Новини змагань

MATCHDAY! Перша ліга. П'ятий тур. Увага Краматорську і Луцьку

10:10, 24 серпня 2019

Анонс матчів п'ятого туру сезону 2019/20 у Першій лізі

Фото: facebook.com/FootballCherkassy


У понеділок, 26 серпня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у п'ятому турі Першої ліги з експертом у студії Ігорем Жабченком.

З нововведень цього сезону відзначаємо той факт, що всі команди грають єдиним м’ячем Select Brillant Super.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


22 серпня. Черкаси. Стадіон «Центральний». 17:00

«Черкащина» – «Балкани» (Заря, Одеська обл.)

Арбітр – Ігор Сташук (Чернігів)

П’ятнадцяте місце проти одинадцятого, а між ними – всього два очка. П’ятий тур Першої ліги відкриває надзвичайно важливий матч, спроможний розставити нові акценти в нижній частині турнірної таблиці. 

Підопічні Кирилюка мають в доробку бойові нічиї проти «Оболоні-Бровар» та «Кременя», які вимагали від черкаської команди неабияких вольових якостей та зусиль. Але ігри проти потенційних фаворитів сезону очок “Черкащині” не приніс – після домашньої поразки від “Чорноморця” в стартовому турі (1:3) був і мінімальний програш у Петровому від “Інгульця”. 

“Балкани”, навпаки, вирушають до Черкас в чудовому настрої. Після трьох поспіль матчів без голів їх “прорвало” в домашньому матчі проти “Металурга” (4:0). Тепер і у виїзній зустрічі з черкащанами зорянці сподіваються на максимум очок. От тільки в трирічній історії офіційних взаємин двох клубів є цікава деталь: тільки в матчах, які відбувалися на Одещині, забивалися м’ячі. В активі кожної з команд – по мінімальній перемозі одна над одною, а в Черкасах в межах Першої ліги 2017/18 було зафіксовано нульову нічию.


23 серпня. Горішні Плавні. СК «Юність». 16:00

«Гірник-Спорт» – «Інгулець»

Арбітр – Олександр Сахно (Київська область)

Фото: gornyak-sport.net


Лідер проти аутсайдера - після стартової мінімальної поразки в Харкові "Інгулець" виграв три матчі поспіль, а от "Гірник-Спорт", навпаки, після трьох поразок розжився на першу перемогу, в Полтаві в один гол обігравши земляків із "Кременя". Минулого сезону проти цього суперника петрівці взяли 4 очка із 6 можливих, а загалом виграли тричі при єдиній нічиїй та двох поразках. Але що важливо: жоден матч між суперниками раніше не завершувався без голів!

23 серпня. Волочиськ. «Ювілейний». 17:00

«Агробізнес» – «Рух»

Арбітр – Віктор Запрутняк (Ужгород)

Остап Маркевич - проти клубу з малої батьківщини свого тата. "Рух" засновано в Винниках, довгий час він грав на арені імені Богдана Маркевича - засновника знаменитої тренерської династії, а Мирон Маркевич є другом, порадником і вфутбольному плані ідеологом цього клубу. Наразі львів'яни йдуть без поразок, із 8 очками розділяючи 3-4 місця з оболонцями. Але є свої козирі в "Агробізнесу" - після останніх успіхів команда із Волочиська йде слідом із сімома очками. Отже, на Хмельниччині буде один із претендентів на звання центрального матчу туру.

23 серпня. Минай. Стадіон «Минай». 17:00

«Минай» – «Кремінь»

Арбітр – Ігор Бич (Київ)

Обидві команди в минулому турі програли, хоча з різницею в один лише гол і при результативній, яскравій грі. Ну, що ж - значить, адаптація на новому рівні в двох новачків іде добре. А календарний матч Першої ліги матиме підтекстом ще й прагнення господарів до реваншу за поразку в "золотому матчі" Другої ліги цього літа. Хоча, треба розуміти, що "Кремінь" обігрував ще команду Куренка, а нині "Минай" очолює Василь Кобін, для якого це буде перше протистояння з Ігорем Столовицьким.

23 серпня. Запоріжжя. Стадіон «Металург». 18:00

«Металург» (Запоріжжя) – «Металіст 1925» (Харків)

Арбітр – Дмитро Резніков (Кам'янське)

Запоріжжя приймає харків'ян у тій ситуації, коли конче треба перемагати. Розгромна поразка на Одещині разом із успіхами конкурентів призвела до того, що "Металург" опинився на останньому місці в турнірній таблиці. Щоправда, мотивація "Металіста 1925" також не викликає сумнівів. Підопічні вихованця запорізького футболу Андрія Демченка після прикрої поразки від "Агробізнесу" опустилися на десяте місце з 5 очками.

23 серпня. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух». 18:30

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – МФК «Миколаїв»

Арбітр – Олексій Деревинський (Київ)

Фото: fc.if.ua


Двоматчеве турне західною Україною "Прикарпаття" завершило поразками в один гол від "Волині" в Луцьку (2:3) та "Руху" в Львові. Тож у домашньому матчі проти команди, яка добре стартувала, вболівальники будуть вимагати тільки перемоги. МФК "Миколаїв", у свою чергу, в минулому турі здобув перемогу над лучанами (3:2), із 7 очками він випереджає іванофранківців на 1 очко та 1 рядок таблиці.

24 серпня. Краматорськ. Стадіон «Авангард». 17:00

«Авангард» (Краматорськ) – «Оболонь Бровар» (Київ)

Арбітр – Геннадій Серпутько (Одеса)

Ця пара в останні роки позначила неабияку принциповість протистояння. Причому, "Авангард" тут явно успішніший - 4 перемоги при 2 нічиїх і 2 поразках. Після мінімальної перемоги в Одесі краматорці в чудовому настрої, але й "Оболонь Бровар" виграла свій матч (видовищні 4:3 над "Минаєм"), до того ж, посилилися півзахисником Валеєвим із "Олімпіка" та повернули захисника Шевченка. Тим цікавішим обіцяє бути протистояння.

24 серпня. Луцьк. Стадіон «Авангард». 19:00

«Волинь» (Луцьк) – «Чорноморець» (Одеса)

Арбітр – Михайло Райда (Ужгород)

Два гучних бренди вітчизняного футболу - два гучних імені. "Волинь" третій сезон поспіль у Першій лізі, "Чорноморець" тільки вилетів сюди з УПЛ. Хоча в обох командах досвідчені, варіативні склади, команди встигли відчути на собі специфіку Першої ліги. Лучани у Миколаєві зазнали другої поразки в сезоні, з 4 очками йдуть на 12 місці прямо над небезпечною зоною. Одесити програли два матчі поспіль і посідають восьме місце з 2 очками різниці зі своїми суперниками. Востаннє команди грали між собою три роки тому ще в Favbet Лізі, і матч закінчився нульовою нічиєю. Але загалом в історії взаємин явна перевага на боці "Чорноморця" - 18 перемог при 9 нічиїх та 7 поразках. Але чи витримають підопічні Червенкова цю історичну паралель у ситуації, коли на лучан тисне результат, а їхні рідні вболівальники вперше з минулого сезону матимуть змогу підтримувати команду з трибун?!
 

Прес-служба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ України




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору