Новини змагань

В.Бойко: "Черкащина" грає в такій конкуренції із задоволенням

09:00, 7 серпня 2019

Півзахисник "Черкащини" Віталій Бойко відповів на питання ЗМІ

Фото: ckdnipro.com.ua


Герой другого туру у Першій лізі півзахисник ФК "Черкащина" Віталій Бойко поділився своїми враження від нічиєї з "Оболонь Бровар" (2:2), а також розповів про адаптацію команди до виступів на новому рівні.

— Віталію, наскільки для вас важливим є визнання найкращим гравцем туру? Ця новина для вас стала несподіваною?

— Звичайно, для кожного футболіста приємно отримувати таку відзнаку, але для мене важливіше здобувати позитивний результат з командою. Якщо відверто, не очікував стати найкращим гравцем туру, адже наша команда не перемогла. Але від цього нагорода є ще більш цінною для мене. Намагатимуся у майбутньому прогресувати, щоб виправдати очікування людей, які у мене вірять.

— У перших двох турах Черкащині довелося зіграти проти команд, які ставлять собі за мету підвищитися у класі. Можна сказати, що дещо не пощастило з календарем, чи у Першій лізі зараз немає прохідних суперників? Вже адаптувалися до футболу такого рівня?

— У Першій лізі немає прохідних суперників. У кожному турі на нас очікує запекла боротьба. У цьому сезоні багато команд заявили про свої амбітні завдання. Грати у такій конкуренції одне задоволення, адже маємо змогу прогресувати у професіональному плані та отримуємо неоціненний досвід.

Наша команда дуже швидко адаптувалася до виступів на такому рівні, ми нікого не боїмося. Черкащина готова грати з будь-яким суперником. Різниця між Першою і Другою лігами? Звісно, вона присутня, але на мою думку не суттєва. У обох лігах є сильні команди, які ставлять перед собою високі завдання.

— На вашу думку, за кадровим потенціалом Черкащина готова достойно виступати у Першій лізі? Наскільки відчутними для вашого колективу є втрати Тарасенка та Тимофієнка?

— Звісно, для кожного колективу втрата ключових гравців є відчутною, але незамінних людей не буває. Таке футбольне життя і тут нічого не можна вдіяти. Хочеться побажати удачі хлопцям у нових командах, вірю що все у них складеться якнайкраще.

Щодо нашої команди, можу запевнити, що Черкащина готова достойно виступати у Першій лізі. Жодному супернику з нами не буде просто.

— У першому таймі гравці вашої команди не відсиджувалися у захисті, грали досить активно, контролювали м‘яч, але особливої гостроти не створювали і у підсумку пропустили з пенальті. Ключову роль зіграла індивідуальна майстерність гравців?

— Першу половину зустрічі відіграли досить потужно, переважали суперника, але не змогли реалізувати свої моменти. На жаль, пропустили дуже прикрий м’яч з пенальті за гру рукою у своїй штрафній. По суті, це був єдиний момент киян у першому таймі і вони його використали. Але це моя думка.

— Після другого пропущеного м‘яча вам уже не було чого втрачати. Напевно, у останні півгодини, коли впав тягар відповідальності у психологічному плані почувалися більш розкуто?

— Якщо відверто, з самого початку матчу на нас нічого не тиснуло, адже були впевнені у власних силах, знали що потрібно зробити для досягнення позитивного результату. Важливо, що нам вдалося реалізувати свої моменти наприкінці зустрічі. Вважаю, що Черкащина заслуговувала як мінімум на нічию, хоча матч складався надзвичайно непросто для нас.

— Цей навіс після хитрого розіграшу кутового, коли було забито м‘яч — тренерська настанова?

— Такі комбінації відпрацьовуємо на тренуваннях. Це була наша домашня заготовка. Чудово, що змогли свої напрацювання втілити у забитий м’яч. Від таких забитих м’ячів отримуєш задоволення.

— На 90+3 хвилині арбітр призначив пенальті у ворота Оболоні Бровар. Ви холоднокровно реалізували одинадцятиметровий. Як вдалося перебороти свої хвилювання у такий відповідальний момент?

— Звісно, відчувалося хвилювання, але коли підійшов до м’яча, вдалося заспокоїтися, відкинув з голови всі зайві думки, сконцентрувався на ударі і холоднокровно реалізував одинадцятиметровий. Задоволений, що допоміг команді здобути вольову нічию.

— Напевно, таку нічию у вольовому стилі можна для вас прирівняти за перемогу? У першу чергу перемогу над собою, адже команда продемонструвала характер…

— Нічия —  позитивний результат для нас, особливо після гри з Чорноморцем. Але хотілося перемогти. У нас амбітний колектив, завжди ставимо перед собою максимальні завдання. Те, що проявили характер по ходу матчу — це перемога всередині команди. Такі матчі додають впевненості у власних силах.

 

Віталій Бойко

Герой другого туру Першої ліги. Ілюстрація pfl.ua

БЛІЦ

  • Народився у селі Вознесенське Золотоніського району Черкаської області
  • Вихованець СДЮСШОР міста Черкаси
  • Перший тренер — Сергій Миколайович Ковалевич
  • Улюблений гравець — Ліонель Мессі
  • Улюблена команда — Барселона
  • Футбольна мрія — прагну спробувати свої сили у Лізі чемпіонів та отримати виклик до збірної України.

Пресслужба ПФЛ

SportArena - інформаційний партнер ПФЛ

 



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору