Новини змагань

"Столовицький vs Кирилюк". Перша ліга. Третій тур - у суботу. Анонс матчів

10:00, 9 серпня 2019
Анонс матчів третього туру сезону 2019/20 у Першій лізі
На центральний матч туру у Харкові футболістів виведут діти. Фото: Еліса Вєтрова, metalist1925.com

У понеділок, 12 серпня, у програмі «Україна футбольна» на ТК XSPORT ми проаналізуємо все найцікавіше, що відбулося у третьому турі Першої ліги з експертом у студії Іваном Кривошеєнком.

З нововведень цього сезону відзначаємо той факт, що всі команди грають єдиним м’ячем Select Brillant Super.

Професіональна футбольна Ліга України запрошує всіх на трибуни! Вашим улюбленим командам потрібна підтримка! Продовжуйте #Житифутболом!


10 серпня 17:00. Горішні Плавні. СК "Юність"

«Гірник-Спорт» - «Оболонь Бровар»

Арбітр: Дмитро Резніков (Кам'янське)

Фото: gornyak-sport.net


За 11 матчів між суперниками не було зафіксовано жодної нічиєї - вже це підкреслює безкомпромісність протистояння. До того ж, обидві команди досить несподівано почали чемпіонат без жодної перемоги. І якщо гості мають в активі два очка за дві результативні нічиї, то господарі свої два стартових матчі програли - з однаковим рахунком 1:3 МФК "Миколаїв" та "Чорноморцю". Цікаво, що оболонцям зовсім непросто даються виїзди в Горішні Плавні. Від 2016 "пивовари" не виграють у Гірника-Спорт на його полі.

10 серпня 17:00. Минай. Стадіон "Минай"

«Минай» - «Чорноморець»

Арбітр: Степан Лапко (Львів)

"Чорноморець" - лідер Першої ліги з абсолютним результатом на старті сезону. Втім, це лише початок сезону й поки не час для великих висновків. Це стосується й "Минаю" - після поразки від "Прикарпаття" в стартовому матчі сезону (0:3 на своєму полі) команда Кобіна довела свою боєздатність, відстоявши виїзну нічию в Миколаєві. Почин - перше очко й перший гол на новому рівні - має надихнути закарпатців. Тим більше, на своєму полі "Минай" має підстави розраховувати на велику підтримку вболівальників.

10 серпня 17:00. Краматорськ. Стадіон "Авангард"

«Авангард» - «Миколаїв»

Арбітр: Ігор Сташук (Чернігів)

Стартувавши з вольової перемоги над "Волинню", краматорський клуб досягнув вольової нічиєї в Івано-Франківську. От тільки, за рішенням Контрольно-дисциплінарного комітету Української асоціації футболу, за участь у матчі з "Прикарпаттям" незаявленого на цю гру В.Савіна, клубу буде зараховано технічну поразку. Відповідне рішення буде відображено на офіційному сайті ПФЛ після надходження оригіналів документів. Тепер налаштування господарів на матч проти миколаївців буде особливо великим. Тим більше, гості добре стартували й мають чотири очка після двох стартових турів.

10 серпня 18:00. Харків. ОСК "Металіст"

«Металіст 1925» - «Рух»

Арбітр: Владислав Дорош (Київ)

Фото: Еліса Вєтрова, metalist1925.com


Цікаве протистояння двох команд із когорти тих, кому прогнозують боротьбу за найвищі місця. Обидві мають по чотири очка: харків'яни після перемоги над "Інгульцем" та виїзної нічиєї з "Балканами", львів'яни - після перемоги над "Балканами" та нічиєї вдома з "Волинню". Минулого сезону успішнішим в очних зустрічах був "Металіст 1925" - виїзна нічия та перемога 2:1 вдома. Тепер же додаватимуть принциповості й кадрові протистояння, адже відразу двоє гравців влітку переїхали з Харкова до Львова.

10 серпня 18:00. Волочиськ. Стадіон "Юність"

«Агробізнес» - «Балкани»

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)

Очікує своєї першої перемоги під керівництвом Остапа Маркевича "Агробізнес". Після бойової нічиєї з "Кременем" (2:2) волочисці програли в гостях "Інгульцеві" (0:2). А от "Балкани" проводять перший у сезоні виїзний матч. Вдома вони мінімально поступилися "Руху" та відібрали очки у "Металіста 1925", при цьому, зорянці - єдині, хто все ще не забивав у новому чемпіонаті. Клуби минулого сезону двічі зіграли між собою, і ці протистояння краще провели "Балкани" - нічия 0:0 вдома й перемога 2:0 в гостях.

10 серпня 18:00. Запоріжжя. Стадіон "Металург"

«Металург» - «Інгулець»

Арбітр: Павло Дубровець (Житомир)

Запорізький клуб останнім серед учасників Першої ліги нового сезону приєднався до турніру й тепер на нього чекає чи не найважче випробування. Річ у тім, що в Запоріжжя завітає "Інгулець" - потужний клуб ПФЛ, автор історичного досягнення. Саме на "Славутич-Арені" петрівці зовсім недавно, навесні, грали фінал Кубка України проти "Шахтаря" - і стали першими представниками нижчих ліг у вирішальних кубкових матчах. Що стосується "Металурга", то запорізький клуб почав сезон почав із бойової нічиєї на "Оболонь-Арені" (3:3), після чого була мінімальна поразка від "Кременя". Отже, підопічні Богатиря чекають ще першої перемоги на новому рівні.

10 серпня 18:00. Черкаси. Центральний стадіон

«Черкащина» - «Кремінь»

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)

Столовицький vs Кирилюк

Матч цікавий тренерською дуеллю – Столовицький свого часу приводив «Черкаський Дніпро» до золотих медалей Другої ліги 2015 року та срібних медалей Першої ліги 2016 року, а нині очолює «Кремінь». Що цікаво, Ігор Михайлович грав за черкаські команди майстрів під керівництвом нашого нинішнього головного тренера Олександра Кирилюка, а в 1997 році вони разом грали за черкаський «Дніпро» у Першій лізі.

Столовицький – вихованець черкаського футболу, який чимало грав за рідну команду, а ще – за донецький «Шахтар», із яким здобував Кубок України та медалі Вищої ліги.

Цікаве протистояння двох клубів-новачків Першої ліги. Минулого сезону, нагадаємо, "Кремінь" під керівництвом черкаського тренера Столовицького став чемпіоном Другої ліги, а "Черкащина" здобула "бронзу". У новому сезоні успішніше стартували також кременчужани - виїзна вольова нічия в Волочиську (2:2 з "Агробізнесом") та домашня перемога над "Металургом" (1:0 в Горішніх Плавнях, де тимчасово проводить домашні матчі "Кремінь" у зв'язку з реконструкцією домашнього стадіону). "Черкащина" поки з одним очком, але в матчах із дуже статусними суперниками проявила себе непогано - після домашньої поразки від "Чорноморця" (1:3) на виїзді здобула вольову нічию з "Оболонню Бровар" (2:2), а півзахисника команди Бойка було визнано героєм туру.

10 серпня 19:00. Луцьк. Стадіон "Авангард"

«Волинь» - «Прикарпаття»

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Чергове цікаве західно-українське протистояння: після матчу з "Рухом", який завершився у Львові бойовою нічиєю 1:1, "Волинь" чекає в гості такого непростого суперника, як "Прикарпаття". Минулого сезону "хрестоносці" двічі обіграли івано-франківців - 1:0 вдома та 3:1 на виїзді, але цього разу прикарпатці стартували дуже добре. Після перемоги 3:0 над "Минаєм" зіграли внічию 2:2 з міцним "Авангардом", але невдовзі отримають ще два очка в скарбничку в якості технічної перемоги.
 
Прес-служба ПФЛ



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору