Новини ЗМІ

Даудов: "Полісся" завжди намагається грати першим номером

16:00, 14 серпня 2019

Герой 3-го туру — вінгер "Полісся" Марат Даудов

Герой третього туру у Другій лізі півзахисник ФК "Полісся" Марат Даудов забив свій перший м’яч на рівні Другої ліги за нову команду, відразу відзначившись дублем. Досвідчений вінгер поділився зі Sport Arena враженнями від перемоги над "Оболонню Бровар-2", розповів про стиль нинішнього "Полісся" і конкуренцію у Групі А Другої ліги.

— Марате, наскільки для вас приємним є визнання найкращим гравцем туру. Ця новина стала для вас несподіваною?

— Приємно отримувати визнання від таких авторитетних спеціалістів. Дуже важливо, коли оцінюють твої старання та помічають прогрес. Кожен футболіст потребує впевненості у власних силах. Впевненість виходить не тільки від самого гравця, але й від партнерів та тренерського штабу. Хочу виділити наші командні дії, всі гравці працювали на загальний результат. Без партнерів не зміг би перемогти у цій почесні номінації.

— Оболонь-Бровар -2 на старті сезону здивувала всіх спеціалістів. Молоді хлопці резервного складу киян після стартових турів лідирували у Другій лізі. Ви на суперника уже не дивитеся? Дозріли до такого рівня?

— Звісно, на теоретичних заняттях розбирали всі сильні та слабкі якості суперника. Кияни непогано розпочали сезон, перемогли сильних опонентів. Склалося таке враження, що підопічні Мазуренка дуже мобільна команда, яка не боїться грати у комбінаційний футбол. Вони дуже агресивно розпочинали матчі, намагаючись поставити своїх суперників у скрутне становище.

— Дався взнаки той факт, що у разі перемоги житомиряни мали змогу одноосібно очолити свою групу?

— Налаштовувалися виключно на перемогу. Поки що не дивимося у турнірну таблицю, адже сезон тільки розпочався, команди набирають своїх оптимальних кондицій. За декілька турів ситуація може кардинально змінитися. Працюємо над виправленням своїх помилок, ставимо за мету перемагати у кожному матчі.

— На чому тренерський штаб наголошував перед грою? “Пивовари” вас чимось здивували чи ви були готовими до такої гри суперників?

— Тренерський штаб акцентував увагу на тому, що суперник з перших хвилин грає агресивно, молоді хлопці не бояться брати гру на себе. На початку зустрічі Оболонь-Бровар-2 навпаки віддала нам ініціативу, не застосовувала високий пресинг. Було помітно, що кияни ретельно розбирали нашу гру, вони перекривали зони, через які зазвичай граємо.

— Наскільки складно було зламувати масовану оборону киян у першому таймі?

— Якщо відверто, було достатньо непросто, адже суперник дуже низько сів до своїх воріт, перекрив усі зони для вбігань. Необхідно було багато комбінувати, щоб створювати небезпечні моменти. Намагалися грати більш нестандартно.

— Забитий м’яч Галенка наприкінці першого тайму став ключовим моментом у матчі, адже у другій половині зустрічі ви досить впевнено грали за рахунком?

— Дійсно, забитий м’яч у роздягальню додав нам упевненості у власних силах на другу половину зустрічі. Після перерви грати було легше, адже суперник став відкриватися, почали з’являтися вільні зони для проведення швидких атак. Важливо, що нам вдалося цим скористатися.

— У моменті з вашим першим забитим м’ячем ви в один дотик на дальній стійці замкнули передачу Немтінова. Награна комбінація?

— Я б не говорив, що награна комбінація. Але цікаво, що на передматчевій розминці нам вдалася така ж комбінація, з тими ж гравцями і я замкнув дальню стійку. Це дійсно дивовижно!

 — У моменті з другим забитим м’ячем ви опинилися першим на добиванні, після того як Галенко влучив у стійку. Бомбардирський хист допоміг не виключитися з епізоду?

— Завжди очікую на відскок м’яча, намагаюся передбачити, де опиниться м’яч після рикошету, удару у стійку чи у моменті з верховою боротьбою партнера по команді з суперником. Це одне із завдань крайнього півзахисника.

— Яким є зараз обличчя Полісся — агресивна в атаці команда, гра першим номером чи налаштування на кожного індивідуально суперника?

— Намагаємося грати першим номером, у комбінаційний футбол, за рахунок використання коротких та середніх передач. Звісно, не забуваємо про особливості гри суперника. Ретельно готуємося до кожного матчу, розбираємо гру опонента і потім вже моделюємо свою гру.

— Як оціните рівень Групи А Другої ліги у цьому сезоні? З кожним роком конкуренція посилюється?

— У минулому році уперше почав виступати у Другій лізі, грав за рівненський Верес. Ще тоді зрозумів, що у цій лізі просто не буде. Саме Група А надзвичайно конкурентна, багато команд ставлять перед собою амбітні завдання. Розмовляв з хлопцями, які грали у Групі Б, а зараз виступають у Групі А. Вони запевняють, що наша група набагато сильніша, тут шалена конкуренція, всі команди приблизно одного рівня.

— У вас досвідчена команда, яка ставить перед собою амбітні завдання. Готові вже у цьому сезоні підвищитися у класі?

— Ставимо собі за мету перемагати у кожному матчі, а у турнірну таблицю подивимося вже наприкінці чемпіонату.

БЛІЦ

  • Народився у Луганську
  • Вихованець школи Зоря (Луганськ)
  • Перші тренери — Юрій Васильович Колесник та Анатолій Миколайович Коршиков
  • Улюблена команда — Реал Мадрид
  • Улюблений гравець — Кріштіану Роналду

 

Пресслужба ПФЛ
SportArena - інформаційний партнер ПФЛ



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору