Новини змагань

Перша ліга: "Прикарпаття" очолює таблицю (відео)

16:00, 28 липня 2019

В епіцентрі уваги в стартовому турі Першої ліги було протистояння в Харкові між «Металістом 1925» та «Інгульцем»

Фото: fcminaj.com


"Металіст 1925" та "Інгулець" не приховують, що перед ними поставлене завдання підвищитися в класі. Нагадаємо, що завдяки розширенню наступного року Прем’єр-ліги всі призери змагань здобудуть перепустки до еліти, нагадує ffu.ua. На відміну від харків’ян, команда з Петрового уникла в міжсезоння значної ротації складу, й не дивно, що завдяки кращій зіграності саме гості заволоділи ініціативою. Проте поступово слобожани відсунули гру від своїх воріт і на 34-й хвилині досягли свого: досвідчений Сергій Давидов змусив капітулювати нового воротаря «Інгульця» Богдана Шуста. 1:0. Після перерви м’ячем частіше володіли гості, однак врятуватися від поразки їм не вдалося.

Утім, як часто буває на старті, інтерес викликали й інші матчі. Узяти хоча б поєдинок у Зорі, де «Балкани» приймали «Рух», який на початку цього тижня передислокувався з Винників до Львова, а генеральним директором клубу став Ігор Дедишин, що свого часу працював на керівних посадах у «Карпатах». У попередніх очних протистояннях було зафіксовано по дві перемоги кожного із суперників, ще два матчі завершилися внічию.

Новоспечені львів’яни вже на восьмій хвилині відкрили рахунок: Данило Кондраков майстерно використав вихід на побачення з воротарем господарів. 0:1. Підопічні Леоніда Кучука продовжували контролювати перебіг подій на полі й здобули важливі три очки.

Воротар "Руху" Мисак часто рятував сво команду як у цьому епізоді:

Чи взяти протистояння «Авангарду», що з кожним сезоном поліпшує свої результати в першій лізі й не збирається зупинятися на досягнутому, з «Волинню», яка у своїй селекційній роботі вирішила робити ставку на досвідчених виконавців. До речі, і в Краматорську швидкий гол вдалося забити гостям. На п’ятій хвилині відзначився іранський легіонер лучан Сіаваш Хагназарі, який став автором першого взяття воріт у цьому чемпіонаті. Але це не вибило з колії господарів, які відразу після перерви вирівняли становище завдяки влучному пострілу Юрія Сеницького. Коли ж вони додали в швидкості й узяли на озброєння флангові атаки, волиняни до цього виявилися не готові. Віталій Собко й Вадим Яворський довели рахунок до 3:1, і єдине, що вдалося лучанам, так це на 90-й хвилині після удару Валерія Болденкова зменшити відставання до мінімуму.

Матч у Краматорську відвідали 1600 уболівальників. Фото fcavangard.com


Після доволі тривалої перерви великий футбол повернувся до Черкас. І вже на старті до місцевих футболістів завітав іменитий «Чорноморець», який ще минулого сезону виступав в елітному дивізіоні. Господарі чинили впертий опір, і одеситам лише в другому таймі завдяки ударам Василя Павлова та Костянтина Ярошенка вдалося схилити шальки терезів на свій бік — 1:3.

Окрім «Руху», «Чорноморця» та «Миколаєва» честь гостей належним чином захистили й футболісти «Прикарпаття», які ще до перерви фактично зняли з порядку денного питання про переможця в матчі з «Минаєм» після влучних ударів Василя Француза та Романа Барчука. А під завісу поєдинку Ігор Худоб’як зі своєї половини поля втік від захисників господарів і довів справу до розгрому — 0:3. Підопічні Володимира Ковалюка доволі несподівано очолили турнірну таблицю за додатковими показниками.

Вашій увазі усі 28 голів першого туру

А найрезультативнішим виявилося протистояння в Києві, де «Оболонь-Бровар» розійшлася миром із «Металургом», який в останній момент замінив у першій лізі «Арсенал-Київ» — 3:3. По дублю оформили киянин Олександр Батальський і запорожець Олексій Щебетун. Саме вони разом з універсалом «Кременя» Дмитром Зозулею, що двічі відзначився в матчі з «Агробізнесом», і захопили лідерство серед бомбардирів.

 

Прес-служба ПФЛ




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору