Новини змагань

Ямполь: вирушаємо до Петрового за перемогою

12:00, 26 серпня 2019

Герой п’ятого туру у Першій лізі Ярослав Ямполь поділився враженнями від перемоги над  Металургом (4:1), а також розповів про свої очікування від кубкової зустрічі з Інгульцем.

— Ярославе, наскільки для вас є важливим визнання найкращого гравця туру?

— Для кожного футболіста приємно, коли його відзначають. Якщо відверто, не очікував, що здобуду перемогу у такій почесній номінації. Хочеться відзначити усіх партнерів по команді, які допомагали мені. Без них, не зміг би досягти такого результату.

— Які відчуття вас переповнювали, коли забивали свої дебютні м’ячі за команду? Розчарувалися, що не вдалося відзначитися хет-триком?

— Емоції неможливо передати словами. Звісно, очікував на свої дебютні м’ячі за команду. На жаль, у минулих матчах мені дещо не щастило. Розумів, що рухаюся у правильному напрямку, просто потрібно трішки почекати. Продовжував працювати над собою, намагався вдосконалюватися під час тренувань та матчів. Якщо відверто, не розчарувався, що не зміг оформити хет-трик, адже для мене головне, щоб команда перемагала.

— Ви виходили на гру з бажанням реабілітуватися після декількох невдалих матчів. Перемога у Запоріжжі допомогла команді у психологічному плані?

— Підходили до матчу з максимальною концентрацією та мотивацією. Розуміли, що гра буде надзвичайно непростою, недивлячись на турнірне становище Металурга. У запоріжців хороша команда, вони намагаються грати у футбол, а не відбиватися.

Зараз у Першій лізі усі колективи більш менш рівні, тому про недооцінку суперника не можна говорити. Ретельно готувалися до гри, досконало розбирали суперника. Прагнули порадувати вболівальників своєю змістовною грою та перемогою. На жаль, не все з того що запланували вдалося втілити у життя. Були помітними проблеми зі створенням моментів. Головне, що змогли здобути надзвичайно важливу перемогу, яка додасть нам упевненості перед наступними протистояннями.

— На вашу думку, у чому причина невиразної гри з Агробізнесом у минулому турі? Які зміни були внесені у тренувальний процес при підготовці до зустрічі у Запоріжжі?

— Жодних змін у тренувальному процесі у нас не відбулося, працювали у звичному режимі. Намагалися виправити помилки, які були допущені у попередніх матчах. Вважаю, що у певній мірі нам це вдалося, хоча ще є багато над чим працювати.

— Наскільки ця гра була для вас принциповою, враховуючи той факт, що Андрій Демченко є одним найбільш відомих вихованців запорізького футболу?

— Для нас зараз кожна гра є важливою, адже необхідно покращувати своє турнірне становище. Виходили на “Славутич Арену” виключно з бажанням перемогти, про інший результат навіть не хотіли думати. Вважаю, що нашому тренеру було приємно повернутися у Запоріжжя і перемогти свою колишню команду, якій він віддав частину свого життя.

— У моменті з першим забитим м‘ячем ви відгукнулися на передачу Дехтяренка, увірвалися у штрафну та пробили повз Левченка. Тренерський штаб вимагає від вас постійно шукати вільні зони?

— Тренери  наголошують на тому, що ми повинні вриватися у вільні зони, постійно переміщуватися по полю, тим самим ускладнюючи життя захисникам. У тому епізоді хотів би відзначити шикарну передачу Ярослава. Після такого асиста забивати одне задоволення.

 

— Пропущений мяч відразу ж у наступній атаці дещо вивів вас з рівноваги чи були впевнені, що зможете відзначитися знову?

— Він нас ще більше розізлив та мотивував. Відчувалася внутрішня впевненість, що зможемо забити. Важливо, що продовжували грати у свій футбол, дотримувалися першочергового плану на гру.

— На 57-й хвилині ви реалізували пенальті. З якими відчуттями підходили до виконання одинадцятиметрового?

— У тому епізоді вдалося відкинути зайві думки, був надзвичайно сконцентрований на ударі. Хотілося не розчарувати партнерів, які довірили мені виконання одинадцятиметрового. Важливо, що мені вдалося впоратися з своїми емоціями.

— Можна сказати, що незважаючи на нестабільні результати, команда рухається у правильному напрямку? Той малюнок гри який зараз демонструєте вас задовольняє?

— Вважаю, що наша команда крок за кроком йде до своєї мети. Дійсно, поки що нам не вистачає стабільності, але впевнений, що рухаємося у правильному напрямку. Якщо працюватимемо з такою ж наполегливістю, то все у нас буде добре.

— У цьому матчі ви досить непогано комбінували з Дехтяренком. Відчуваєте один одного з напівпогляду?

— Ярослав надзвичайно кваліфікований гравець, з яким приємно грати в одній команді. Чудово розуміємо один одного, знаємо куди віддати і куди треба вриватися.

— 27-го серпня у кубковому матчі ви зіграєте проти “Інгульця”. Це буде уже друге очне протистояння за місяць. Чого очікуєте від кубкового матчу. Напевно не такого суперника  очікували на такій ранній стадії?

— Ми не можемо вплинути на жеребкування. Наше завдання — готуватися до будь-якого суперника і намагатися продемонструвати свій найкращий футбол. Вирушаємо до Петрового виключно за перемогою.

БЛІЦ

  • Народився у Сватовому
  • Вихованець школи ФК Шахтар
  • Перший тренер — Олег Подзегун
  • Улюблений гравець — Коутінью
  • Улюблена команда — “Манчестер Сіті”
  • Футбольна мрія — прагну разом з “Металістом 1925 вийти до Прем’єр-Ліги

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору