Новини змагань

Тур розгромів, серія "Енергії". Друга ліга. Відлуння матчів шостого туру (відеоогляди)

13:30, 3 вересня 2019

Другий хет-трик сезону, Корнєв - найстарший гравець Другої ліги

Фото: facebook.com/pressfcnyva1978


Одразу шість матчів із десяти завершилися переконливою перемогою однієї з команд - розгромами.

Новокаховська «Енергія» не програє вже 13 матчів поспіль, херсонський «Кристал» - десять (повторення рекорду клубу за останні 20 років), рівненський «Верес» - сім, тернопільська «Нива» - п’ять.

Безвиграшна серія ФК "Нікополь" переривається на позначці у 11 матчів, аналогічна серія одеської «Реал Фарми» триває вже дев’ять матчів (антирекорд клубу), «Чорноморця-2» - сім, «Авангард-2» - п’ять.

Херсонський «Кристал» востаннє у Другій лізі пропускав ще 19.05.2019 від Віталія Кірєєва з МФК «Миколаїв-2», після цього команда не пропускала 569 хвилин, доки не забив інший гравець юнаків з Миколаєва - Богдан Порох.

Одеський «Чорноморець-2» програє шостий матч поспіль, чернівецька «Буковина» - п’ятий. Саме ці дві команди програли усі свої матчі у поточному сезоні.

Вдруге у Другій лізі ФК "Нікополь" виграє з рахунком 4:1, і вперше виграє з таким рахунком у гостях. Для «Чорноморця-2» це також друга поразка з рахунком 1:4.

Фото: fcnikopol.com.ua


Лише водинадцяте в історії Другої ліги був зафіксований рахунок 7:1, в тому числі лише вдруге у гостях (єдиний раз до цього це було 16 років тому у грі «Вуглик» Димитров – «Металіст-2» Харків).

Андрій Корнєв («Оболонь Бровар-2») у віці 40 років і 304 днів продовжує бути найстаршим гравцем сезону у Другій лізі.

Брати Станіслав та Владислав Шарай ("Альянс") забили свої дебютні м’ячі у Другій лізі в одній грі.

Сергій Мандровський (ФК «Нікополь») автор другого хет-трику у Другій лізі у цьому сезоні. Він же стає першим гравцем нікопольського клубу, який забив три м’ячі в одній грі (у 124-й грі в історії клубу).

Бразилець Габріель Дос Сантос (ФК «Калуш») стає першим легіонером у поточному сезоні.


Огляд матчів шостого туру Група "А"

Підсумки ігрового туру

Загалом зіграно десять матчів, дві перемоги господарів, дві нічиї та шість перемог гостей. Забито 37 м’ячів (у середньому 3,7 за гру), господарі забили десять м’ячів, гості – 27. У першому таймі було забито 12 м’ячів і вдвічі більше у другому - 25. Арбітрами було показано 49 попереджень та два вилучення, також було призначено одне пенальті (реалізоване). Загалом десять матчів туру відвідало 8 050 глядачів (у середньому 805 за гру). У турі було зафіксовано два дублі та один хет-трик. Найпопулярніший рахунок – 3:0 та 1:4 – по два рази.

Голи: найперший – Сергій Цой («Кристал», сьома хвилина), найпізніші – Валерій Кучеров («Верес», 90 хвилина) та Данило Книш (ФК «Калуш», 90 хвилина).

 

Пенальті та вилучення.

Пенальті реалізував: Максим Богданов (ФК «Нікополь»).

Друге вилучення у другій лізі: Максим Зінатуллін («Енергія»), перше: Андрій Різник («Нива» Тернопіль, у п’ятій грі).

Андрій Різник (ліворуч) підвів свою команду в матчі з "Поділлям". Фото: facebook.com/pressfcnyva1978


Воротарі

Суха гра в активі шести голкіперів: Максим Бабійчук («Верес»), Єгор Попович (ФК «Калуш»), Олег Мозіль («Полісся»), Сергій Дворник ("Енергія"), Тигран Арутюнян ("Реал Фарма"), Андрій Бубенцов («ВПК-Агро»)

Ювілеї гравців

130-ту гру у другій лізі проводить: Вадим Шаврін ("Авангард-2"), соту: Іван Гливий («Кристал»), Вячеслав Піднебенной («Альянс»), 80-ту: Віктор Мартян ("Кристал"), 75-ту: Олександр Толгаренко (МФК "Миколаїв-2"), 50-ту: Михайло Коломоєць ("ВПК-Агро"), Тарас Мороз ("Нива" Тернопіль).

15-й м’яч у другій лізі забиває: Іван Гливий («Кристал», перший у грі), Антон Яременко ("Верес").


Огляд матчів шостого туру Група "Б"

Дебютний м’яч у другій лізі забиває: Дмитро Бондаренко ("Кристал", у 33-й грі), Роман Волохатий ("Нива" Тернопіль, у 32-й грі), Сергій Петько ("Верес", у п'ятій грі), Юрій Дрозд (ФК "Ужгород", у п'ятій грі), Станіслав Шарай, Владислав Шарай (обидва "Альянс", у четвертій грі), Олексій Смароков ("Чорноморець-2", у третій грі), Вадим Ференцик (ФК "Ужгород", у третій грі), Андрій Ременюк (ФК "Калуш", у другій грі).

Другий дубль у другій лізі: Іван Гливий («Кристал»), перший: Станіслав Шарай («Альянс», у четвертій грі).

Перший хет-трик у другій лізі: Сергій Мандровський (ФК «Нікополь», у 40-й грі).

Дебютують у другій лізі: Армізан Різванов, Сергій Островерх (обидва "Авангард-2"), Ілля Томнюк ("Буковина"), Богдан Приблуда, Тигран Арутюнян (обидва "Реал Фарма"), Антон Долгий ("Чайка"), Андрій Гулєватий ("Чорноморець-2"), Габріель Дос Сантос (ФК "Калуш"), Кирило Артюшенко (ФК "Нікополь").

 

Денис Столярчук для pfl.ua




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору