Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Сьомий тур. Вісім матчів середи

11:00, 4 вересня 2019

Анонс матчів сьомого туру сезону 2019/20 у Першій лізі

"Черкащина" прийме лідера змагань. Фото: черкащина.com


У четвер, 05 вересня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у сьомому турі Першої ліги з експертом у студії Ігорем Жабченком.

З нововведень цього сезону відзначаємо той факт, що всі команди грають єдиним м’ячем Select Brillant Super.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


05 вересня. 16:00. Горішні Плавнні. СК "Юність"

«Гірник-Спорт» - «Металіст 1925»

Арбітр: Генадій Серпутько (Одеса)

Один із лідерів їде в гості до одного з аутсайдерів, але цікава одна особливість - минулого сезону "Металіст 1925" втрачав очки в Горішніх Плавнях, а тепер, щоб не припуститися такої біди знову, наприкінці літнього трансферного періоду дозаявив низку новачків, у тому числі - добре відомих Прядуна та Петрова, про перспективи яких колись говорилося з великими надіями. Господарі, все ще не маючи домашніх перемог, на харків'ян прибережуть додаткову мотивацію.


05 вересня. 17:00. Черкаси. Центральний стадіон

«Черкащина» - «Агробізнес»

Арбітр: Ігор Бич (Київ)

Щойно здобувши лідерство, "Агробізнес" завітає до одного з новачків сезону. "Черкащина" наразі на 13 місці, після великої поразки в Харкові (0:3) спробує вдома видати потужний матч проти одного з претендентів на вищі місця. Утім, не варто забувати: ще минулого сезону обидві команди були учасниками післясезоння ПФЛ - перехідних матчів за збереження прописки в Першій лізі. Цей факт і змушує ще більше поважати роботу, проведену за літо волочиським клубом, і надає приклад іншим новачкам дивізіону (в тому числі черкасцям).


05 вересня. 17:00. Минай. "Минай"

«Минай» - «Балкани»

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

Відразу шість рядків таблиці, але тільки три очка розділяють ці команди. Отже, протистояння очікується дуже принциповим. Особливо, якщо знати, що "Минай" не три матчі не програє, а "Балкани" стільки ж не можуть навіть забити. Дебютант Першої ліги вперше зустрінеться з зорянським клубом, але між двома командами існують кадрові перетини. Цей матч буде пам'ятним, наприклад, для фулбека Стасюка - уродженця Одещини та ексгравця "Балкан", який нині успішно грає за "Минай" (у минулому турі забив красивий спонтанний м'яч в ворота "Інгульця").


05 вересня. 17:00. Краматорськ. "Авангард"

«Авангард» - «Інгулець»

Арбітр: Дмитро Резников (Кам'янське)

Сьогодні Олександр Косевич святкує 54-й день народження. Зрозуміло, який подарунок хоче наставник! Фото: facebook.com/fcakr55


Найбільш статусний матч туру: за рівності очок зіграють одне проти одного сусіди по першій п'ятірці таблиці. Обидві команди вважаються претендентами на медалі, за останні роки вони досягли суттєвого прогресу, а їхні взаємини тривають четвертий сезон на першоліговому рівні. І, що цікаво, "Інгуелць" лише раз обіграв краматорців, забивши три голи без відповіді в 2017 році. З того часу три матчі поспіль "Авангард" не програє цьому супернику. 7 очок із 9 можливих завоювали "жовто-зелені" в протистоянні з клубом із Петрового з осені 2017 року. У минулому турі обидві команди зіграли внічию, тож до цього туру підійдуть "голодними".


05 вересня. 18:00. Запоріжжя. "Славутич-Арена"

«Металург» - «Рух»

Арбітр: Іван Салаш (Калуш)

Запоріжці - останні, хто ще не перемагав у поточному чемпіонаті. Вони пропустили найбільше за всіх, забили менше за більшість суперників. Наразі настає той час, коли результат тиснутиме на новачків Першої ліги. Можливо, саме через це вони поповнилися кількома гравцями, серед яких - і універсал Мягков, який свого часу виступав за "Зорю", "Олександрію" та "Верес", пробував сили в іноземних чемпіонатах. У "Руху" - інші турботи. Клуб навіть віддав двох гравців в оренду в Другу лігу, щоб надати їм регулярну ігрову практику (це через конкуренцію та варіативність власного складу). Після вольової перемоги над МФК "Миколаїв" (4:1) львівський клуб спробує здобути очки в матчі проти команди, яка на своєму полі ще не набирала очок.


05 вересня. 18:30. Івано-Франківськ. "Рух"

«Прикарпаття» - «Оболонь Бровар»

Арбітр: Степан Лапко (Львів)

Івано-франківський тур після гарного старту не знає перемог уже чотири тури поспіль плюс 5-й матч - поразка на кубок у Миколаєві. А грати на результат доведеться проти одного з фаворитів сезону - "Оболоні Бровар", яка в минулому турі зіграла внічию з "Волинню", в минулому сезоні обіграла двічі прикарпатців з різницею в один гол. Після поразки в Одесі кадрову ситуацію в "Прикарпатті" погіршило ще й вилучення досвідченого захисника Бочкура.


05 вересня. 19:00. Луцьк. "Авангард"

«Волинь» - «Кремінь»

Арбітр: Олександр Сахно (Київська область)

Лучани прийматимуть новачків Першої ліги, який вже чотири тури не може виграти. Втім, і сама "Волинь" вже втратила багато очок, отож, після нічийного виїзду в столицю вдома спробує порадувати вболівальників. Особлива обставина матчу - багаті кадрові перетини. За "Волинь" тепер грає воротар Котляров, який влітку став із кременчужанами чемпіоном Другої ліги, але потім переїхав у Луцьк. А от у "Кременя" досвід виступів за "хрестоносців" мають захисник Зозуля, півзахисники Сафронов і Скоблов.


05 вересня. 19:00. Миколаїв. Верхній стадіон

«Миколаїв» - «Чорноморець»

Арбітр: Павло Дубровець (Житомир)

Ексгравець "Чорноморця" Шищенко, вже як головний тренер МФК "Миколаїв", буде протистояти своєму колишньому клубу. Миколаївський клуб минулого туру вів у рахунку у Львові, але в підсумку зазнав розгромної поразки від "Руху". Одеський клуб, у свою чергу, здобув яскраву перемогу над "Прикарпаттям" - 3:2. Чого чекати від матчу двох досить результативних і досвідчених команд? Покаже тільки гра. Регулярно перетинаючись у контрольних матчах, ці два клуби не грали в офіційних з 2002 року. Коли дехто з нинішніх їхніх гравців ще тільки починав грати в футбол в ДЮСШ...

 

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інфрмаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору