Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. Шостий тур. Анонс матчу в Одесі

11:00, 30 серпня 2019

Анонс матчів шостого туру сезону 2019/20 у Першій лізі

"Чорноморець" опинився у складній турнірній ситуації. Фото: chernomorets.odessa.ua


У понеділок, 02 вересня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у шостому турі Першої ліги з експертом у студії Андрієм Черновим.

З нововведень цього сезону відзначаємо той факт, що всі команди грають єдиним м’ячем Select Brillant Super.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


30 серпня. 18:00. Одеса. "Чорноморець"

«Чорноморець» - «Прикарпаття»

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Суперники зустрінуться вперше в новітній історії, причому, турнірні обставини склалися так, що їхній матч матиме величезне значення для середини таблиці. Річ у тім, що одеситів та прикарпатців розділяють три позиції й усього одне очко. Тобто, результат їхнього очного протистояння вплине на всі позиції від четвертої до передостанньої.

Одесити програли три матчі поспіль - від "Минаю", "Авангарду" та "Волині", усі - в один гол. Івано-франківці зазнали поразок у трьох останніх своїх зустрічах із чотирьох. Причому, після нічиєї з МФК "Миколаїв" у чемпіонаті зазнали від "корабелів" розгромної поразки в кубку. Із липня місяця - зі стартового туру - прикарпатці не вигравали в гостях, тож їдуть в Одесу в бойовому настрої.


31 серпня. 17:00. Полтава. "Локомотив"

«Балкани» – «Гірник-Спорт»

Арбітр: Михайло Райда (Закарпатська обл.)

Фото: fcbalkans.com.ua


Обидві команди виграли в Кубку України в серії післяматчевих пенальті - зорянці в "Авангарда" в Краматорську, горішньоплавненці - вдома в запорізького "Металурга". Між собою ці клуби конкурують від 2017 року, й за цей час встановилася дуже цікава особливість - незмінно свої матчі "всуху" виграють господарі. Зараз суперники ділять 14-15 місця, маючи по 4 очка.


31 серпня. 17:00. Полтава. "Локомотив"

«Кремінь» - «Авангард»

Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)

П'ять очок після п'яти турів - "Кремінь" не надто переконливо стартував у Першій лізі після підвищення в класі, але вирізняється бойовитістю - наприклад, у Кубку України вибив "Черкащину" й тепер чекає в гості "Авангард". Із краматорським клубом кременчужани суперничають давно, ще з часів дебюту "авангардівців" у ПФЛ. Щоправда, ці взаємини складаються поки що на користь команди з Донецької області - вона чотири рази обіграла "Кремінь" всуху.


31 серпня. 17:00. Львів. "Скіф"

«Рух» – «Миколаїв»

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Фото: fcrukh.com

Винниківський клуб вийшов у наступний раунд Кубка України, в гостях з рахунком 2:1 перегравши "Верес". Утім, "Миколаїв" також кваліфікувався в наступний етап. Розгромивши 5:1 "Прикарпаття", підопічні Шищенка в чудовому настрої вирушили в Львів. Історія протистоянь двох клубів налічує чотири офіційних матчі, три з яких завершилися внічию, а ще один - перемогою миколаївців. "Рух" на всеукраїнській арені цього суперника ще не обігрував. А робити це треба, адже у суперників рівність за очками, і якщо мати бажання підтягуватися до лідерів - то кожен із суперників має в цій грі боротися за три очка.


31 серпня. 17:30. Волочиськ. "Юність"

«Агробізнес» – «Металург»

Арбітр: Ігор Сташук (Чернігів)

Влітку ці дві команди змагалися за місце в Першій лізі в перехідних матчах. Розгромивши "Металург" у Запоріжжі й програвши вдома з рахунком, не нівелюючим цю перевагу, "Агробізнес" обіграв суперника. Пізніше "Металург" отримав право перейти в Першу лігу, вже коли стався форс-мажор, "Арсенал-Київ" знявся з турніру.

Але тут треба розуміти - команди за цей короткий відрізок часу дуже змінилися. Прийшли нові головні тренери, тож Маркевич і Богатир перетнуться на нинішніх посадах вперше. "Агробізнес" серед лідерів, стартував дуже добре, в минулому турі здолав "Рух". І не брав участь у кубку, отримавши wild card - жереб у вигляді "Арсеналу". А от "Металург" витратив час і сили на програний кубковий виїзд у Горішні Плавні. Все ще чекає своєї першої перемоги в Першій лізі цей клуб.


31 серпня. 18:00. Київ. "Оболонь Арена"

«Оболонь Бровар» - «Волинь»

Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)

Фото: fcbrovar.obolon.ua


Один із тих матчів, над якими буде "тінь" від кубкових протистоянь. Річ у тому, що оболонці на кубок їздили аж на Харківщину, здолавши ФК "Вовчанськ" тільки в екстра-таймі, а лучани на Хмельниччині переграли "Поділля" аж у серії післяматчевих пенальті. Отож, стратегічно важливий матч двох потенційних фаворитів Першої ліги покаже ще й глибину їхніх складів, можливості їхньої ротації. Оболонці йдуть четвертими з 9 очками, а от волиняни - аж на 9 місці тільки з 2-очковим відставанням. Уже це показує, наскільки складним і важливим очікується матч.


31 серпня. 18:00. Петрове. "Інгулець"

«Інгулець» - «Минай»

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Після перемоги над харків'янами в кубку "Інгулець" очікує в гості новачка ліги. "Минай", у свою чергу, в кубку вирвав перемогу в Калуші. Цікавим обіцяє бути це протистояння двох молодих клубів, які на офіційному рівні перетнуться вперше. Треба враховувати, що Петрове має тривалу безпрограшну серію - на своєму полі "Інгулець" не програє ще з минулого сезону впродовж 10 матчів (6 перемог, 4 нічиї, голи 17:4).


31 серпня. 19:00. Харків. ОСК "Металіст"

«Металіст 1925» - «Черкащина»

Арбітр: Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя)

"Черкащина" у Кубку поступилася "Кременю" (1:2). Фото: facebook.com/Cherkashchina


Всього три очка на старті шостого туру розділяли 5-ту та 12-ту команди нашого чемпіонату - така от щільність зафіксована на старті. Але, звичайно, "вікно можливостей" закривається досить швидко, і про літні очки треба задуматися вже зараз, щоб не шкодувати про втрачене наприкінці осені. Обидві команди вилетіли з кубка ("Металіст 1925" програв у Петровому, а "Черкащина" вдома програла "Кременю"), тож тепер можуть зосередитися на першості.

 

Пресслужба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору