Новини змагань

Слободян: "Оболонь Бровар" має бути серед призерів цього чемпіонату

15:00, 8 серпня 2019

Президент ФК "Оболонь Бровар" Олександр Слободян відповів на питання клубної прес-служби

Фото: facebook.com/obolonbrovar


– Олександре В’ячеславовичу, скільки вже минуло років, як корпорація «Оболонь» взялапід свою опіку футбольний клуб?

– Корпорація «Оболонь» стала спонсором ФК вже більш ніж 20 років тому. Наша історія почалась з того, що до нас звернувся колишній голова районної державної адміністрації Оболонського району – пан Кириченко. Але так сталося, що з п'яти спонсорів, які опікувалися клубом, лишилися тільки ми одні лишилися – корпорація«Оболонь». Нам було шкода залишити єдину професіональну команду району без підтримки. Тому ми вирішили взяти долю команди в свої руки.
– Підбийте, будь ласка, підсумки, як пройшов минулий сезон для команди в Першій лізі?
– Оцінка сезону трохи неоднозначна. З точки зору того, що ми певний період часу перед закінченням сезону посідали більш високі місця в таблиці. Був час, коли ми навіть перебували на другому та третьому місці. Тобто, ми могли стати призерами ще минулого сезону, але десь команда змазала кінцівку. Можливо, так склалися зірки, що нам не вдалося посісти більш високе місце, але, скажімо так, мінімальне завдання було виконано.
– Скільки ще років гратиме наш капітан Андрій Корнєв?
– Я думаю, що Андрій – це великий моральний авторитет в клубі, в команді і він багато зробив в свій час для клубу. Це вже історія для клубу, тому, я думаю, поки Андрій відчуватиме в собі сили і в нього буде бажання грати (а в недавньому інтерв’ю я чув, що він ще бажає грати), доти він гратиме. Він зможе передавати досвід більш молодим гравцям, особливо нашій юні,яка масово заявлена за другу команду в Другій лізі «Оболонь Бровар-2».
– Як оціните головного тренера Сергія Івановича Ковальця та тренерський штаб в цілому?
– Тренера оцінюють по тим завданням, які перед ним ставляться та як він їх виконує. Ми говорили, що необхідний мінімум команда виконала, тож тренер оцінюється саме по цьому. Ми свого часу вже працювали з Сергієм Івановичем. Найбільш значні перемоги були отримані при головному тренерові Ковальцю, коли він працював з командою ще в сезоні 2010/11, тоді ми обіграли грандів українського футболу і вдома, і на виїзді. Тобто Сергій Іванович має реалізувати свій великий потенціал, який  у нього є. Я думаю, що він повинен реалізувати цей потенціал саме у нашому клубі.

Олександр Слободян. Фото: facebook.com/obolonbrovar


– Давайте поговоримо про другу команду ФК «Оболонь Бровар-2» Буча. Як ми знаємо, «Оболонь Бровар U19» модернізувалася у другу команду. Чому це відбулося і які надії покладаєте на цю команду?
– Почнемо з того, що свого часу ми вже вибудовували футбольні піраміди і маємо 27-річну історію співпраці з футбольною школою «Зміна-Оболонь», де займаються футболом сотні дітей та юнаків. У них є шанс показати себе у великому футболі у співпраці з ФК «Оболонь Бровар». Багато вихованців цієї школи реалізувалось в нашому футбольному клубі і знайшли себе для великого футболу. «Оболонь Бровар U19», якщо ми беремо навіть останній сезон, де плідно працюють наші тренери – Олег Мазуренко та Олександр Антоненко, я думаю, вони є великим авторитетом і їм є що показати молодим футболістам.

Ми давно мріяли мати команду в Другій лізі, де б наша юнь могла себе проявити, підняти свій рівень майстерності та змужніти як футболісти. Тому розраховуємо, що у співпраці із мерією міста Буча команда виступатиме на стадіоні «Ювілейний» у Бучі, тренуватися на нашій НТБ.

– Вболівальники запитують, чи повернеться історична назва ФК «Оболонь» і коли це трапиться?
– Бачите, не може бути два футбольні клуби«Оболонь», той старий клуб, яким практично опікувалася корпорація «Оболонь» і я особисто. Хочу сказати, що зрозуміло, я на громадських засадах в футбольному клубі й до сьогоднішнього дня, точно також, як починаючи з 1998 року, я працюю на громадських засадах в корпорації «Оболонь». Поки не ліквідовано ФК «Оболонь», юридично ми не піднімали це питання, щоб скоротити назву ФК «Оболонь Бровар» до назви «Оболонь». В історичному ж плані, ми себе завжди розглядали як продовження того клубу, який був заснований в 1992 році. На даний час лишається назва ФК «Оболонь Бровар».


– Які завдання на сезон ставите перед першою та другою командою?
– Перед другою командою ми ставимо завдання награвати нашу юнь, підняти рівень їх майстерності й готувати футболістів для першої команди та для українського футболу. Що стосується першої команди, то ми поставили перед тренерським складом та командою завдання бути в призерах. Якщо минулого сезону ставили завдання бути не нижче шостого місця, то цього року - не нижче третього. І мені здається, що той склад гравців, який є у розпорядженні тренерів, здатний досягнути цього результату. У цьому має допомогти й досвідчений тренерський штаб на чолі з Сергієм Ковальцем.

– Яка довгострокова стратегія ФК «Оболонь Бровар»?
– Ми є національною корпорацією. У нас футболісти, як правило, з українським паспортом. Коли ми прогресуватимемо, працюватимемо і піднімемо всі разом ефективність роботи та функціонування футбольного клубу, в перспективі, ми проб’ємося в якийсь з європейських кубків. Чому б і ні? Я, наприклад, мрію про те, щоб місткість нашої «Оболонь-Арени» була збільшена, а також була завершена на 100 % навчально-тренувальна база в Бучі. Тобто добудувати якийсь міні-готель чи готель. Я також намагаюся дивитись у перспективу, і забезпечити цю перспективу, для розвитку футбольного клубу зі свого боку.

 

Пресслужба ПФЛ за матеріалами facebook.com/obolonbrovar




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору