Новини змагань

Кубок України. Результати матчів. Завтра - жеребкування другого етапу

21:20, 20 серпня 2019

Сьогодні стартував розіграш Кубка України з футболу. На першому попередньому етапі боротьбу за почесний трофей розпочали 18 команд другої ліги й фіналісти Кубку України серед аматорських команд минулого сезону — «Авангард» та «Вовчанськ»

Фото: facebook.com/zarvanskyy.viktor


Футболістам «Ужгорода» треба було подолати до місця поєдинку з «Альянсом» близько 1200 (!) км, а «ВПК-Агро», аби дістатися до Калуша, на якихось 100 км менше. Першим завершився поєдинок у Бериславі, де «Таврія Сімферополь» приймала команду «Реал Фарма». Підопічні Сергія Шевченка зняли з порядку денного питання про переможця ще до перерви, змусивши одеситів розпочинати з центра поля чотири рази.

Загалом без несподіванок не обійшлося. Чернівецьких футболістів не злякала далека дорога на Херсонщину, і вони вже після першого тайму були попереду — 3:0. І це незважаючи на те, що місцева «Енергія» — один із лідерів групи «Б», а «Буковина» всі свої матчі в чемпіонаті другої ліги програла. Але ж недаремно кажуть, що в кубкових баталій свої закони. Особливо ефектним було третє взяття воріт господарів, коли Ігор Крашневський зняв павутиння з верхнього кута. Одразу після перерви новокаховці забили гол престижу, але невдовзі Василь Палагнюк довів справу до розгрому, зазначає ffu.ua.

Не приховує своїх планів підвищитися в класі й «Гірник», проте останнім часом підопічні Геннадія Приходька пригальмували. Кілька днів тому вони втратили очки в календарному поєдинку з «Миколаєвом-2», а сьогодні сенсаційно поступилися «Чайці». Гості вийшли вперед у середині першого тайму після удару Павла Волка, і хоча після перерви територіальна перевага «Гірника» сумнівів не викликала, футболісти з Київщини не дозволили супернику відігратися.

Фото: twitter.com/FCGirnykKR


Якщо учасники матчів у Новій Каховці та Кривому Розі виступають у різних групах і могли перетнутися лише на кубковій дистанції, то географічні сусіди — футболісти «Поділля» й «Полісся» — стосунки з’ясовують часто. Цього разу дебют був за господарями, й одну з їхніх численних атак влучним ударом з-за меж штрафного майданчика завершив Сергій Зуєвич. Атаки подолян не вщухали, і вони не реалізували ще три гольові моменти. У другому таймі віддати перевагу комусь із суперників було вже складно, небезпека біля воріт обох команд виникала доволі часто, але рахунок не змінився — 1:0. «Поділля» здобуло важливу звитягу й довело, що його успішний виступ у поточному чемпіонаті другої ліги — не випадковість.

Так само добре знають можливості одне одного й футболісти «Вересу» та тернопільської «Ниви». Після того, як суперники обмінялися голами, здавалося, що їм не уникнути овертайму, оскільки на полі точилася рівна боротьба.

Гравці "Вереса" присвятили перемогу травмованому партнеру. Фото: facebook.com/veres.club


Але в компенсований час універсал «Вересу» Ігор Солдат підключився до наступу й після флангової передачі підкоригував політ м’яча до сітки. Господарі буквально вирвали перемогу — 2:1. А найнапруженішим виявився поєдинок у Херсоні, де все вирішилося в серії післяматчевих пенальті.


«Таврія Сімферополь» — «Реал Фарма» (Одеса) — 5:0 (4:0)

Голи: Макарченко (11, 40), Добровольський (12), Біжко (23), Шарабура (78, з пенальті).


«Енергія» (Нова Каховка) — «Буковина» (Чернівці) — 1:4 (0:3)

Голи: Бочак (60) — Крашневський (5,44), Сантрапинських (24), Палагнюк (71).


«Гірник» (Кривий Ріг) — «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка, Київська обл.) — 0:1 (0:1)

Гол: Волк (26, з пенальті).


«Верес» (Рівне) — «Нива» (Тернопіль) — 2:1 (1:1)

Голи: Яременко (17), Солдат (90+1) — Скакун (20).


«Поділля» (Хмельницький) — «Полісся» (Житомир) — 1:0 (1:0)

Гол: Зуєвич (13).


«Нива» (Вінниця) — ФК «Нікополь» — 5:1 (2:1)

Голи: Калітов (15), Маляренко (26, 57, 70), Подкуйко (90) — Молочко (4).


ФК «Калуш» (Івано-Франківська обл.) — «ВПК-Агро» (Магдалинівка, Дніпропетровська обл.) — 1:0 (1:0)

Гол: Горбаченко (32).


«Кристал» (Херсон) — «Діназ» (Вишгород, Київська обл.) — 1:1 (1:0), по пенальті — 2:4


«Альянс» (Липова Долина, Сумська обл.) — ФК «Ужгород» — 2:0 (1:0)


«Авангард» (Бзів, Київська обл.) — «Вовчанськ» (Харківська обл.) — 0:2 (0:0), дод. час


Що далі?

Другий попередній етап

26 команд (10 переможців першого попереднього етапу + 15 команд 1-ї ліги + ФК «Арсенал» Київ*)

Матчі — 27.08.2019. Жеребкування — 21.08.2019.

*ФК «Арсенал» Київ знявся з розіграшу Кубка України після того, як структура змагань була затверджена Виконкомом УАФ. Суперник ФК «Арсенал» Київ автоматично потрапить до третього попереднього етапу.
Третій попередній етап

20 команд (13 переможців другого попереднього етапу + 1 команда 1-ї ліги (ФК «Чорноморець» Одеса) + 6 команд УПЛ (7—12-е місця))

Матчі — 25.09.2019.
1/8 фіналу

16 команд (10 переможців третього попереднього етапу + 6 команд УПЛ (1—6-е місця))

Матчі — 30.10.2019.
1/4 фіналу

8 команд (переможці 1/8 фіналу)

Матчі — 04.03.2020.
1/2 фіналу

4 команди (переможці 1/4 фіналу)

Матчі — 22.04.2020.
Фінал

13.05.2020

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору