітку. Награна комбінація?

Завдання нападника — забивати м’ячі. Тренер наголошує, що потрібно постійно відкриватися, грати на випередження. Перед грою підійшов до Віталія і сказав, щоб він прострілював на ближню стійку. Опинився у тій позиції, де і повинен грати нападник. Дякувати Богу, що вдалося реалізувати свої напрацювання у забитий м’яч.

Після пропущеного м‘яча Інгулець кинувся відігруватися. За рахунок чого вдалося витримати тиск суперника наприкінці першого тайму?

Вважаю, що у цьому матчі нам дещо пощастило. Фортуна була на нашому боці. У Інгульця було достатньо гольових моментів, але вони не змогли їх реалізувати.

У моменті з другим голом ви отримали передачу від Дедяєва, зіграли на випередження і переправили м’яча у сітку. Швидкий забитий другий м‘яч зіграв ключову роль у підсумковій перемозі?

Після пропущеного м’яча дуже важливо було відразу вийти уперед. Чудово, що через дві хвилини змогли забити. Вважаю, що гравці Інгульця були шоковані таким розвитком подій. Вони з 15-ї хвилини кинули всі сили, щоб відігратися, а тут не встигли порадіти і знову пропустили.

Цей забитий м’яч додав нам впевненості у власних силах. Хочеться також подякувати Денчуку, який відбив одинадцятиметровий. Саме сукупність цих факторів і вплинули на підсумковий результат.

Після нереалізованого пенальті Мішуренка відчули, що вже не втратите перемогу? Наскільки складно було у фукнціональному плані в останні хвилини?

Важливо, щоб нам вдалося правильно розподіли сили на весь матч. Завдяки цьому  витримали натиск суперника в останні хвилини. Наша команда грамотно грала за рахунком, намагалися не давати гравцям Інгульця вільних зон для своїх швидких атак. Відзначу, що могли спіймати суперника на контратаках, але на жаль, не вдалося. Добре, що у підсумку змогли досягти бажаного результату.

Знаємо, що на цю гру приїздив президент клубу. Про що розмовляли з ним?

Президент не заходив до нас у роздягальню. Думаю, що він приїздив привітати з Днем народження головного тренера.

Гравці Авангарду у цій грі виклалися не на 100, а на 200%. Напевно, лише за рахунок самовіддачі та дисципліни можна було здолати суперника з такими кваліфікованими виконавцями у складі?

Авангард завжди дотримується свого стилю гри, не дивлячись на суперника. У кожному матчі намагаємося виконувати настанови тренера. Всі гравці викладаються на максимум своїх можливостей, щоб досягти бажаного результату і порадувати вболівальників грою. Виходимо і відпрацьовуємо на кожному клаптику поля.

У наступному турі зіграєте проти Балкан. Чого очікуєте від цього матчу?

Балкани — хороша команда, з кваліфікованими виконавцями у складі. Андрій Пархоменко прививає своїй команді атакувальний футбол. Не зважаємо на місце суперника у турнірній таблиці. Проти зорянців завжди дуже непросто грати.

Взагалі, у Перішй лізі немає прохідних суперників, тому требе ретельно готуватися до матчу і проявляти всі свої найкращі якості. Цей матч надзвичайно важливий для нас з турнірної точки зору, намагатимемося здобути три залікові пункти.

На цю гру зі мною дружина їхала у потязі, потім її зустріли батьки. У нас було близько п’яти хвилин щоб поспілкуватися. Завтра на матчі будуть рідні та близькі. У мене буде подвійна мотивація на цю гру, адже сам родом з Одеси. Хочеться поадувати своєю грою рідних.

Бліц

  • Народився в Одесі.
  • Вихованець СДЮШОР «Чорноморець» (Одеса).
  • Мій перший тренер — Ігор Анатолійович Бабчинський.
  • У європейських чемпіонатах вболіваю за «Манчестер Юнайтед»
  • Стежу за кар’єрою Кріштіану Роналду і Мессі.
  • Моя футбольна мрія – зіграти за збірну України і виграти спочатку Першу лігу, а потім Favbet Лігу.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами SportArena

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору